Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara'da RPG oynamak isteyen? Oyuncu gerek


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Generic sistem ve dünya ile sci-fi oynatacağım. Yarın başlıyor. Acil oyuncu gerek. 2 oyuncu (belki 3) var şu anda. 3 ya da 4 oyuncu gerek ama en az. Siz gelin, tanıdığınız varsa oynamak isteyen onu yollayın, fark etmez.

Var mı oynamak isteyen? Ulaşın bana buradan, konuşalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Tamam. Zaten gelecek elemanlara bu hafta büyük ihtimalle yarattığım sistemi anlatırım, haftaya bir-iki saat filan erken buluşuruz senle, sana da anlatırım, başlarız. Uyar mı? Pazarları olacak sanırım hep, diğer oyuncularla öyle konuştuk. 14:00 gibi başlayıp bittiği yere kadar.

Hızır gibi geldin valla =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Ayın 30'u olan bu Pazar. Ama sonra hep sabit gelirim diyorsan sonraki hafta girecek şekilde ayarlarım sen. Karakterinin tipini, cinsiyetini filan söyle yeter. Bir kazayla başlayacak zaten, baygın geçirirsin günü =) Günümüzde Ankara'dan bir üniversite öğrencisi olarak başlayacaksınız.

Oyuncuların biri çok tecrübeli, ikisi tecrübeli, biri Senko olacak işte, biri de gelirsen sen.

Ne kadar generic olacağına gelirsen, sapına kadar abi. Sistemden, oyundaki ırklara kadar her şeyi çok farklı yapmaya çalıştım. Öyle uydurmadım da, böyle hypothetical biokimya filan kurcaladım. Star Wars gibi değil, olabildiğince gerçekçi olmaya çalıştım. Daha fazla söyleyemem ama, rp olayına zararlı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Selanik'de. Yüksel caddesine gir, sor, gösterirler. Orada Republic diye bir bar var, onun karşısında, ikinci katta, çiğ köftecinin üzerinde. Barı sorsan da gösterirler, popüler bir yer.

Dost'a beklemeye gitmiyorum öyleyse seni?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
b1vRiP said:

çok merak ettim ya sistemi ve settingi. bi şeyler varsa çizim-yazı paylaşabilir misin?


Şu anda benden başkasının anlayamayacağı taslaklar şeklinde duruyorlar ama oyun başlayınca düzgün bir pdf haline getirmeye başlayacağım. Basitçe ama sadece 20'lik zar kullanan, karakterin kendine ait abilityleri, güçleri, featleri, hp'si olmayan bir sistem. Eşya bazlı temel olarak. 3 temel meta skill var sadece combata etkisi olan: movement, aiming, melee. Bir de sosyal skiller var işte 3 tane yine. Hp olsun, feat gibi şeyler olsun, hepsi eşyalardan geliyor. Cumartesi basit eşya tablosu hazırlayacağım, sistem için konu açıcağım o zaman.

combat real time gibi. tur tur olmuyor, ne yapacağını söylüyor oyuncular, real time olarak yapılıyor aynı anda hepsi. chase gibi seyler filan iyi olacak boyle.

Setting hard sci-fi işte. Tek oynanabilir ırk insanlar şu anda. Bizim galakside geçiyor, 9 ırk var farklı. Şu anda silikon bazlı olan tam olarak hazır, ötekiler taslak. gunumuzden bin yıl sonra benim hazırladığım ana olaylar.

Ekstra oyuncuya gelince, şu anda tam gibi ama oyunculardan biri her an bırakabilir. Oynamak istiyorsanız, düzenli gelirim diyorsanız ö.m. yollayın bana. Bir kişi daha alabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Biokimya sadece diğer ırkları ve gezegenlerinin ekosistemlerini yaratırken kullandığım bilim dalı =) Temel yaşamları Yuuzhan Vong gibi biokimya üzerinden götüren bir sect var ama.

Günümüzde başlıyor aslında, günümüzde Ankara'dan bir üniversite öğrencisi olarak başlayacaksınız demiştim önceden. Ama bin yıl sonra geçiyor, arada bir plot device var işte, gerçi oyunculardan bunu okuyanlar olacak şimdi, daha önce yazdıklarımı da editleyemiyorum ki =( İlk bir saatim filan gizemini kaybettik =(

Sistemin en iyi - ya da kötü bakış açısına göre - yönü kesinlikle denge derdi olmaması. Level 20 DnD mage, level 20 DnD rogue alamayabilir ama benim sistemde öyle dengeler yok. Eşya ağırlıklı olduğundan ve sci-fi olduğundan rahatlıkla karşına hayatta çözemeyeceğim durumlar, yenemeyeceğin düşmanlar çıkabiliyor hep. Sosyal ağırlıklı sistem daha çok zaten, ne zaman combata gireceğini bilmek en önemli yanı. Ya da bir köylü eline kullananın hızını çok arttıran, etrafı force field'la çevrili bir zırh aldığında başından bir sürü şey geçmiş veteran'a karşı tek zayıflığı zarda 4 sayı fark olabiliyor. 20'lik zarda çok bu ama noob vs. grandmaster olayında 4 o.

Firefly'daki laserli tabancalı adamın neredeyse tüm partiyi öldürecek olması gibi, şu genelev bölümünde. Sci-fi için bu daha uygun bence. Tartışılabilir ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Sistem erkenden bitecek zaten. Çoğu şey Dm'e bağlı, eşya bazlı olması da ondan, istersen medieval bile çalıştırır (sakat olur biraz ama =) ). Fazla yazacak şey yok o yüzden barebones ve benim settinge örnek eşyalar dışında.

Genel sistem olarak tamamlanması uzun sürmez. Setting çok uzun sürecek ama sistem önemli olan şu anda benim için, iyice güzelleştirebilirsem çoğu oyunumda kullanırım.

KISS değil, complex biraz ama kural olarak çok hacimsiz. Yoğun sadece. Büyük oranda oturmamış tek yani RP skilleri şu anda. Onlar eşyalara bağlı olmadığı için basit ama uyacak bir şey lazım. Ve eşyalarla da güçlendirilebilen Human Revolution'da olduğu gibi. Aklımdaki üç bölüme ayırmak şu anda Graces, Vices ve Tact. Tact ve Vices birleşince mesela bluff gibi şeyler oluyor, ikisinin puanın toplamı zara ekleniyor. Ama limitler var; Vices artınca Graces düşüyor. Pek sağlam değil ama işte bu daha. Canlı olarak roleplay içinde görmek lazım. Eşyalar bluff gibi alt skillere bonus verebiliyor.

Combat kısmını parlattım hep şimdiye kadar, rp'yi hep playtest'e attım =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...