Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Matrix'in hedefi kaosa sürüklemek


GM-Newbie

Öne çıkan mesajlar

Matrix;in hedefi kaosa sürüklemek

"Fikir ve düşünce tarihinde asrımız kadar karışık bir devir yoktur"; dersek herhalde mübalağa yapmış olmayız. Bir yanda sayıları binleri bulan felsefi akımlar, diğer yanda tahrif edilmiş dinlerin yanlış ve insanı şaşırtan dünya görüşleri, günümüz insanının önüne sel gibi akmakta ve onların fikir-düşünce yapıları üzerinde, her biri kendi ağırlığını hissettirmeye çalışmaktadırlar.
Bu fikir ve düşünce akımları karşımıza bazen bir edebiyat ve sanat eseri bazen de bir film olarak arz-ı endam etmektedirler. Ancak hemen hepsinin ortak noktası, ortaya attıkları fikir ve düşüncelerin mutlak hakikat olduğu ve kurtuluş için tek yol olarak gösterildiğidir.
Bütün bu empoze ve saldırılar karşısında bizim insanımıza, yani inanmış insana düşen görev ya da sorumluluklar nelerdir? Önümüze gelen her türlü edebiyat, sanat eserini veya bir filmi hemen alıp okumalı veya seyretmeli miyiz? Bu tür eserlere karşı tavrımız ne olmalıdır? Ya da daha açık ifade ile bu tür bir eserle karşılaştığımızda, onun bizim fikir ve düşüncelerimize ve tabii olarak inancımıza tesir etmemesi için nasıl bir süzgeçten geçirmeliyiz?
Bir inanmış olarak bu soruların cevabına bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Çünkü dev adımlarla ilerleyen iletişim araçları bizi, neredeyse yüzde yüzünü bizim gibi düşünmeyen, bizim gibi inanmayan insanların ürettiği müthiş bir bilgi bombardımanı ile karşı karşıya bırakmaktadır. Tam da böyle bir noktada Ossip-Lourie;nin,Düşüncenin, fikrin.. zihni bulandıranlara karşı korunması, ülke sınırlarının barbarlara karşı korunması kadar önemlidir; sözü çok önem kazanıyor.
Neredeyse üç asırdır Batı sultası altında daima gerileyen insanımızın, ekonomik, askerî ve sınaî alandaki geri kalmaya paralel olarak, onların kültürel baskıları altında kalmış olduğu bir gerçektir. Batı/batılın ürettiği fikirler bizdeki hayranları tarafından hiçbir muhakemeye, hiçbir sorgulamaya tabi tutulmadan baştacı edilerek piyasaya sürülmektedir. Yılların verdiği açlıkla Batı;dan/batıldan gelen, ne olursa olsun her şeye sarılan aydınlarımız(!) ve onların aynı ;kültürel koloni; içinde yetiştirdiği ;titrli; bir sürü hayran, edebiyat-sanat-film adı altında gelen felsefî eserlerle avunup durmaktadır.
Bugün işin en acı yönü maalesef inanmış insanlar olarak bu zihniyetteki eserler baştacı yapılmakta ve bunun sonucu olarak büyük bir ;mefhum kargaşası; yaşanmaktadır. Kendi ideolojilerini sanat-edebiyat-film adı altında piyasaya süren bir sürü Batılı filozof, ideolojik telkinler sayesinde insanımızın ;düşünen adam değil, başını sallayıp itaat eden adam; olmasını arzu etmiş ve bunda da bayağı başarılı olmuştur.
İşte tam böyle tehlikeli bir dönemde Andy ve Larry Wachowski kardeşlerin merakla beklenen yeni filmi ;The Matrix Reloaded; vizyona girdi ve içlerinde ;dindar; olduklarını söyleyen bir kesimin de bulunduğu yüzbinlerce insan bu filmi seyretmek için daha şimdiden bilet tedarik etmenin yollarına başvurmaya başladı.
Peki nedir bu Matrix? Sadece bir film mi? Yoksa yukarıdan beri izah etmeye çalıştığımız çerçevede zihinleri bulandırmak için üretilen bir kafa karıştırıcı mı? Birinci filmi izlemiş ve ikincisinin tanıtım yazılarını okumuş biri olarak bu filmin tam anlamıyla bir ;kültürel ve felsefî aşılama aracı; olduğunu söyleyebilirim. Zira Matrix yayınlanmasının ardından özellikle zihni ve fikri yapı itibariyle oldukça ;boş; olan bazı çevrelerde bir felsefe, hatta yaygın deyişle bir hayat tarzı olarak karşımıza çıktı. Hayatın her alanını kuşatan sahalarda Matrix;i çağrıştıran ürünler piyasaya sürüldü ve tam anlamıyla bu hususta bir tüketim çılgınlığı yaşandı. Hatta, ;Matrix felsefesi ve Matrix kuşağı; tanımlamalarının birçok alanda filmin önüne geçtiğini ve daha da ileri gidilerek imkânsızı isteyen bir genç kuşak meydana getirilmeye çalışıldığını söyleyebiliriz.
Birinci filmde kahramanlarının adeta yarı tanrı şeklinde takdim edilmesi de meselenin nasıl bir boyutta seyrettiğini ortaya çıkardı. Filmin kahramanlarından biri olan Neo;nun, ikinci filmde ;zamana hükmeden gerçek bir kurtarıcı; olarak resmedilmesi ise, tam anlamıyla İslâmî inançlarla alay edilmenin diğer adı oldu. Zaten her iki filmde de Hıristiyanlığa ait inançların satır aralarında seyredenlere empoze edildiği de görülmektedir.
İşin ilginç bir yanı da, filmde konuşturulan rahipler aracılığı ile eşyanın yaratıldığı inkâr edilerek sadece ;zihnin var olduğu;nun ileri sürülmesidir. Çünkü böyle bir düşünce Budizm;i çağrıştırmaktadır. Zaten bu inanca ait düşünceler filmin aralarına sinsice serpiştirilmiş bulunmaktadır.
Filmin başka bir özelliği de zihinlere kafa karıştırıcı ve düşüneni iyice kaosa sürükleyen yeni sorular üretmesidir. Ayrıca Matrix Reloaded, ilk filmin hasılatını yakalama ya da geçme arzusundan olsa gerek aksiyon ve erotizm yüklü bir film olmuş.
Matrix nedir öyleyse? diye sorduğumuzda, Sadece bir film veya program demek asla mümkün değildir. Çünkü filmlere yansıyan yönüyle özet olarak söylemek gerekirse hayalya da daha açık ifa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biraz güldüm iyi oldu (daha çoğunda üzüldüm doğrusu, kızmak yerine acıyorum artık) ancak şimdi lütfen birileri çıkıp da "aha bak islam böyledir" falan gibi yorumlarda bulunmasın, son zamanlarda yok yere sürüyle tartışma oldu. başkaları yaşanmasın, inançlarla alay edilmesin anlamsız şekilde..[hline]Agent Thompson: You!
Agent Smith: Yes, me.
[turns Thompson into another Smith]
Agent Smith: Me... me... me...
Agent Smith Clone: Me too.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:

...Hıristiyanlığa ait inançların satır aralarında seyredenlere empoze edildiği de görülmektedir.
...Çünkü böyle bir düşünce Budizm;i çağrıştırmaktadır. Zaten bu inanca ait düşünceler filmin aralarına sinsice serpiştirilmiş bulunmaktadır...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her sacmalıkta bıle ders cıkarılacak seyler vardır kı ısın kotusu bu yazıda bıle dogru yerler var ama bu genel dogrunun kendı dusuncesını dogrulamak ıcın butun yazıya yayılmak ıstenmesı bıle egıtımlı beyınlerı dusunmekten alı koyamaz ve etkıleyemez sımdı bu yazara en ıcten dıleklerımlee....HAAAASSSSEEEEKTTİİİRRR laaaan homooo..demek ıstıyorum affınıza sıgınaraktan...tekrar pardon....[hline]A little less conversation a little more action please
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Adiemus, 19 May 2003 12:52 tarihinde demiş ki:
Ezik bi film insanı ne kadar etkileyebilir ki ?[hline]`eğer tanrı varsa, parmağını bile kıpırdatmadan tüm kötülüklere nasıl katlanıyor` stendhal

Senin düşüncene göre ezik olsada başkalarının emeklerine ezik demeye hakkın yok kusura bakma .[hline] iki kere iki döört. üç kere üç dokuuz. beş kere beş onbeeş. yedi kere iki ondöört..
- hayrola cevat aabi naapıyosun yahu!?
- üç kere yedi yirmibiir... evrim geçiriyorum benjamin.. tabi tabi.. altı kere altı yirmi altıı.. bi dakka yoksa otuz altı mıydı??

KinGpiN®
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sonuçta ticari birşey o bakımdan ezik dedim. Hristiyanlığa sevk ediyor falan denmiş de yani insanların dinini değiştirmeye gücü yetmez o bakımdan ezik.

said:
theKingpin, 19 May 2003 13:37 tarihinde demiş ki:
said:
Adiemus, 19 May 2003 12:52 tarihinde demiş ki:
Ezik bi film insanı ne kadar etkileyebilir ki ?[hline]`eğer tanrı varsa, parmağını bile kıpırdatmadan tüm kötülüklere nasıl katlanıyor` stendhal

Senin düşüncene göre ezik olsada başkalarının emeklerine ezik demeye hakkın yok kusura bakma .[hline] iki kere iki döört. üç kere üç dokuuz. beş kere beş onbeeş. yedi kere iki ondöört..
- hayrola cevat aabi naapıyosun yahu!?
- üç kere yedi yirmibiir... evrim geçiriyorum benjamin.. tabi tabi.. altı kere altı yirmi altıı.. bi dakka yoksa otuz altı mıydı??

KinGpiN®
[hline]`eğer tanrı varsa, parmağını bile kıpırdatmadan tüm kötülüklere nasıl katlanıyor` stendhal
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu adamlar dunyada hangi akim yayilsa ona camur atarlar. nedeni kendi dusuncelerinden baska bir seyin dogrulugunu kabul edememeleri, ne kadar iyi ne kadar guzel olursa olsun baska seyleri cekememeleridir.

bunun icin kaba bir ornek super guc meselesinden verilebilir. eskiden bunlarin bircok yayini sovyetleri seytan olarak gosterirken tek super guc kalinca simdi ona yoneldiler. amerika yerine yarin cin olsa bu seferde cin seytan olur. tanzanya olsaydi super guc bu sefer o olurdu. neden ? nedeni basit. cekememezlik.[hline]www.mizzah.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu insanlara gerçekten acıyorum. İslamı koruyacağım diye düştükleri durumun acınılasılığının farkındalar mı acaba ya, zaten dünyaya rezil olmuşuz, dünyanın müslüman olmayan kesiminin 3/4'ü müslümanlardan nefret ediyor, adamlar neden nefret ettikleri kişileri kendi dinlerine "sinsice"ve "adice" çekmeye çalışsınlar. Ayrıca bu yazan arkadaş kendini inanç küpü geriye kalan müslümanların hepsini öylesine müslüman zannediyor olmalı, bir film insanın inancından caymasına neden olamaz, oluyorsa zaten onun altında yatan birden çok neden vardır sırf film yüzünden olmaz. Diyeceğim ortaya herkesinkinden farklı bir fikir atayım da çok kişi okusun mantalitesiyle yazı yazan gerizekalılara acil şifalar diliyorum...[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles.
UIN: 123455555
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
behran, 19 May 2003 20:33 tarihinde demiş ki:
arkadaşlar ben filmde bir tane dini obje veya laf görmedim görenleriniz varmı?[hline]

Varsa bile bu yazıyı yazan barbarın budizmle bağdaştırabileceği tek nokta yeşil yazıların arada çince geçmesidir heralde hahahaha yoksa o yazıyı adam ciddi ciddi izleyip anlasaydı/anlayabilseydi böyle yazmaya varmazdı eli...[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles.
UIN: 123455555
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hala 3 asırdır batı egenemenliği kısmına takılmış haldeyim.
Nerden 3 asır ya en en en kötümser şekilde 1850 lerden sonra avrupa ile eşitlik bozulmaya başladı, benim tarih eğitim beni yanıltmıorsa ki, zaten bu dengeler son 60 yılda avrupa lehine gelişmeye başladı. Son 20 yılda açıldı ara genede yuh be.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...