Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mortal OnLİne Yaz Şenlİği


pinkporing

Öne çıkan mesajlar

  • 8 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Fighter çarımı bitirdim,statları fulledim,bir kaç kitabı okuyup bitirdiğimde tam olacak,birde anatomy özelliğimi fullersem bandage olayım da bitecek.Char kasmak inanılmaz kolay olmuş,iyi mi kötü mü bilemdim.Combat durumu fazla skillbased olmuş,oyuncu yeteneği arka planda gibi.Pve seven bir adam olmasam da pve seven oyuncular gelsin ki murdererlar o spawnlara gidip adam kesebilsin,pve yapan adamda mob kessin:)
Local auction house işin can damarı,oyunun gerçek yaşayan bir ekonomisi olmalı ki yeni exp ile buda geliyor.
Şu an fabernumda takılıyorum.En fazla griefer ve scumun olduğu şehir.Wardec guildleri genelde burada.Baya bi öldüm öldürdüm nasıl ölünmeyeceğini öğrendim,dün 2 adamı aynı anda öldürdüm olmuşum dedim:)
Tek sıkıntım item mevzusu,kendim üretemiyorum ve guild destek veriyor veya satın alıyorum ki tam ne aldığıma da hakim değilim,item özelliklerini göremiyorum.
Oyun uo'nın 3d si olmuş,aynısı,çok da güzel olmuş.Bu oyunu ilk açtığımda bu yorumları yapabileceğimi hiç sanmazdım ama oyun olmuş ve tutar.2 yıl darkfall oynadım bunu da World of darkness gelene kadar oynarım.Sürüncemede kalan arkadaşlar deneyip bırakmışlara tavsiyem azcık başlarda dişi sıkarsanız ve mekaniği çözerseniz çok zevkli.Bu arada yeni exp'da yolda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MO potansiyeli yuksek bir oyun, ancak malesef bir suru alanda potansiyel olarak kaldi. Evet oynanis mekanikleri olarak PvP alaninda iyi ama girip de biseyler kesfetmek, PvE olarak da insani oyalayacak bir seyler, trading toollari (vendorlarin senin itemini satmalari, bir nevi local auction house), alchemy potionlarinin vendorlarda satilmasi, npc'lerin oldukca salak olmasi ciddi bir problem.

Awakening bu problemleri cozecek gibi gorunuyor, eger dediklerinin yarisini yapabilirlerse adam gibi oyuna donerim, uzun sure de oynarim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pve'de sıkıntı olduğu gerçek.Etrafa güzel loot düşüren moblar serpiştirmeleri lazım.Güzel loot'a bile gerek yok meşgal olması için bile pve şart.
Oyuna başlarken tek çekincem grind olma ihtimali ve karakterin zor kasılması idi.İşte bu olay'da yanılmışım çünkü 2-3 haftada casual şekilde oynayan biri charı maxlar.
2 yılı aşkın süre darkfall oynayan ve pür pvp yapmış,sandboxun gözüne vurmuş ve grindin kralını yapmış biri olarak Mortal ile Darkfall ikisini de kıyasladığımda;ikisi de sandbox fakat apayrı dünyaların oyunları gibiler.Ultima Online'a yakınlığı ve starter sever olması nedeniyle mortal online daha başlanır bir oyun.Darkfall'da çok keyifli zamanlar geçirdim ama pvp dışında bişeyler arayıp gerçekten sosyalleşmek isteniyorsa mortal online bir adım önde.
En azından 14 gün trial ile denenmeyi hakediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Karakter kasmak cok kolay, 2 haftada normal oynayan birisi hemen herseyi kasabilir, sorun da yasamaz.

PvE olayinda da benim icin olay dusen lootlar degil de yaratiklarin sana uzaktan sen daha goremeden vurabilmeleri (duzeltilmis olabilir bugunlerde, yaratik bi agaca filan takildiginda senin clientinda metrelerce uzakta gorunup sana takit takir vurabiliyordu), ve salakca hareket etmeleri idi, yani yanina gelip belli periyotlarla vurmalari, ne biliyim, uzaktan skille vuran bi mob yok oyunda, buyu atan, ok atan bi yaratik yok (sanirim uzaktan tas atan risarlar mi ne vardi bi ara), ne biliyim cesit ariyor insan, oyle cok buyuk degisiklikler degil ama ufak tefek degisikliklerle oldukca ilginc hale gelebilir PvE.

Bi de vendorlarin yerlerinde dikili durmalari kil ediyodu beni, sehirler cok statikti, tamam WoW'da filan takilmiyo insan ama MO gibi bir oyunda ariyor insan.

Neyse bakalim awakening'le ucan kuslar bile olacak, ustunden gecerken pisleyebilecekler seni gibi seyler soyluyolar, iseyen atlardan sonra buyuk bi gelisme olacak gibi (saka bi yana iyi bi gelisme ucan yaratiklar), deniz dibine eklemeler yapicaz diyolar ama sanirim yne awakening'den sonra vs vs.

Kisacasi awakening anahtar nokta, bakalim ne cikacak isin sonunda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun pürü pak değil dediğin sıkıntıların bir kısmı halen mevcut ama çok da kafaya takılacak sorunlar değil.Fixleyeceklerini sölüyorlar,görücez.Şehir içindeki vendorlar ve guardlar gezinecekler yeni gelecek exp ile,şehir içinde illegal bir durum olduğunda ,guardlar ile murdererlar baya baya kapışacaklar.Birde setleri boyama olayı geliyor yeni exp ile,bu da keyifli olacak.Ben şöle diyim yeni exp çıkmasa da ben oyuna devam ederim.Yeni exp için de çok beklemicez,gelsin bir görelim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda 1. ayım dolmak üzere.İyi yönlerine değindim,eksik ve giderilmesi gereken sıkıntılardan da biraz bahsedeceğim.Fighter charım bitmişti,bir tanede mage açtım ve kasıyorum şu an.Genelde mmolarda mage'lerin dps'si can yakar ve etraf mage doludur,mo'da durum tam tersi.Pure fighterlar imba olmuş.Dün tam olmamış mage charım ile bi fighter ile kapıştım ve kaçmasam ,kendimi heallemesem ölecektim hem de 2 vuruşla...Sorunlar şöle şu ;magelerde dmg spell kıtlığı var,thunderlash ve corrupt dışında elle tutulur kullanışlı büyü yok gibi.Bir kaç aoe spell daha var ama onlarda mana havuzunu nerdeyse tamamen boşaltıyor,o yüzden hiç girmiyorum..Mage'in hp'side çok düşük tabi.İşin komik tarafı dmg'ler de düşük lol..Yeni exp ile yeni mage okulları gelecekmiş.Demem oki mage sever biri olarak bu olay üzdü ama çözülemeyecek bi sorun değil.Bir de daha önceki yazılarımda karakter kasmak kolay demiştim,evet kolay ama fighter kasmak kolay ,mage kasma olayı abartılmış ve spam'a bağladım kendimi.Bunları dedim ama mage oynamak keyifli ve az kişi mage olduğu için zevki başka tabi:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

magelerde en cok thunderlash mi ne, bir de fighterlara karsi mindblast kullaniliyor. Mage'in dexterity'si cok yuksek olmali, vur kac yapmalisin (yuksek dexterity->yuksek kosma hizi). Kosma hizi ile ilgili skilleri almalisin. Hizin yuksek oldu mu kilic sallarken stamina yiyen charlar bi de pesinden kosup stamina tuketmek istemezler. Bir de arada corrupt sallaman lazim, ellerinde anticorrupt potion olmayanlari direk indirirsin oyle. Mage oynamak zor, ve alismak gerekiyor ama oyunun forumlarinda sor, skill listesi versinler, o sekilde kapis. Bi de skilleri 80-90 civarina getirmeden kapistigin herkes seni yere serer.

Su an sanirim en imba olay mounted archerlar MO'da, oynamadigim icin iddia edemiycem tabi olayi, yazanlarin yalancisiyim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mage işi sıkıntı.Darkfall ile alakası yok magein,dediğin gibi skilleri fullemeden olmuyor ama hertürlü survivalı çok yüksek.Corrupt güzel büyü,fighter'ın heallanmasını engelliyor.MA imba ötesi benim de hiç sevmediğim bir tarz,at üstünde ok mu atılır:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...