Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Grim dawn


The_Delucian

Öne çıkan mesajlar

  • 10 ay sonra ...
Yeni ekspenşında çile bitiyor en sonunda. Bir karakterle ultimate'e ulaştıktan sonra vendorlardan bi item alıp yeni karaktere verince direkt ultimateden başlayacakmış. Acayip üşeniyordum şu oyunda yeni karakter açmaya. Oyunun story kısmı çok uzun. Normali bitir, elite'i bitir de sonra ultimate açılsın falan... Yazarken bunaldım.

Tüm skill pointler ve 55 celestial point hazır gelecekmiş. Valla çok sevindim. Şunca bayıldığım oyunun ek kötü yanıydı yeni karakter açıp levellemek.

Bir de sevindiğim kısım aetheric ve chtatonic yaratıklar çıkmayacak yeni oyunda karşımıza sanırım. İnsanın gözü dönüyordu kırmızı ve yeşil görmekten. Ki oyunun sanat yönetimini ve renk paletini seviyorum aslında. Fakat çok tekrar gibi geliyordu iki büyük düşman olması. Bi bölgeye gir aetherlar, bi sonraki bölgede cthatonicler falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

@tunch  endgame'de diğer arpgler gibi random map vs. gibi şeyler burada yok. Multiplayer hiç oynamadım ama oyun o konuda da oldschool takılıyor. single ya da party birbirinden hiç bir farkı yok. Ne loot, ne exp... Ha nedir? Party ile daha çok npc öldürüp daha çok loot droplayabilirsin. Endgame'de random map, rift (diablo 3, path of exile vs.) gibi şeyler yok. Farklı şeyler var. Oyunda challenge dungeon denilen özel bir key ile girilen bazı zorlu dungeonlar mevcut farm için kullanılan. Ayrıca crucible denilen bir sistem var: Dalga dalga düşman ataklarına karşı savaşıyorsun. Burada kendince bir self ego tatmini çıkarabilirsin. Ne kadar çok wave'e dayanırsan lootun ve exp.'in o kadar iyi oluyor. Basit bir leaderboard olayı da mevcut kendince. Yeni expansion'da da shattered realm diye bir yeni endgame sistem gelecek. Bunun bayağı zorlu olacağı söylendi, bekliyoruz.

Bunlar dışında yeni expansion 27 Mart'ta çıkıyor. 15 dölar olarak açıklandı ancak steam hala fiyat girmedi. TL olarak ne kadar olacak bilmiyorum ama benim tahminim 39 tl gibi bir şey olur. Yeni exp'da Oathkeeper isimli yeni bir classımız daha olacak. Shield bonuslu bir sınıf. Sword and board severleri tatmin eder herhalde. Ashes of Malmouth'da olduğu gibi expansion hayvan gibi büyük. Yapımcıların tavrını seviyorum. Expansion deyince adam gibi içerik veriyorlar. DLC değil. Ayrıca 50 tane yeni movement skill ekleniyor oyuna. Rune tarzı şeylerle de bu skillere ulaşabileceğiz. Elbette deli gibi yeni item olacak oyunda. 2 yeni faction ile de tanışacağız. Oyun bu şekilde expansion çıkarmaya devam ederse ultra gigantik bi haritaya sahip olur :)

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Dün gece çok oynayamadım. İş güç, anca bir saat kadar baktım. Yeni mekanlar, yeni düşmanlar, yeni yaratıklar vs. gayet güzel. Oyuna x64 desteği  de geldi. Bir kaç gün önce melee ve ranged animasyonlarına da bir ayar çektiler.

Gördüğüm kadarıyla yeni expansion bir önceki kadar büyük değil. Hatta ona kıyasla kısa kalıyor. Tabii daha gizli yerleri vs. görmedim. Bakalım. Exp son boss'u çok zor diye okudum bi' yerde. Ay hadi işalla diyoruz :)

Level cap yükseltilmedi. Bu da doğal olarak devam eden karakterlerimiz için zorlu bir oyun sunmuyor. Benim zaten crucible 170 yapan karakterim level yükselmediği için yeni düşmanlara da vuravur gidiyor. Keşke leveli 110'a falan çıkarsalardı. Biraz challenge olurdu. Devotion shrinelar var yeni ama zaten 55 puan devotion alan oyuncuya bir katkısı yok. Bunun da level capi yükseltilmediğinden yeni devotion shrinelar anlamlı değil. Yeni oyuncular için olabilir.

Shattred Realm denilen yeni endgame sistemini de denedim kısaca. Diyablo üç'ün nephalem rift mantığında. Belli bir sürede haritayı temizleyip random başka bir haritaya gidiyorsun. Böyle devam ediyor. D3 gibi maplerden loot düşmüyor. Bu da kendi mekanikleri crucible'dan devam ediyor. Öldünüz ya da yeter dediniz anda mapten çıkınca ödüllerin olduğu alana geçip hazine sandıklarını açıyoruz. Lootumuzu buradan alıyoruz. Tabii ne kadar derine inersek ödüller de aynı oranda kalite ve sayı bakımından artıyor.

Genel olarak oyun hala süper devam ediyor. Yeni expansion da aynen devam. Hiç çizgiyi bozmadan, hatta bayağı üstüne koyarak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bunun için sağlam bi beginner's guide var mı? hangi questler skiplenmeli,  gizli alanların yeri ve  buralardan (eğer varsa) farmlanabilecek legendary'ler, item reward'ı olan dikkat edilmesi gereken questler (early lvl'de bi tane talisman veren quest vardı sanırım) devotion shrine'ların nerde olduğu gibi gibi...

çok şey istedim bliyorum da bi tane de adım adım ne yapacağını sıralayan app buildi lazım. :)

dünya hayvan gibi büyük. ne nerde bilmediğim için acayip vakit alıyor karakteri kasması. 

bi de netteki endgame build'lerin çoğu item based olduğu için  problem. oyunu bilen adam devo tree'yi ezbere bildiği için respecleye respecleye optimize ediyor da benim gibi noob için sıkıntı. 

yani en azından spesifik item istemiyen bi build lazım ya da faction itemlerle yapılabilen

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yeni expansion harika ya. sonunda güzel bir endgame modu eklemişler. yeni karakterden warlordla spin to win buildi yaptım kendime.

 

bu arada tüm görevleri yapmak her zaman için daha iyi oluyor sanırım çünkü factionlarla olan ilişki gücün de artıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

abi ne güzel oyunmuş bu. AoM ilk çıktığında beceremeyip sıkılıp bırakmıştım.

şimdi her legendary düştüğünde bununla nasıl build yaparım diye kafam patlıyor :) 

dk forcewave ile krieg farmlamaya devam ediyorum hala. 

yalnız forcewave'i çok sevdim. hem aoe, hem ranged, hem instant skill. eğer parçaları toplayabilirsem pure physical forvewave de denemek istiyorum.

http://www.grimdawn.com/forums/showthread.php?t=49754

Bonus:

Forgotten Gods'ta yeni secret questline'ı varmış. Sadece ultimate'de yapılabiliyormuş. Denemek isteyenlere;

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Btütün DLC ler var. Sıfır dan kasmak istersek en bastan oynuyor muyuz ? Millet Crucible mı ne var orada level alıyor. Sonrasın Devotion puanlar nasıl alınıyor tek tek gidip mi alıyoruz yoksa level atladıkça geliyor mu bu Crucible mı ne her ne ise ? 

Bir de Ana paketi bitirdikten sonra AoM ve Forgotten Gods dlc lerine giriyoruz ? Epeydir oynamıyorum pek bilgim yok dlc kısmında.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@souldarkorn

1) evet sıfırdan kasarsan en baştan oynuyorsun

2) crucible'da karakter kasmadım ama ilk grimdawn oynadığım da denemiştim. ya wave bitince vendordan öğreniyordun ya da belirli level aralıklarında geliyordu level atladıkça tam emin değilim. grimdawn expert'i değilim   ama bankan dolu değilse crucible'da kasmak bence mantıklı değil.

3) vanilla'yı bitirince quest seni AoM'a yönlendiriyor. FG ise Khiran'ın dediği gibi act1'i bitirince girilebiliyor. Devil Crossing'de bi vendor çıkıyor konuşuyorsun FG'ye portal açıyor. 

FG'e lvl'a göre mi scale ediyor bilmiyorum. Çünkü hep AoM'dan sonra geçtim. Belki act5'den sonra geçmek daha mantıklı olabilir.

tavsiyem beginner friendly bi build ile yavaş yavaş geze geze öğrenmen (summoner şiddetle tavsiye ederim.)

çünkü haritada bir sürü secret quest'ler secret cave'ler falan var. bunların bir kısmını önemli ve öğrenmek gerekiyor. 

ya da vaktin varsa walkthrough izlemek ya da izleyerek oynamak daha iyi. 

Hala öğrenme aşamasındayım ve öğrenmesi cidden zor bir oyun ama inanılmaz da keyifli. PoE falan halt etmiş türünün en iyisi bence şu an. 

bunu da bırakayım buraya;

https://www.grimtools.com/

çok güzel bi tool. world map, build calculator falan var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

oynamaya başladığımdan beri griminternal'i ve fullrainbow item filter'ı kullanıyorum ama yeni bir tool keşfettim resmen yaşam kalitem arttı.

Grim Dawn Item Assistant

kullanımı çok kolay. mantığını basit olarak anlatmak gerekirse item'ları pc'nize kaydederek size infinite stash imkanı sağlıyor. istediğiniz item'ı tekrar oyun içine rahatlıkla aktarabiliyorsunuz. ayrıca banka içinde search imkanı da var ki grim dawn'ın en büyük eskikliği resmen. stash'inizi istediğiniz cloud üstüne atmanıza da olanak sağlıyor çok güzel.

hayatımı kurtardı resmen. çanta dolunca iki saat uğraşıyordum "bundan bende var mı? hangisinin rollü daha iyi?" falan...

ayrıca iyi olduğunu düşündüğüm MI'ları da tutamıyordum yer yok diye şimdi atıyorum stash'e temiz temiz.

tavisye ederim.

 

Borlach tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, ajmet dedi ki:

bir sey daha sorayim lokar questini yapıyorum  da 4. adımda altar of rattosha geldim fakat rift aktif degil aktif olması icin ne yapmam gerekiyor?

full quest line.  adamın rahat kestiğine bakma zor boss. ben daha kesmedim. celestial farmlamak için pet build yapıcam sanırım. Sana da tavsiyem HC'de oynuyorsan bence iki kere düşün :P

lokar set lazımsa bende var. offical forumda birisi save paylaşmış ondan çektim istiyorsan vereyim adamın save linkini. Ya da gdstash indirip craftlayadabilirsin ama bence hiç bulaşma gdstash'e :)

grim internal için de ;

Hello dear GI users!
I'm back from the short trip and I got overwhelmed from the donation wave and the feedback here at the forum! Many thanks to you all! 

Tonight I will not sit in front of my computer, but to answer an important question from you: 
You can expect an update in roughly 24 hours (Thursday evening CEST).

Your
GlockenGerda 

demiş coder'ı.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

58 dakika önce, Borlach dedi ki:

full quest line.  adamın rahat kestiğine bakma zor boss. ben daha kesmedim. celestial farmlamak için pet build yapıcam sanırım. Sana da tavsiyem HC'de oynuyorsan bence iki kere düşün ?

lokar set lazımsa bende var. offical forumda birisi save paylaşmış ondan çektim istiyorsan vereyim adamın save linkini. Ya da gdstash indirip craftlayadabilirsin ama bence hiç bulaşma gdstash'e ?

grim internal için de ;

Hello dear GI users!
I'm back from the short trip and I got overwhelmed from the donation wave and the feedback here at the forum! Many thanks to you all! 

Tonight I will not sit in front of my computer, but to answer an important question from you: 
You can expect an update in roughly 24 hours (Thursday evening CEST).

Your
GlockenGerda 

demiş coder'ı.

 

 

 

cok tesekkurler cevap icin

musait oldugunda save game dosyasının linkini ve nasıl yapacağımı tarif edebilirsen çok minnettar olurum tekrar tekrar tesekkurler.

bu arada o save dosyası benim karakterleri bozmaz degilmi?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...