Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baltık ülkeleri hakkındaki düşünceleriniz


Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

letonya-estonya'yı gördüm.
estonya'da 1 ay kaldım. tallinn müthiş. ben şehir olarak baya beğendim. riga da öyle. tallinn ucuzdur. alkol ucuz, yemek ucuz. old townda çok güzel yerlerde yemek yiyebilirsin beleş fiyatına.
ingilizce de biliyolardı genelde şehirdekiler. bence git 5-6 gün takıl.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Myrica said:


Nigger_of_the_sand said:
Birkaç günlüğüne Baltık taraflarına gezi yapsam mı diye düşünüyorum da, Litvanya-Letonya ve Estonya'yı görmüş olanlarınızın izlenimleri nasıl acaba? İngilizce olarak anlaşmak kolay mı insanlarla? Güzel hosteller var mı ya da konaklama kolay mı? Teşekkürler
sevgili faktöründen dolayı litvanyaya giderim sık sık.Baltık ülkelerinide gezdim letonya hariç.Vizeyi litvanyadan al ankaradaysan.Rahat veriyorlar.Konsolosla birebir görüşme yapmaya hazır ol ama.Hiçbir schengen ülkesinden vize alırken konsolosla birebir konuşamazsın,onuda söyleyeyim. Tallinn dünyanın en güzel şehridir bence,tarih,mimari seviyorsan.(gemiciyim,hawaiiyi falan gördüm,standartlarım yüksektir:P).Ucuzdu ben gittigimde,şimdi euroya geçtiler nasıl oldu bilmiyorum.Gideceksen old townda olde hansa diye bi restoran var,oraya takıl.Euro 16 hostelde kal.Old townda kaybolmazsan tadını almazsın. Litvanyayı daha çok gördüm,güzeldir lakin ırkçısı mevcut biraz.Çok ingilizce bilen yoktur,30+ üstü kimse ingilizce bilmez,gençlerde utangaç oldugundan konuşmaz pek.Lakin baya ucuzdur,kaliteli restoranları var baya (kaunas-vilnius için konuşuyorum).Lakin bu aralar gideceksen hiç gitme,g.tün donar hiçbirşey anlamazsın(gittim ondan söylüyorum).Sokaga çıktıgında sümügün donuyor 5 dakika içinde.Yabancılara çok iyi gözle bakmiyorlar benim gördüğüm.Öyle çok gülümseyen yüz görmedim yani.Gideceksen yazın git 3 baltık ülkesinede. Gitmişken kaliningrada git,zaten 2 saat falan kaunastan.Rusyaya ait vize istemiyo. Estonyada ingilizce konuşan sayısı çok daha fazladır.Zaten baltık ülkesi değil orası.AB fonlarını şu ana kadar slovenya ile birlikte en iyi kullanan ülke estonya.Diğer baltık ülkelerinde o fonları politikacılar yiyo hala. Daha sorun varsa cevaplarım.




gemici kuzenim var onun da sevgilisi litvanyada biran seni o sandım .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Stockholm - Helsinki - Tallinn - Riga - Vilnius yapmıştım geçen Ramazan Bayramı'nda. Tallinn ve Riga süper.

Riga'da Cinnamon Hostel var, orayı öneririm. Tallinn'deki hostel de iyiydi de adını hatırlamıyorum. Riga'da alternatif daha merkezi bir hostel daha var güzel ve önerebileceğim ama onun da adını hatırlamıyorum. Eğer lazımsa akşam eve gidince bakıp yazarım.

En güzel Riga'ydı o gezide, en çok orada zaman geçirdiğim için biraz da. Tallinn'de oldtown iyi baya.

edit: Vilnius'de pek bişi yok diyebilirim. En tadsız orasıydı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Riga'da kaç gün yaşadın bilmiyorum ama İsveç'te geçer diyemem kesinlikle. Görmediğim çok şehri var ama gördüğüm kadarıyla sıkıcı.

Eğer İsveç'i falan düşünerek Baltık ülkesi ne de olsa hesabı yapıyorsan çok yanılıyorsun.


Isvec tam olarak baltik ulkesi degil zaten iskandinav ulkesi, 3 yil yasadim. Riga ve tallin'e de defalarca gittim. Ikisiyle karsilastirdigimdan degilde, hani cok renkli bi hayat yok tallinde. Minicik yer zaten :) Biraz kisiyle ve ne beklediginle de alakali aslinda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün Vilniusa geldik, akşam pub bakındık ama pek mekan göremedik, tavsiyelere alabilirim.

Bir de saçma bir şekilde Lehçe konuştuğumuzda anlayıp cevap veren insanlar çıkıyor, buradaki insanlar 2. 3. dil olarak lehçe mi konuşuyor yoksa kalabalık bir polonyalı azınlık mı var bilemedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

helsinki ve talin yaptıktan sonra feribota atlayıp st. petersburg da yapabilirsin. vize de istemiyor nasılsa. hem gideceğin şehirler arasında en güzeli petersburg olacaktır kesinlikle. şehrin mimarisi inanılmaz güzel. gezilecek görülecek oldukça fazla yerler var. gece hayatı da güzel. yalnız bu zamanda gelmeni tavsiye etmem zira bugün itibariyle kar da yağmaya başladı, -25'e kadar yolu var bunun. en temizi haziran'da "white nights" zamanı gelmek. ama yok "ben piskopatım, soğuğu vücudumun yer bir noktasında hissetmek istiyorum" dersen bilemiyecem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 5 yıl sonra ...
biraz silik ama guzel bir sehir riga, bir iki gun takilmistik, nehir kenarinda dolasip iyi yemek yemistik diye hatirliyorum. soviet occupation muzesi, antilari etc. vardi, sehir ufak ve bakimsizdi zaten.

ogrenci ortamlari guzel diye duymustum, gece hayati falan mutlu eder muhtemelen. ama localler oyle cok ingilizce falan bilmiyor dogu avrupa'da her yerde oldugu gibi, isin dusmemesi lazim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...