Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MechWarrior Online


Norak

Öne çıkan mesajlar

Oyun basarili gayet. Oyunun soft-simulasyon ruhunu korumalari cok iyi olmus.

Daha once mechwarrior oyunlarini oynadim ama cok da lore'a hakim oldugumu, cok deneyimli oldugumu soyleyemem. Ama yine de cok eglenerek oynuyorum.

En cok kullandigim mech Jenner F. Motoru XL 300 yapip medium laserleri doseyince cok saglam scout oluyor. Hobileri arasinda heavy+ enemy mechleri harrass edip kuytuya cekmeye calismak, base'e adam lazim olunca hemen kosmak, bizim heavy+'leri rahatsiz eden lightlari puskurtmek var. Ama en onemli gorev tabi ki buyuk mechleri targetleyip diger elemanlarin onlara dalmalarini saglamak. Light mech oldugu icin cok damage kapasitesi yok, ve sinek gibi 3-4 vurusta oluyor, ama hizi ile bunu cok saglam dengeleyebilirsiniz. Ayrica spotting icin aldiginiz para kill parasiyla ayni, o yuzden illa birilerini oldurmek olmamali amaciniz. Ama cakal davranip ortada yardimci eleman olarak kosturursaniz dusuk hp'li mechleri kritik noktalardan vurarak baya kill alabilirsiniz. Benim 3-4 kill aldigim maclar olmadi degil.

Raven sorulmus, Raven oynamadim ama gordugum kadariyla bayagi ezik ravenlar. light mechler arasinda jenner ortamin krali, ve millet az biraz nerf istemeye basladi bile. commando direkt noob isi anladigim kadariyla ve ilk mech olarak commando alanlar agliyor.

Oyuna hizli baslangic yapmak isteyenler icin:
- Onemli maclar disinda mechlerinizi tamir ve reload etmeyin. bu sayede yaklasik 60% hp ve 75% ammo ile oyunlara basliyosunuz.
- Ilk mech bence mutlaka Jenner olmali, variant size kalmis, butun buildlere hakim degilim yorum yapmayayim. Hem ucuz, hem eglenceli, hem ise yarar.
- Oyun beles ama benim vaktim degerli, cok grind yapamam derseniz biraz para dokun. ben oyle yaptim, bir hafta icinde yaklasik $40 dolar harcadim, pisman degilim. Ama sanmayin ki para ile hersey aliniyor. Parca almak icin c-bill sart.
- Eger biraz para vermeye raziysaniz, bir ya da uc gunluk premium alabilirsiniz. Maclarda para ve exp gainini 50% artiriyor, bence deger.
- Bulabildigim en hizli grind yontemi: En az 2 mechiniz olsun. Oyuna girin, oynayin, olunce exit match yapin, diger mechinizle baska oyuna girin. olunce bastan tekrarlayin. Oyunda kazandiginiz para ve xp size geliyor, merak etmeyin. Ama mactan cikinca o mac bitene kadar ayni mechi kullamiyorsunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
kimse sallamadı asda

oyuna yetemiyorum galiba ya. arkadaşın tavsiye ettiği gibi Jenner mech aldım da ne yabayım bilemedim. armorunu biraz zayıflatıp heat düşüren ekipmandan aldım 2 tane, jumpjetlerin 3 tanesini söktüm 2 tane kaldı, onun yerine de galiba missile almıştım unuttum şimdi. önce onu sorayım 5 jump jet olunca noluyo 2 tane olunca noluyo? daha uzun uçabiliyoruz gibi düşündüm ben.

bi de nasıl kullanacam abi bu mechi, olayı ne yani, ne doğru düzgün vuruyor, ne dayanabiliyor. tek olayı hız onu da çok efektif kullanamıyorum. heavy mech'lerin etrafında dönmem gerekiyor sanırım ama onu yaptığım mech saldıramasa da arkadan başkası saldırıyor yine ölüyorum yine ölüyorum.

ha bi de, pilot özellikleri alırken şey diyo, bi classın 3 varyasonunu da al, sonra onun hepsini aç, elite özellikler açılacak. oha dedim, şimdi ben jenner'ın 3 tipini de satın alıp üçüyle de bi sürü oyun atıp 8 tane özelliği açmam mı gerekiyor hepsinde? 10 15 oyun attım, bi tanesinin 3 tanesini açabildim 8 özelliği 3 meche de açmak baya bi vakit alır bu durumda?


bi yardımcı olun memedalibey
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Center torso tuşu elinin altında olsun. Ne kadar jump jet takarsan o kadar boost süren artar.

Silah sistemlerinde iş karışık. Tonaj, kapladığı slot, hasar, ısınma,mech üzerinde konulduğu bölge bu değişkenlere dikkat et. Şu an mechlerden tekine ppc takamıyorum slot yetmiyor geri kalan her şeyi ayarladım.

Oyun 3 tane mechin arasına dalayım 2sine headshot 3.yü bomba ile alayım tarzı bir şey değil. Aslında tek oynanılmaz bence takım şart. Fazla oynamıyorum zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

peki bi light mech olarak görevim ne olmalıdır? hızlı olduğum için önden yardırıp point capleyeyim diyorum, ama bu sefer de tek kaldığım için yalıyolar. büyük mechlerin yancısı olayım diyorum bu sefer de büyük mechler sürekli yerinde saydıkları için sıkılıyorum falan. ne yabacam?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Light ın olayı jammer, combattada strafe yapa yapa adamları heat, ammo harcatıcan ama lrm srm bunlar kitlendi mi kötü oluyor tabii yoksa 30tn luk mech ile 100lük atlas alma fantazi bariz.
Pilot salak bile olsa sendeki silah belli mechteki armor belli.

Weapon gruplarını da short med long olarak düzenle.

Edt: Birde shotdown ı yeri gelince kullan görsel olarak gözükmüyorsan radarlarda belli olmuyorsun. Bina aralarında filan kıstırılırsan kullan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok ilgili değilim oyunla bi iki kere oynadım ama şunlar hakkında bilgim var hemen aktarıyım.

Ecm-Karşıdaki mechlerin radarlarına parazit yolluyo sanırım spot etmelerini zorlaştırıp missile kitlenme hızını düşürüyo.

Case-Ammoyu veya bi partı case yaptığında patlayınca oluşan hasarın diğer bölmelere aktarılmasını önlüyo bildiğim kadarıyla.Patlamaya bi koruması yok ama asıl patlama oluşan bölümde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ECM'in iki modu var; disrupt ve counter. Disrupt modunda iken etraftaki bütün dost mechlerin 200 metreden uzaktaki rakip mechler tarafından hedeflenmesini önler. Haliyle bu durumda füzeler hedefe kilitlenemiyor. Ayrıca yakına girenlerin bile kilitlenme hızı yavaşlar. Counter modu ise etrafta karşı taraftan disrupt modunda çalışan bir ECM varsa onu engeller.

Light mechler ile yapılacak şey, hızlı hareket edip ağır mechlerin arkasına girmek. Tabii assault modunda hızlıca karşı tarafın üssüne gitmek veya conquest modunda noktaları almak açısından da faydalılar. Yalnız bence şu an jenner çok iyi bir light mech seçimi değil, çünkü hiçbir modelinde ECM yok. Benim light mechler arasında en sevdiğim, üzerine bir medium laser ve 3 streak ve tabii ECM takılmış Commando-2D.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim jennerdaki 5 jumpjetin 2sini attım 3 jet var, T.A.G var, 3 medium laser 1 kilitlenen füze şeysi var. tag ile targeting puanı topluyorum da şunu merak ediyorum, birisi ecm açtığında biz disrupt olduğumuzda ben TAG ile işaretlersem kilitlenebiliyo muyuz yine targetladığım kişiye?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Disrupt olayını rakibi etkileyern değil de kendi takımının mechlerini etkileyip cloak içine alan bir şey gibi düşün. Ama her neyse, tag ile cloaklanmış mechleri hedeflenebilir hale getirirsin. Fakat tagı kendi silahların için kullanmıyorsan ve premade grupta değilsen tavsiye etmem. Çünkü biri o taglanan mechlere ateş eder mi etmez mi bilemezsin.

Bu arada evet, elite özellikleri açabilmen için aynı cinsten 3 mechin basiclerini tammalaman, master için de 3 tane elite tamamlaman lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 3 yıl sonra ...
Ben founder olarak almıştım ama son durum ne bilmiyorum. Installed olarak duruyor sanırım. Patchleyip bir bakmak isterim aslında. Online olarak 97de oynadığım, şimdiye kadar da en keyif aldığım oyunlardandı Mechwarrior 2: Mercenaries.

Aynı tadı yakalarsam ne mutlu bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...