Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kafeye "Damsız" Girme Yasağı ve Tüketici Yasası


Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Birincisi 12 sap örneğini bırakın tek olsanda muamele değişmiyor.

İkincisi "konsepte uymuyor" ağır bir kelime bence giyimi kuşamı uymuyorsa birşey diyemem bunu izah edersin adam gider üzerine düzgün birşeyler giyer gelir alırsın. Böyle birşey olmuyor ama...

Üstelik insan seçince kalite çokmu artıyor bunu anlamıyorum vip kart çıkarttırırsın özel müşterilere verirsin onlara özel bir mekanda özel muamele gösterirsin, sorun? Kimsede bişi diyemez.

Anjelique diye bir mekanı duymayan yoktur, kapıdaki kuyrukları adam seçmeceleri ile ünlü bir mekan ama içerisine yine gir yine o baba parası yemeye gelmiş ergen liseliler mevcuttur, bunun önüne geçemezsin sen ne kadar adam ayırsanda, tipini, kıyafetini, damlımı damsızmı vs diye yırtınsanda içeride her zaman istemediğin tarzda adam olacaktır, kaçınılmazdır.

Hukuksal açıdan diyeceğimde "bence" manevi tazminat davasıda açma hakları olmalıdır sonuçta halka açık olmasına rağmen (ne bir özel rezervasyon istenmiştir ne de özel bir kayıt...) onlarca insanın önünde; sen geç, sen gir, sen geç, sen gir gibi dialoglara maruz kalan insanların manevi olarak rencide olması kaçınılmazdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tesbih said:

Kadın erkek normal hayatta çok eşit ya zaten gelip burda kadının üstün olduğu nadir konularda erkekleri savunmuş kekolar


şunu anlamadım pek, elalem kadınları küçük görüyor, kötü davranıyor diye kadınların üstün olduğu her olayı olduğu gibi kabullenip köşesine mi çekilsin?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani mekana 12 tane herifin alınmaması çok mantıksız değil gözümde. Dükkan sahibinin abuk sabuk adamları içeri almamak isteme hakkı olması gerektiğini düşünüyorum. "AMA TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER" diye ağlayıp içeri girdikten sonra asıl kemik müşterileri ortamdan soğutmayacaklarını bilemeyiz sonuçta. Barlarda özellikle kızların rahatsız edilmemek için seçici yerlere gitmesi alışıldık bir olay. Kız kesmeye falan giden büyük bir sap kesim var sonuçta. Kimsede onların yaratabileceği potansiyel huzursuzluğu çekmek zorunda değil. Bunun uygun kıyafetlisi olmayanı vs. vs.'si de var.

Ama gel gelelim yasal olarak bunun izahı, işleyişi zor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyede damsız alınmaz. bizi bile defalarca gittiğimiz yere almayabiliyo denyolar saplama görünce -ki haklılar.

türk erkeğinin beyni vajina odaklı çalıştığı için, içtiği zaman tam olarak ne yapacağı kestirilemiyo. böyle eli yüzü düzgün diyosun 2 jagere kolbastıya başlıyolar.

aslında almanyada da 1-2 yerde öyle ters ters baktıkları olmuştu. ingilterede sıkıntı yaşamadım saplamayken. ne bilem her kültürün bakış açısı farklı. bu konuyu içselleştirip savunma hakkını aramak bana sorarsan mantıksız. ne kadar haklı olsan da kendini oranın müdavimi olarak düşünüp empati yapacaksın. içerisi saplama dolsa sen gider miydin aynı mekana bir daha?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

"AMA TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER" diye ağlayıp içeri girdikten sonra asıl kemik müşterileri ortamdan soğutmayacaklarını bilemeyiz sonuçta. Barlarda özellikle kızların rahatsız edilmemek için seçici yerlere gitmesi alışıldık bir olay. Kız kesmeye falan giden büyük bir sap kesim var sonuçta. Kimsede onların yaratabileceği potansiyel huzursuzluğu çekmek zorunda değil.


Bunun damla bir alakasını göremiyorum. Bunun çözümüde damlı gelmek değildir, böyle birşey yapan varsa damlı damsız farketmez banlarsın işletmenden olur biter, bir daha da gelemez. Sorun çok ama çözüm yok.

DRaGoN_SLaYeR said:

bar disko pavyon olsa anlarim da cafe ye almamak neymiş la


Bar, disko, pavyon, geceklubu, havuz, cafe, çaybahçesi, plaj bunlara şuanda damsız girilemiyor ve zamanla yenileride eklenecektir. Bir gün bi bakmışsınız tek başınıza eğlenemeyeceksiniz bu gerçek olacak damsız hiçbirşey yapamayacaksınız yazın bunu kenara :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu olaydan ben de nefret ediyorum, ben cunku erkeklerle kizlarla eglendigimden cok egleniyorum gece bir yerde, iki kiz kesiyorsun, zararsiz bi sekilde makara yapiyorsun. kiz arkadaslarimiz da var saga sola gidecek ama onlarla o kadar eglenemiyorum kiz olduklarindan kasim kasim kasiliyorlar genelde, hic hos degil.

tabi taksimdeki barzolara diyecek birsey yok ama, bence bu olayi damsiz girilmezden ziyade krolar giremeze cevirseler, en azindan tipi uyumsuz olanlari cevirseler sadece, kapida secici olsalar daha iyi olur.

tipi uygun olmayan derken kizlardan da bahsediyorum, sadece erkekler kro olmuyor cunku, kro, barzo kizlar da var gayet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Marl0_on said:

Tesbih said:

Kadın erkek normal hayatta çok eşit ya zaten gelip burda kadının üstün olduğu nadir konularda erkekleri savunmuş kekolar


şunu anlamadım pek, elalem kadınları küçük görüyor, kötü davranıyor diye kadınların üstün olduğu her olayı olduğu gibi kabullenip köşesine mi çekilsin?


şu mevcut olayda evet köşene çekilip kabulleneceksin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere adam mekanda huzursuzluk çıkardıktan sonra, rahatsız olan müşteriler bir daha gelir mi?

huun said:

rahibe okuluna gitmiyorlar ya, bara gidiyorlar. tabii kesecekler, kesilecekler.


Apaçilerin hareketleriyle, barzoların asılmasına maruz kalmadan eğlenmek isteyenler oluyor demek ki de böyle uygulamalar yapmak zorunda kalıyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gözün var, taciz etmeden görüyorsun herhalde insanları. Fakat bakmak var, birde sıçmak var. O işi bile beceremeyen hayvanlar için koyuyorlar o yasakları.

edit: ayrıca kız keselim diye bir ön şart yok hiçbir yerde. Arkadaşınla geyiğe gidersin vs. Sosyal ortamların kızlara asılma merkezi olarak lanse edilmesine gerek yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...