Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haftalik calisma saatleri ile ilgili


kermit

Öne çıkan mesajlar

Kanun falan pek bilmem o yuzden size sorayim dedim illaki bilen vardir.
Benim bildigim bi isciyi haftalik 45 saat calistirip, 45 saatten sonrasi fazla mesaiye girer ve fazla mesai ucretide ayridir vs vs.
Bu 45 saatin icinde bizim iscilere verdigimiz oglen arasindaki 1 saatlik yemek molasida dahilmidir? Yani bu 45 saat hesabi yaparken, o 1 saatide hesaba katmam gerekiyomu? Bunun cevabini verin bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çoğu zaman 1 kişi bile yeterli oluyor tanık olarak aynı yerde çalışan. zaten çalışma bakanlığı il bilmem ne müdürlüğüne gidiyorsun işveren olarak bu tip şikayetlerde mahkemeden önce. orada müfettiş anlaştırıyor her şekilde, çünkü kanunlar işçiyi epey kolluyor bu tip konularda, işverene cezaları baya ağır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İş kanununun 41. maddesine göre haftalık en fazla çalışma süresi 45 saattir. Kimi iş yerleri isteğe bağlı olarak bunu daha aza indirebilirler. 40 saat mevzuu oradan gelmektedir. Ayrıca yine iş kanunun 68. maddesine göre öğlen arası süresi mesai süresinden sayılamaz. Günlük 7,5 saate kadar olan işlerde kesintisiz en az yarım saat, 7,5 saatin üzerindeki çalışmalarda ise en az 1 saat olmak zorundadır.

Fazla mesai ise yine aynı madde gereğince yılda toplam 270 saati geçemez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

haftalık 45 saat çalışma süresidir ancak işveren daha fazlada çalıştırabilir.
Fazla mesai ücretleri ise 2 aylık toplam saat üzerinden hesaplanır.
Yani işçi 2 ayda toplam 180+180 saati geçmişse, geçtiği saat kadar 1,5 kat yevmiye ücreti alır.
360 saati geçmediyse, bazı haftalar 45 saat yerine 60 saat çalışsa bile fazla mesai ücreti alamaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4857 - 66.


Aşağıdaki süreler işçinin günlük çalışma sürelerinden sayılır:

a) Madenlerde, taşocaklarında yahut her ne şekilde olursa olsun yeraltında veya su altında çalışılacak işlerde işçilerin kuyulara, dehlizlere veya asıl çalışma yerlerine inmeleri veya girmeleri ve bu yerlerden çıkmaları için gereken süreler.

b) İşçilerin işveren tarafından işyerlerinden başka bir yerde çalıştırılmak üzere gönderilmeleri halinde yolda geçen süreler.

c) İşçinin işinde ve her an iş görmeye hazır bir halde bulunmakla beraber çalıştırılmaksızın ve çıkacak işi bekleyerek boş geçirdiği süreler.

d) İşçinin işveren tarafından başka bir yere gönderilmesi veya işveren evinde veya bürosunda yahut işverenle ilgili herhangi bir yerde meşgul edilmesi suretiyle asıl işini yapmaksızın geçirdiği süreler.

e) Çocuk emziren kadın işçilerin çocuklarına süt vermeleri için belirtilecek süreler.

f) Demiryolları, karayolları ve köprülerin yapılması, korunması ya da onarım ve tadili gibi, işçilerin yerleşim yerlerinden uzak bir mesafede bulunan işyerlerine hep birlikte getirilip götürülmeleri gereken her türlü işlerde bunların toplu ve düzenli bir şekilde götürülüp getirilmeleri esnasında geçen süreler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam zaten burada yazan şey servisle ulaşım sağlanıyorsa (dağ başından bahsetmiyoruz herhalde, istanbul il sınırları içindeki bütün yerler buna dahildir) bu sürenin çalışma süresinden sayılamayacağıdır. Zaten maden ocağına inişden kimsenin bahsettiğini sanmıyorum, ona da zaten servis denmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...