Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyeye geri dönücem ama ...


Uzun

Öne çıkan mesajlar

Dönersen orası aklında kalmasın. Kalırsa kötü.

Burası güzel bir yer. Hayat dolu. Eksiklikleri var ama bu saydığın gibi sorunlar birçok yerde var. Öteyandan ben buradaki sorunu anlayıp buna göre davranabiliyorum. Bu tamamen kişisel tecrübe ve beceriye bakan bir şey. ABD'de insanları istediğim gibi bükebildiğim zamanlar da oldu ama burası apayrı. İnsanları çok rahat yönetebiliyorsun, yönlendirebiliyorsun. Ya da ben yapabiliyorum bilmiyorum, bu nedenle rahatım. Ayrıca buradaki sorunları bildiğim, hissedebildiğim ve anlayabildiğim için insanlara nasıl yaklaşmam gerektiğini kestirebiliyorum. Taksiciyle "ne biçim trafik, ölmüş bu şehir" diye muhabbet açıp para vermeden bir yerden bir yere gidebiliyorum mesela. İnsanları hissedebiliyorum ve biliyorum ki bu şehir (İstanbul) yaşıyor. Daima uyanık ve daima seni uyanık tutuyor. Burada uyanık kalmak zorundasın. Bu bana yaşadığımı hissettiriyor. Her gün boğaza gidemiyorum belki ama arada bir gitmek bana değerini çok daha güzel hissettiriyor. Sırf vapura binip simit yemek bile eğlendirebiliyor insanı. Tabi yurt dışında yaşayıp arada gelip bunları yapmak da bir seçenek. Ama tatile gelip de yaşadığın o kısa süre hiçbir zaman yetmedi bana.
Sucuk gördüğümde sevindiğimde, rakı gördüğümde "başka yerde bulamayabilirim" diyerek aldığımı farkettiğim zaman benim dönmem lazım dedim ben. Ve hayatım boyunca verdiğim en doğru kararlardan biriydi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdıklarının bir çoğu sen 5 sene önce okumaya gitmeden önce de olan şeylerdi zaten.

Bir kısmında da , özellikle terör ve türban gibi siyasi meselelerde, uzaktan bakan bir adamın görüşleri var. İçeride yaşayan birinin değil. 5 yılda o kadar değişim gösterecek kadar kaldıysan boşver gelme zaten cidden mutsuz olursun burada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ne kendi ülkeni aşağılama merakıdır, yazdıklarının arasında kaç tane iyi şey var merak ettim. Amacın ülkenin sorunlarıysa başlığın yanlış, geri dönüp dönmemekse bu sefer içeriği yanlış.
Burada birçok insan az-çok yurtdışı görmüştür, herkes neyin ne olduğunu biliyor. kimse kimseye birşeyin artistliğini yapmasın boşuna.
Sen gelme bence, zaten sana çok meraklı olan birisinin olduğunu sanmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...