Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BonePart tarzı mesaj yazma sanatı


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

merhaba,

bugün forumumuzun önemli adamlarından bonepart tarzı mesaj yazma sanatı hakkında tüyolar ve ipuçları vereceğim.

bonepart kimdir ?

foruma 2001 yılı sonlarında katılmış olan bonepart, foruma ilk katıldığı zamanlardan itibaren kendine özgü bir mesaj yazma stili geliştirmiştir. murat bardakçı'nın yazmış olduğu 'forumlar tarihi' kitabına da konu olmuş bu yazım tarzı, bonepart'ın kısa sürede 1k, 5k, 10k madalyaları almasını sağlamış, forumda saygı duyulan bir insan haline gelmesine yardımcı olmuştur. bonepart konsol bölümünde alan yetkilisidir.

geçmişte forumun bir diğer üyesi olan bone'un başlatmış olduğu 'bonec davası'nda da adı sık sık geçmiş olan bonepart, 'o günleri anmak bile istemiyorum, forumun gerçek bone'u hep ben oldum' demiştir.

bonepart tarzı mesaj yazma sanatı nedir ?

bonepart tarzı mesaj yazma sanatının özünde iki şey yatar,

1) typo'yu bir söz sanatı gibi kullanmak,
2) sürekli olarak paragraf atlamak.

özgün ansiklopedi vikipedi'ye göre paragraf, 'düşünce birimidir. bir paragraftan diğerine geçerken dil, düşünüş, anlam birliği sağlanmalıdır. her paragrafın bir ana fikri, birden çok yan fikirleri bulunabilir. ana fikir, paragrafın başında, ortasında, sonunda bulunabilir. ana fikri taşıyan cümle açıkça görüldüğü gibi, gizli de olabilir'

fakat bonepart, 2001 yılında başlatmış olduğu yenilikçi paragraf akımı sayesinde, paragraf tarihinin temellerini sarsmıştır.

şimdi, geçmişten bugüne bazı bonepart postlarını görelim;

sene 2001 / topic: yaptığınız işe laf gelirse ne olur:

yaptıgım ise baglı
su forumda yuaptıgım muzik ve resimlerin hepsinini sadece can sıkıntısını alsın elenceli olsun diye yaptıgım goz onune alınırsa ciddiye alıncak bir urun sunana kadar gayet gayri ciddi davranırım
ha ciddi bi urun sunmusum
beenmemisse biri mantıklı sebebler sundugu surece anlasabiirz yk saece bi poha benzememiş derse ailesiyle ilgili kotu yorumlarda bulunurum

başta yazmış olduğumuz bonepart'ın iki önemli özelliği burada hemen dikkatlerinizi çekmiştir sevgili patiler. typo ve paragraf atlama.

bonepart der ki; 'attığım mesajları o an içimden nasıl geliyorsa öyle yazarım. dönüp arkama bakmam bile. önizleme butonu benim için hiçbir zaman bir şey ifade etmemiştir. mesajlarımı ancak yeterince typo yapmadıysam güncellerim'

sene 2005 / topic: eh serverlar çökmüşken horda iyi bir haber (bu topic bonepart tarafından başlatılmış olup, topic'deki adeta normal bir mesaj yazıyormuş havasına dikkatinizi çekerim)

olan sey
1.7 den itibaren
uc de asansorlere kadar outside sayılcakmıs
yane asansorlere kada rmoutnla yada ghost wolfle kosulabilcek

sene 2007 / topic: bir uo serverı açsak ne güzel takılırdık ya di mi ama? muhabbet olurdu

bu arada pre aos olayina hastasyim run uda bi ayar dosyasi war
pre aos mu enable aos mu ne yaziyo
0 1 bir yapiyosun
aos kapaniyo
euahua

çok çok önemli bir bonepart postudur bu sevgili patidaşlarım. bakınız, her paragrafta cümleler biraz daha kısalmaktadır. kelime sayısı yavaş yavaş azalmaktadır. bu teknik yalnızca bonepart tarafından kullanılmış ve kullanılacaktır.

bonepart bu postu hakkında şöyle demiştir: 'paragraflar ile oynamayı hep sevdim. fakat bir gün oturdum ve şuna karar verdim: eğer paragraflar ile oynamayı bu kadar seviyorsam, neden onlara başka bir soluk getirmeyeyim ?'

bonepart bu mesaj tarzı ile okuyucuların gözlerini daha az yormayı da hedeflemiştir.

sene 2010 / topic: boynumuz bükük

walla abi su anda ole elimizde kalan pek bisi yok diyorum ya
dadidaki kiz
sene 2001 ultimatrdee acmistim
dadidaki kiz diye
sinem kobal

o bile ardayla
kim war abi geriye kalan

bonepart'ın bir diğer 'signature' hareketi, önemli bir söz sanatıdır aynı zamanda. bu söz sanatında bonepart, kısacık bir post atıyor olmasına rağmen çeşitli kelimeleri arka arkaya söyler. 2. ve 4. dizelerdeki 'dadıdaki kız'a dikkat.

sene 2011 / topic: WoW'u bırakmak

abi cok zaman istiyo
bi daha erasmusa gidersem bi daha baslarimda
calisirken manasiz
eve gelcem
9 a kadar dier insanlari beklicez (ki ben 7 de hazirim) sonra 1 e kadar rai yapip urascan
peh gerek yok
hon oynuyorum
45 dakka ortalama

bonepart'ın günlük tarzında verdiği mantıksal açıklamalar da ünlüdür. bakınız, bu postunda bonepart wow'u bırakma sebebini açıklarken, hem tarafsız bir profil çiziyor, hem de günümüz wow gerçeklerini oyuncuların yüzüne adeta çarpıyor.

tüm bunları yaparken paragraf ve typo'larından ödün vermiyor. since 2001.

sene 2011 / topic: oha! korsan alıyorum ben

abi yapicaginiz sey kolay
almicaksiniz
konsolunuda almicaksiniz
pcsinide almicaksiniz
mumkunse kimseyede aldirmicaksiniz

zarar etsinner belki basar kafalari

bonepart'ın emir verme yönteminin paragraf yetenekleriyle muhteşem uyumu. bonepart burada bir emir vermektedir, emiri 'almayacaksınız'dır. bunu şu şekilde yapma varken; 'abi yapacağınız şey kolay, konsolunuda, pc'sini de almayacaksınız, mümkünse kimseye de aldırmayacaksınız', bonepart farklı bir yol izlemiş, emirin gücünü sürekli olarak yineleyerek arttırmıştır.

-son söz-

bonepart gibi olamazsınız. yalnızca onu kıskanırsınız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...