Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3D Printer


Sereglin

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

şimdi ben de bir 3 boyutlu yazıcı alıcam kısa zamanda. kendime ne zaman alırım emin değilim ama benim şimdiki amacım laboratuvara alıp okulda çalıştırmak.

sonuçta eve almayacağım için upgrade vs. ile uğraşamam ben yazıcıda. bu prusa ile misal, jgaurora arasında ne fark var? hangisini neden almalıyım? bu seviyelerde fiyat hiç sıkıntı değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya kafam resmen karmakarışık. 

nerden almalı nasıl almalı hiçbi fikrim yok. aldıktan sonra bir şekilde zaten yolumu bulur yürürüm de şimdi 

asıl jgaurora kararımı şu vidyoyu izledikten sonra vermiştim

 

sonrasında da bakmayı kestim modellere ama yine de prusa baya yaygın gibi 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

tamamen keyfi kullanım için bir 3d printer almayı planlıyoruz. sürekli kullanmayacağımız için durduk yere tıkanma falan yapmaması lazım, fazla bakım gerektirmemesini istiyoruz. Önereceğiniz bir model var mıdır? Dikkat etmemiz gereken bir şey var mı ek olarak?

bu arada mümkünse pc ya da raspberry pi bağlantılı bir şey olsa çok iyi olur. uzaktan print alayım o yapsın sonra ofise uğrar alırım kafasındayım.

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evde bi delta tipi anycubic yazıcı var, bir türlü sistemini oturtamadım. kayışların gerginliği baya önemli bir şey her zaman aklında bulunsun bu. kalibrasyon yapması da biraz uğraştırıcı bir şey ama ayarını yaptıktan sonra uzun süre gidebilir. tabi kaliteli filament kullanımı da önemli. bunun dışında laboratuvara çeşitli şeyler için ender 3 pro aldık. tam olarak fiyat/performans ürünü. kalibrasyonu kolay. baskı kalitesi tatmin edici. çok büyük şeyler basmayacaksan aradığın bu olabilir. para sorun değilse prusa'lara da bakabilirsin ama getirtmesi gümrük vs. ne kadar rahat olur bi fikrim yok. onun için bakmadım ben. bu ender 3'ün galiba v2'si de çıkmıştı ama ona da bakmadım. neleri geliştirmişler. 

youtube'da bi adam alır almaz upgrade ediyordu ender 3 pro'yu, ona raspberry bağlayıp uzaktan kontrol de ediyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Spoiler

tatkaçıran;
hemen büyük beklentiler içinde olma onlarca kez saçma saçma sorunlarla karşılaşacaksın. yazıcıyı baskıya bırakırsın ikinci saatte filament kopar, on saat yazdığını zanneder vs. 
nozzle ağzı akıtır baskın kayar...

bunlar için ayrıca bir kamera da bağlayabilirsin. 

ama sonuç olarak biraz uğraştıktan sonra yine de keyifli şeyler yapılıyor ? 

ayrıca zorunda kalmadıkça abs filamente bulaşma. pla uzun süre suya maruz kalınca katmanların ayrıştığı bir malzeme de olsa oldukça güzel. 

yazıcıyı alırken ekstra nozzle uçları ve cam tabla da alırsan daha sonra uğraşmazsın. cam yüzeyde baskıya başlamak ayrı bir haz. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...

Photon S ile ben de giriş yaptım. İlk denemelerden sonra bugün bir de tamamladım.

Şimdilik ilk iş bu, ucuz boya ile bu kadar oluyor kjhsdf 

spacer.png

SLA makine ile başlamasam mı diyordum ama iyi ki almışım diyorum. Yani boyut konusunda bi FDM gibi değil ama tekniği kavrayınca benzer şekilde verim alınır. Şimdilik evim vs. de ufak büyük bi yere geçince yanına bir tane FDM koymayı planlıyorum. 

Yalnız destek atmayı, en verimli çıktı nasıl alınır vs. derken kutunun içindne çıkan 500gr reçineyi harcadık komple ? Biraz masraflı ama bakalım. Şimdi bir tane İskeletor yapmayı planlıyorum büst yavaş yavaş büyüteceğim figürleri asdfasd 

 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...