Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara - İş durumu


Masteis

Öne çıkan mesajlar

Biraz uzun olabilir ama benim için çok önemli bir konu. Özet : ankarada iş arıyorum ve bilgisi olanlar cevaplarsa cidden çok sevinirim.

Şu an çeşmede bi otelde resepsiyonistim hatta resepsiyon şefiyim diyebiliriz. Buradan alacağım referans da baya iyi olacak.

Eylül gibi Ankara'ya arkadaşlarımın yanına temelli taşınmayı planlıyorum ve orada gene otellerde full-time iş arıyorum. Maaşımın minimum net olarak(sigortamın ve vergilerinin kesilmiş hali ile) 900 tl olması lazım. Biraz uçuk geliyor olabilir, çünkü brüt olarak bu 1200-1300 TL 'ye denk geliyor. Aslında şu anki maaşımın neti bile 1400 tl ama çeşme ile ankaranın otelcilikten kazandığı para tabi ki de denk olmadığından verilen maaşları da bu kadar yüksek olmayabilir.

Merak ettiğim, Ankara'da böyle bir iş bulma imkanım var mı? Turizm/Otelcilik sektöründe kendimi baya geliştirdim. Hatta CV yazıp "al kardeşim bu cv'm, kabul görürseniz ararsınız" tribim bile yok, yüz yüze konuşup bütün özgüvenimi sergileyesim var.

Ha illa otelcilik mi olmak zorunda? tabi ki de değil. sadece en iyi bildiğim iş olduğundan ve rahatça kariyer kasabileceğim bir alan olduğundan tercih ediyorum.

Bilgisi olan vardır diye umuyorum, Ankara'da otelcilik durumları nasıl? Bu alanda rahat iş bulunabilir mi? Eğer yok otelcilikte iş bulamazsın diyosanız cebime ayda minimum 900tl koyabileceğim bir iş bulabilme imkanım var mı?

Neden 900 TL derseniz evin kirası, faturası, yemeği, sigarası ve az da olsa bi kısım aileme para göndermem gerek. hani tüm hesap kitap sonucu 750~800 tl civarı giderim oluyor zaten. cebime de en azından bi 100 tl civarı kalsın istiyorum.

Bu arada asgari ücretli işleri extrem durumlarda kabul etmeyi planlıyorum, çok paşaymışım gibi duruyor ama gerçek bu. asgariden geriye 650tl para kalıyor ve bu tamamen kıt kanaat geçinmeme sebep hatta geçinemiyorum bile çünkü giderim çok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi ki de ama şöyle bir şey var. Çeşmede kışın açık kalan oteller, yakın çevreden gelen vur-kaç'cılarla kazanıyor da otelin %5'ini belki doldurur ama yazın yaptığı satış efsane. Şöyle diyeyim, şu an günlük satışlardan kafadan 6-7k para çıkartıyoruz. Sanmıyorum ankarada bi otelin günde bu kadar ciro yapcağını. Ve ankara öyle çok bi tatillik mekan değil ve yazın öyle "hadi tatile ankaraya gidelim" havası yok. yani yazlık mekanlardaki bi otelin sezonluk geliri, kırsal yerledeki otellerin yıllık gelirinden bile fazladır diye düşünüyorum.

Ha ankarada otelcilik dediğin gibi iyise, yaz-kış imba satışlar yapıyorsa işçiye de ihtiyaç duyuyolar demektir. bu da işime gelir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@mal, abi elbette çok kazanan otelde vardır, kendisini anca döndüren otelde vardır da olay şu an hangi otelin ne kadar iş yaptığı değil, işçi arayan otel var mıdır ve maaşları nelerdir. öneriler vs. vs. daha ankaraya iş aramak için gitmedim. sadece gitmeden evvel fikir alayım, nedir ne değildir diye bilgi almak için açtım konuyu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@forgiver ha pardon asdfa atmaya başlıcam da işte nereden başlayacağımı bilmiyorum ve şu an tatilsiz çalıştığımdan ankaraya gidip araştıramıyorum da.

@throine kavaklıdere de bildiğin bi otel var mı önerebileceğin? eğer varsa iş için kendileriyle telefonla bi görüşme yapmayı isterim. en azından ilk adımı atmış olurum.

@Myshkin abi burada da oteller için imba yatırımlar var ama personelleri fena harcıyorlar maaş konusunda. o yüzden biraz sıkıntılıyım.

@mal benim de öyle bi düşüncem var. eylülde stajerler çıkar boşluk olur ki bi de uzun dönemlik iş başvurusu yapcağımdan şansımın daha yüksek olcağını sanıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Çok iyi referansların olduğuna göre, ve Anarada otelcilik 4 mevsim iş yaptığı için sana tavsiyem yeni açılan JW Marriott Ankara olacak, ayrıca rixos hilton sheraton Divan farabi gibi otelleri de dene. O dediğin ücreti hayli hayli alırsın buradaki her otelde. Ankarada 1000 tlden aşşağı o sektörde çalışmazsın zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış değil çok doğru da değil. en büyük kongre organizasyonlar hep major otellerde yapılır. hele ankara başkent olduğu için otellerde paso bu tarz şeyler olur.

şehir otelciliği çok daha farklı, sezonluk değil daha az kazanırım diye düşünme, iyi bi otelde çalışırsan bal gibi de daha fazla kazanıyorsun.

yapacağın şey üşenmeden büyük otellerin info@fdsfs maillerine iş aradığını belirten bir mesajla beraber cv'ni atman. mutlaka dönen olur, ama fiziksel olarak mülakata gitmen lazım tabi sonrasında. o yüzden henüz ankaraya gitmeyeceksen tüm iş görüşmelerini aynı güne ayarlamaya çalış derim.

ben senin yerinde olsam neti 1200den açardım, tabii bu görüşmenin sonuna doğru konuşulan bişey, pazarlık yaparsın fln. çoğu büyük otelde yaptığın upselle outlet satışına iyi prim verirler, maaşın öyle kalmaz yani.

ama naparsan yap büyük otellerde çalış, title'ın olacak diye gidip 4 yıldızlı otelde falan çalışma bence imkanın varsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...