Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Plaka değişikliği nasıl yapılır (bilgi paylaşımı)


paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Daha yeni plaka değişikliği yaptığım için bilgileri paylaşmak istedim.

1.Noter satışında aracın plakasını değiştirmek istediğinizi belirtin. Bunun için sizden biraz daha yüksek ücret alacaklar.

2.Hazırlayacağınız belgeler:
-Eski plakalarınız
-Zorunlu trafik sigortası orijinali ve kopyası
-Aracın satış sözleşmesi
-Noterden aldığınız geçici ruhsat
-İmza sirküleri (şirketler için)
-Güncel faaliyet belgesi(şirketler için)
-Şoförler odasından ek-1 belgesi 2 adet 10TL
-Şöförler odasından dosya 1,50TL

3.Buradan randevu alacaksınız:
https://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/islem_sec.aspx

4.Size plakanızı bildiren bir kağıt verecekler. Ruhsatı gidip almanız için de size tarih verecekler.

5.Aldığınız kağıtla şoförler odasına gidip plakanızı bastırıyorsunuz. 19TL
(Yönetmelik değiştiği için emniyet müdürlükleri plakaları artık mühürlemiyor. Şoförler odasından aldığınız odanın damgasını taşıyan plakanızı aracınıza hemen takabilirsiniz)

Babam dün sabah randevusuna gidip plaka değişikliğini yaptı, öğleden sonrada ruhsatını aldı. Ümraniye Emniyet Müdürlüğünde 1 günde halloldu her şey. Yaklaşık 30TL gibi bir ücrete mâl oldu toplamda da. Ek-1 ve dosyayı ben Sultanbeyli'de (işyerime yakındı ve bomboştular) hallettim. İsterseniz http://tsof.org.tr/oda_sorgulama.php adresinden irtibat bilgilerine ulaşıp telefonla size uygun birimlere sorabilirsiniz.

Plaka değişimi sonrası Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko için zeyilnâme yaptırmayı unutmayın :)

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Aldığımız araç 41 plaka olduğu için değiştirmek istedi babam. Aslında fazladan uğraş oldu. Zorunlu Trafik Sigortası poliçe tutarı bile arttı plaka 34 olunca :)

Saygılar.

Gebze'den ucuza kapattık aracı diyorsun :P

Aslında bi nebze faydalı bile olabilir farklı plaka , ufak tefek hatalarda , valla yabancısıyım buraların , bilemedim , göremedim falan deme lüksün olur :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 yıl sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
Eski aracımın plakasını yeni aracıma aktardım sürece ilişkin güncel prosedür aşağıdaki şekilde (Ankara için).

ilk olarak emniyet MD'de plaka tahsis'e gittim. Orada özel (internette görünmeyen) plakaları veren bir komiser var ona mevcut aracımın plakasını yenisine devretmek istiyorum dedim, yapmam gereken bağış bedelini söyledi ve plakayı not aldı(Bu aşamayı aracı sattıktan sonra da yapabilirsiniz ama belki başkası o sürede plakayı alır diye riske girmek istemedim.)

Aracı aynı il içinde ikamet eden birine satarsanız artık plaka değiştiremiyorsunuz, Eski aracınızın plakasını boşa çıkarmak farklı ilde ikamet eden birisine satılması gerekiyor. Bu nedenle İstanbul'da ikameti olan kardeşime aracı devrettim. Notere gitmeden aracın plakaları söktük ve kardeşim noterde plaka değişikliği istediğini belirtti. Eski plakaları noter aldı ve araca İstanbul plakası verdi.

Eski aracı tekrar satabilmek için plakaları taktırmak ve araca yeniden trafik sigortası yaptırmak gerekiyor. plakaları şoförler odası plaka basım yerinden 34 TL ye bastırabilirsiniz (Ankara için Aktim iş merkezi)

Sonrasında emniyete giderek bağışı yaptım ve komisere götürdüm. Onun verdiği makbuzla plaka işlemleri yapan gişeye giderek araç plakasını aracın şase numarasına kaydettirdim. İkinci el araç alacaksanız T.C. nize kayıt ediliyor noterler görebiliyor olarak biliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...