Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neye Abandırıyım Makineyi?


Halfmumi

Öne çıkan mesajlar

Şimdi bir sorunum var;

Makineciim ;
7-2000 de alınma bir canavar ama biraz eskimsi oldu;

p3 700 işlemci
Winfast vx7000 Mainboard
128 MB SD Ram (markası Sanırım Pc100)
Creative Soundblaster 4 kanallısından(arkası rengarenk olan :P)
32MB Winfast Geforce 256 Ekran kartı(dinazorlu olan :P)
Quantum 15 GB Fireball Plus Hdd

Space K1 Kasa
16x Pioneer DvD
10X4X32X Sony Writer

Philips 107E 17 inç Monitör
USB Diamond SupraMax 56K External Fax Modem
USB Creative Web Cam Go
USB HPDeskJet 656c Yazıcı
İnform Güç Kaynağı

mmmm

unuttuğum bir şey yok sanırım =)


Şimdi yaza doğru deli döşek bir şey ayarlamayı düşünüyorum...

BattleField yada GTA 3 tarzı oyunlar fosluyor..Sanırım Ekran kartından..Yoksa Ram dende olabilir...mi?

ps:Yaza kablo alacağım için tüm harcamalarım max 400 m olmak zorunda..

imdaak![hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar Arkadaşlar;

Öncelikle herkesin pek üzerinde durmadığı bir konudan başlamak istiyorum. (Berkin yine vaaza başlar [ : ) )

Bir bilgisayarın yapabileceği en zor iş; ya aynı anda beş yüz istemciye cevap vermektir ya da sadece bir oyunu çalıştırmaktır. Sunucu bilgisayarlarda grafik birimine çok iş düşmediğini hesaba katarsak, bir bilgisayarı her parçasıyla, top-yekün seferber edecek, çatlata patlata zorlayacak tek şey son zamanlarda çıkan bol grafik detaylı ve yapay zekâ delisi bir oyunu çalıştırmaktır. Bu sebepten dolayı; en aşmış bitirmiş, 3d üzerine kitap değil cilt cilt ansiklopedi yazan oyunları, ortalama bir makine ile oynamayı hakkınız gibi gömeyin. İşin gerçeği, ben de oynayamıyorum. Bilgisayar sektörünün ilerlemesini sağlayan oyun kavramı bu oyunları bize oynatmayan kavram da olabilir aynı zamanda. Gerçekler acıdır ve onlarla ağlamadan başetmek gerekiyor. [ : ) Gerçeği kabullenelim: Oyunları hızlı oynamak, iyi bilgisayar gerektirir. Sadece internete girmek, müzik dinlemek ve "çetleşmek" için bir-iki gigahertzlik işlemcili sistem almak ne kadar başarısız ise oyun oynamak için bir kaç yüz milyonluk sistem almak da o kadar başarısız sayılır. Bir de ebeveynlerimize itiraf etmeliyiz ki; eğer biz pahalı bir bilgisayar sistemi veya güncellemesi istiyorsak ya birşeyleri bozmuşuzdur, ya da - daha büyük ihtimalle - daha iyi şekilde oyun oynamak istiyoruzdur. [ : )

Şimdiki kanlı canlı oyunları iyi oynamak için en az 384 Mbyte RAM öneriyorum. 512 de olur; fakat 100-200 MBytelık bir kısmını sürekli boş gördüğünüzde Neden aldım ki 512 RAMi ? demeyin. İşin gerçeği, Windows, sizin 1Gbyte belleğiniz de olsa 200Mbytelık takas dosyaları açıp sistemi öldürmeyi çok seviyor. DDR Ram kullanmanız sizin için avantajdır; fakat anakartınızı deiştirmek zorunda kalacaksınız sanırım.

Ekran kartı olarak, geleceğe yatırım yapmak istiyorsan - ki geçmişte çok birşey yok - DX9 destekleyen bir kart öneriyorum. Seçim tamamen bütçeye bağlı. Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Sakın AGP8× lerine kanıp yenilenmiş GF4 Ti4200, Ti4600 gibi kartlara yönelme. Teknoloji olarak eskidiler.

İşlemci olarak 2 Ghz sınırına yakın bir Intel p4 veya 2000+ performans derecesine yakın bir AMD AthlonXP almanızı öneririm. Aralarında psikolojik farklar dışında pek bir fark görmezsiniz.


Herhangi bir bileşende, bir marka ve modeli özel olarak seçecekseniz makul bir sebebiniz olmalı; yoksa ne olduğunu gerçekten bilmediğiniz birşeye daha fazla para harcamayın ( Örneğin ben AthlonXP1700+ kullanıyorum. Çünkü çok iyi overclock edilebiliyor. Şu an neredeyse bir P4 2.4Ghz' e denk şekilde çalışıyor ). Yani; Aman intel al..!Kaliteden ödün verme... veya Boşver onu bunu; AMD ucuz, git AthlonXP al... gibi öneriler belirli bir amaca yönelmediği sürece havada kalacaklardır. Her zaman "ne" nin yanında "niye" sorusunu da sorun. Tabi bu sadece işlemci ile sınırlı değil. Anakart, bellek modülü, grafik kartı ve aklınıza gelebilecek tüm bilgisayar bileşenlerinde geçerli.

Daha fazla detay isterseniz özel mesaj yoluyla veya direk buradan sorabilirsiniz.[hline]HeadShot..!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...