Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gundam Serileri


Apis

Öne çıkan mesajlar

5 saat önce, Laurelin dedi ki:

geass izle, var netflisde

 

oXeXnI8.jpg

 

tenor.gif

işte o what i got'ta raito iamgay gördüğümde vazgeçmiştim, bir daha çekesim gelmedi just according to plot armor serisi.

4 saat önce, Akuma_Blade dedi ki:

Genel Gundam fandom'u IBO'nun ilk sezonuna hasta olurken 2. sezonuna söverlerdi. Ben tam aksine 1. sezona tam yükselemeyip 2. sezona uçmuştum. Genele vurulduğunda hala eski Gundam serileri kadar sevdiğim bir yapım değil ama son 4-5 bölüm efsanedir.

yani mikazuki'yi şahsen tutmadım pek ama diğer karakterlerde sıkıntı yok henüz, erken yorum yapmayayım gerçi.

4 saat önce, Borlach dedi ki:

netflix altyazıları sizi rahatsız etmiyor mu ya? nasıl anime izleyebiliyorsunuz ordan?

valla zaten horriblesubs filan izleniyor yıllardır mecburen, öyle seçici olunabilecek bir scene pek kalmadı. ben genelde hala indiriyorum izlemek istediğim şeyleri, stream ettiğim azdır.

ben aslında build fighters ve try’ı çok sevmiştim de ona devam gelmedi sonra. dive filan başka bir seri yapmışlar galiba proxy battle olarak ama onu denemedim.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uzun uzun mecha seysinden girerdimde usendim simdi ? just according to keikaku face diye konmus iste, geass tam anlamiyla bir enkaz ancak endigine bakinca hani iki sezon en duzgun sekilde bitti. bu kadar iyi toparlayan mecha yok son senelerde. temanin evrim vs devrim olmasi guzel, lelouch tam bir devrimci magnificent bastard ancak karsisinda surekli "ends doesnt justify the means" karakter var. Raito vs L kapismasi tam fanservice idi, Raito ile benzerlikler var ancak Raito lelouch kadar iyi toparlanmis bir karakter olamadi hicbirzaman, L de cok cabuk harcandi ?

sen bitirsen seversin cunki hitap edio sana ana tema ? tam bir lawful good vs chaotic good kapismasi baslangicta ancak iki tarafta etraflarindaki savasin siddetinden korkunc moral dilemmalara giriyor

iron blooded orphans ise sadece oyuncak satmak icin senelik exploit edilen bir IP nin elemani olarak kaldi gozumde ? ilk sezona dayanamadim ben. bole tarih ve insan davranisini didiklemeden slice of life tarzi mecha gitmiyor yani, coluk cocuk ile hic gitmiyor bir yastan sonra

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

leluş yagami gibi devamlı asspull'larla (yagami sıkıştı hadi kafadan yeni saçmasapan defter kuralı uydursun mangaka) kazanıyorsa pas, yok öyle olmuyor dersen bir şans veririm sonra belki ama benim özel mecha merakım yok zaten. gundam, macross ne zaman izlediysem "dur gidip diğerlerini de izleyeyim" diye gaza gelmedim hani.

o yüzden hatta build fighters daha da hoşuma gitmişti böyle ölüm-kalım savaşı yok, e-sports gibi. plot armor asspull yüzünden düzgün charlar ölmüyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

raito nun duzgun yazilmis ve sonlandirilmisi ya rerouchu, persona 5 hikayeyi sevdi isen bunuda seversin zaten oradan garanti verebilirim ?

Persona+5+in+a+nutshell_00b95b_6353703.j

 

 

cok basit ilk 2 bolumu gecmiyen karakter spoileri vericek olursam

 

yagami light - hayatta sahip olabilicegim cogu seye sahibim, iyi bir ailem var, onum acik imkanim bol ama dunya cok bayik biryer, onume defter dustu bunla tanri kompleksine giriyim, dunyayi kendi egoma uygun sekilde degistiriyim. kendi babami, geldigim yeri hicbirseyi tanimiyim, hep itlik yapiyim hep serserilik yapiyim cunki en zeki benim, gerekirse tek arkadasimi bile harcarim egom icin

 

lelouch vi brittania - fasist ve emperyalist britannia tahtinin 17. varisiyken imparatorice annemi sarayin icinde terorist saldiri ile buyuk ihtimal diger soylular oldurduler, tek kizkardesim sakat ve kor kaldi, imparator babam ikimizi birden japonyaya diplomatik rehine verdi sonra durumu kullanip japonyayi isgal edip koloni yapti. isgal sirasinda kiz kardesim ile zar zor sirra kadem bastik ancak kesfedilmemiz an meselesi. elime gecen guc ile kor ve engelli olan kiz kardesimin hayalindeki baris icinde ve adil bir dunyayi kurmam lazim, bunun icin britannia yi yok edicem

ZdyQU4u.jpg

lelouch textbook bir trickster ki p5 ciktiginda ana karakter ayni seiyuu yu paylastigindan herkes ikinci lelouch diye buradan girdi ? raito trickster filan degil bildigin ezik, karakter yoksunu ve aciz bir adam. hani lelouch ile karsilastirmak baya agir hakaret aslinda ama dingil fanbase seviyor ikiside zeki ve plan yapio diye. lelouch oysa bir hamlet yeniden yorumlamasi terorizm ve ulusalcilik sosu ile

raito hero degil villian basbaya, lelouch ise bryonic hero. Tropes seysinide atiyim:

Alıntı

 

The following traits are very characteristic of Byronic heroes and may be helpful in identifying them:

Is usually male (though female examples aren't unheard of) and is always considered very attractive physically and in terms of personality, possessing a great deal of magnetism and charisma, using these abilities to achieve social and romantic dominance. One mark against him personality wise, however, is a struggle with his own personal integrity.

Is very intelligent, perceptive, sophisticated, educated, cunning and adaptable, but also self-centered.

Is emotionally sensitive, which may translate into being emotionally conflicted, bipolar, or moody.

Is intensely self-critical and introspective and may be described as dark and brooding. He dwells on the pains or perceived injustices of his life, often to the point of over-indulgence. May muse philosophically on the circumstances that brought him to this point, including personal failings.

Is cynical, world-weary, and jaded, often due to a mysterious Dark and Troubled Past, which, if uncovered, may reveal a significant loss, or a crime or mistake committed which still haunts him, or, conversely, that he may be suffering from some unnamed crime against him.

He's extremely passionate, with strong personal beliefs which are usually in conflict with the values of the status quo. He sees his own values and passions as above or better than those of others, manifesting as arrogance or a martyr-like attitude. Sometimes, however, he just sees himself as one who must take the long, hard road to do what must be done.

His intense drive and determination to live out his philosophy without regard to others' philosophies produce conflict, and may result in a tragic end, should he fail, or revolution, should he succeed. Because of this, he is very rebellious, having a distaste for social institutions and norms and is disrespectful of rank and privilege, though he often has said rank and privilege himself. This rebellion often leads to social isolation, rejection, or exile, or to being treated as an outlaw, but he won't compromise, being unavoidably self-destructive.

 

 

ozellikle ikinci sezon shamalayan twistlerle dolu, hic beklemedigin seyler oluyor her bolum ve sonuna geldiginde saygi durusuna geciyorsun ?

 

zaman gectikce daha iyi anlayip sevdigim bir anime oldu oz olarak, ozellikle endingler konusunda facia ustune facia tecrube edince son senelerde bole en aklimda guzel ve olmasi gerektigi gibi biten bir hikayelerden biri bu

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Valla lisanslı bir satranç oyuncusu olarak malum sahnesini gördüğümde bana camı açıp intihar etme düşüncesi bile getiren Code Geass ile Gundam'ın aynı cümlede anılması bile üzücüdür der geçerim.

Hani serideki en karanlık bölümlerden birinde malum karakterin götünden partiküller çıkarta çıkarta uçmasına, omurları 180 derece dönen anatomili tiplere, bölümlerden birindeki tek aksiyonun okulda kedi kovalamak olmasına filan hiç girmiyorum. Serideki en iyi şey kabul edilen final bölümü bile bana göre Gundam Wing TV finalinin rehash'idir. Seri zaten Mecha genel kültürü açıdan kıt kitleyi hedeflediğinden 1. bölümde Votoms seviye Glasgow'lar varken 25 bölüm sonra super robot seviyesine çıkılması nasıl bir çelişki, ona hiç değinmemek en iyisi. 


Külliyat boyunca Main character'ler de ölüyor, hatta ölmekten beter ediliyor en basitinden. Oyuncak satma amaçlı merchandise mi değil mi, eh, teorik olarak öyle. Ama oyuncak satma temalı seri tanımının ucu Votoms'a da gider, Fafner'e de gider. Genelleme yapmamak lazım.
 

 

 

Laurelin tarafından düzenlendi
spoiler gizledim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok netflisden izlicem dedi, sam o kadar inatciki hani sabaha kadar 08 ms team diye agliycam ama izlemicek biliyorum ? 15 sene filan daha onermeye devam edicem

 

ezbere bildigim nadir sarkilardan ?

yaslandikca anladim kiymetini sunun ? bandai/sunrise sacmasapan isler yapiyor son donem origin i, hataways flash i saymaz isek. mainstream gundamlar hani 00 ile bitti benim icin ki orjinal seedi sevdiydim destiny faciasini saymaz isek. 

UC ye sami baslatma sansimiz sifir %0.00000001 filan, logh izler ama zetayi filan izlemez yani ki zeta da oyle yillanmis viski gibi

 

eskileri izledikce yenilerden kopuyorum cok ozur yani, coluk cocuk relate etsin oyuncak satalim diye ruhsuz basilan seyler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada amsterdamda corona gunlerinde "ayy mechaa filan hic sevemem" diyen, daha cok magical girl ve shoujo seven bir arkadasim var burada, zorla geass izlettim netflis de oldugu icin, geassla basladik baya mechaya sardi kizcazgiz. beraber 0083 bile baktik yani o derece

 

gdIpzJj.jpg

plex pass alirsam guzel curate edicem sunu, hdd de asla dokunmadigim tek klasor ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında netflix'ten izlemiyorum genelde de denk geldi işte, yoksa hdd'ye backlog duruyor dolu. anime pek izleyemedim bu yıl genelde aslında. nedense o havaya giremiyorum bayağıdır.

gundam unicorn? bilmem belki bakarım ileride, gundam ile alakam işte bir heves 00 izledim hayalkırıklığı oldu, (ikinci sezonu da indirmiştim hatta nasılsa devam ederim diye ama dokunmadım kaç yıldır) sonra build fighters izledim eğledi, mixed results yani biraz.

sci-fi aksiyon hayatımın türü olduğu halde mecha türü daha ziyade olaya "sci-fi var ve içinde mechalar kullanılıyor konjenktür gereği" şeklinde değil de "mechalar var, settingin kalanı mechadan dallanıp budaklanıyor" tarzı işleniyor genelde, o yaklaşım da çok sarmıyor beni. bunu eleştiriden ziyade türün MO'su beni sürüklemiyor şeklinde söylemeye çalışıyorum, yanlış anlaşılma olmasın.

yani logh dedin mesela onu izlerken "uzay gemisi savaşları olan birşey yapalım, konuyu üstüne uyduralım" gibi değil, yerine göre gemi, yerine göre piyade close combat, yerine göre uzay istasyonu vs yani tam combined arms gidiyor. bunu sci-fi'da yapabilmek mümkün de işte mecha adı üstünde. ha mesela gidip "mecha satın alıp bunu turnuvalarda kapıştırıyoruz" diye bir setting olunca bunu sorgulamıyorum ama gidip bütün gerçek savaşları mecha dövüşleri ile çözmeye çalışınca bir seri o zaman suspension of disbelief gerekmeye başlıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Iste real robot ile super robot war ayrimi, gundam real robotun bayrak tasiyicisi oldugu halde 00 gibi sacma bisi yaptilar. 08 ms team o yuzden ornek verdim, real robotun en uc noktasidir hani jetpacki bile olmiyan aleti kara savaslarinda tankla beraber kullanmak, askerlerin gunluk hayati vs.

orjinal gundam ilk oldugu icin super robota kacan yanlari olsada gayet gercekci idi savasi yansitmakta, ayni sekil zeta gundam benim top 10 bilimkurguya giriyor isledigi konular ile ki bundan daha sert baska bisi izlemedim, gundami siyaset icin izliyorum ben zaten. 
 

0079 da federation good, space nazi/soviets bad islenirken orada tipki trocki/stalin seyini goruyorsun, taxarion without representation dan isyan ediyor koloniler, yuzde yuz haklilar, federation corrupt, sistem curuk ancak zein zum deikun un hayallerini caliyor zabi ailesi ve 4. reich kuruyor uzayda, char aznable in gelmis gecmis en ikonik anime karakterlerinden biri olmasi, her sci/fi ye bir char clonu itelenmesi fe bitmeyen parodiler bosuna degil.

0080de tamamen insan hikayesi var, mecha 10dk filandi sanirim setting anlatiliyor daha cok

0083de terorizm, mafya, mercenary, sermaye, asker ve siyaset ucgeni var. Hani kult statusune kavusmasinin sebebi gene robotlar degil anavel gato gibi bir karakteri cikarabilmesi

zeta gundam ama bambaska, federasyon, joh/poh bozmasi titanlar, axiste kalan zeon remnantlar, tek amaclari titanlarin corruptligini ve gaddarligini expose etmeye calisan aeug “teroristleri”, afwdersiniz benim spacenoid bacima side 2 de bok yedirdiler geyikleri vs vs

savaslar genelde gemi savasidir zaten, logh dan cok farki yoktur ki uzayda savasin submarine savasina ne kadar benzedigini anlatan short yapmislardi fii tarihinde. Gundam UC oalrak iyidir yani, oturmus settingdir ve asspull yapamazsin cunki fanlar parca pincik eder, yuzbinlerce madareme var japonyada kutsala dokundu diye her biji char diyip sunrise binasina molotof atcak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ok ileride bakacak olursam diğer serilere bu postlara dönüp faydalanırım kesin, teşekkürler. ?

ibo 50 bölümmüş, ben ilk yarısı sanmıştım sadece. ilkini demin bitirdim de ana ekipten sevdiğim de (püskevit) tiksindiğim de (mekazuki) charlar oldu, rakiplerini tuttum gerçi hep ikinci yarıda lol. serinin ana fikri “acıma yetime, döner koyar ...” olmuş. neyse gene izleniyor.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzel arşiv ama böyle yüzlerce bölüm hiç girişemem ya maalesef, dediğim gibi uzun soluklu dizilere başlamak bir yana başladıklarımın nerdeyse hepsi yarım kaldı bazı çok sevdiklerim dahil geçen yıldan. önceki sezon mesela yıllardır en sevdiklerimdendi, rahat 100 bölümü geçkin backlogum var ondan. buna da 25lik sanıp başladım film ararken, yoksa başlamazdım lol.

diziler öneriliyor gene bakıcam diyorum öyle kalıyor, bu yıl hayatımın en dizi/anime bakamadığım yılı olacak bu gidişle sanırım. bende bir commitment sorunu var adını koyamadığım, bakalım aşabilirsem zaten tavsiyelerinizi dikkat alırım hani sizi de yormayayım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 6 ay sonra ...

unicorn’u izledim, güzeldi ama context bilmeden biraz takibi zor oldu son bölümlerde tarihten biraz bahsedilene kadar. gerçi hepten büyüye bağladı bir noktada filan o noktalarda kopuyorum sci-fi diye izlerken ama neyse artık. animasyonlar, dizaynlar, savaşlar, art filan süper ama. konu da iyiydi, karakterler geneli iyiydi. bir tek banaaajikün biraz

Spoiler

dangoz çıktı, bir kişiyi kurtaracağım diye binlerce ölüyor hala iknaya uğraşıyor filan. facepalmladım onun saçmalamalarına bayağı. en sonunda uzay büyücüsü oldu filan oraları da unutmaya çalışacağım.

 

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Unicorn UC storyline'inin Avengers Infinity War'ı gibi birşey. En yüksek prodüksiyon kaliteli OVA'lardan olmasına karşın lore'u önceki tüm UC serilerinin sağlamasını aldığından ve anlatımı ilk izleyiş için hayli ağır olduğundan stand alone olarak sevilmesi zor bir yapımdır. İlk izleyişte sevilmesi için gerçekten ya lore'a tam hakim olman yada birisinin sana olanları bıdıbıdı anlatması lazım. 2019 yapımı ve bunun epilogue'u niteliğinde Gundam Narrative filmi var, onu izlemeni tavsiye ederim. Zira anlaşılması ve temel UC lore'una oturtulması daha kolay bir film. Zaten yönetmenlik dışında senaryo, müzik, animasyon vs olarak aynı ekip yapıyor aşağı yukarı. A-Pack debut'unu hala açar açar izlerim.
 

Spoiler

Banagher'in ortama talknojutsu yapmadan direkt beam magnum sıkmaya başlamasından ötürü seveceğin bir film olacaktır.


Ayriyeten geçen hafta yönetmenlik dışında yine aynı ekibin yaptığı Hathaway üçlemesinden ilk uzun fragman yayınlandı. Temel karakter kadrosu ve hikaye Unicorn'dan bir tık öncesi olan Char's Counter Attack'ın devamı niteliğinde ama zaman çizgisindeki yeri Unicorn/Narrative sonrası.
 

 



 

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

160223582_3737971889649102_1700463451064
 



Gundam temalı ilk live action TV dizisi Gundam Build Real 29 Mart 2021’de yayına başlıyor. Psycho Pass’ın yönetmeni Katsuyuki Motohiro’nun yöneteceği yapımın düello sahneleri CGI ile hazırlanacak. Yapım 16 yaşındaki öğrenci Hiro’nun Bright takımının savaşçısı olarak turnuva mücadelesini işliyor olacak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...