Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlı minyatür ve tabloları New Yorkluları büyüledi


GM-Newbie

Öne çıkan mesajlar

1949 yılında Tebriz'de dünyaya gelen ve 10 yıldır Mimar Sinan Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Yakup Cem, minyatür tekniği yoluyla Osmanlı kültürünü en güzel yansıtan sanatçılardan biri kabul ediliyor.
Osmanlı kültürünü tezhip, minyatür ve oryantal resim çalışmalarıyla günümüze taşıyan sanatçı, İstanbul, Ankara, Londra, Paris ve California'da da sergiler açtı.
Yakup Cemin en büyük özelliklerinden biri çalışmalarında değerli taşlar ve altını da malzeme olarak kullanması. Değerli taşlar daha çok padişah portrelerindeki sorguçlarda, ya da Yavuz Sultan Selim'in kulağındaki inci küpe gibi motiflerde görülüyor.
Kedinin boynundan aldığı tüyleri güvercin teleğinden geçirerek kendi hazırldığı fırçaları kullanan ve yine kendi yaptığı büyüteç altında çalışan Yakup Cem, yağlıboyada da özel bir teknik geliştirmiş bulunuyor. Sanatçı bu bağlamda altın varak ve kabartma metotlarını son derece başarılı biçimde kullanmasıyla dikkat çekiyor.
Kendisi hayatta olduğu halde eserleri müzayedelerde satışa sunulan ender sanatçılardan olan Yakup Cemin New York Türkevinde açılan sergisi 5 Hazirana kadar gezilebilecek.

[Bu mesaj GM-Newbie tarafından 19 May 2003 10:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...