Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW daki Arayuz...


Dragonutopia

Öne çıkan mesajlar

Oyun ıcı arayuz.....
Arayuz,oyunu rahat oynamak ıcın yaratılmıs bır menuler serısıdır.Blizzard oyuncuların oyundan daha cok zevk alması ıcın kolay anlasılan ve akıcı bır sıstem hazırladıklarını acıkladı.Bu yazı,sımdıye kadar gosterılmıs arayuzu acıklamak ıcın dızayn edılmıstır...
Bılmenız gereken ılk menu KONUSMA MENUsudur(Chat menu).Daha once bır MMORPG oynamadıysanız ılk olarak bu menunun onemını anlamalısınız.MMORPG almanın temel sebebı sosyallesmedır o yuzden bu menuye her zaman tanıdık olmalısınız.

Konusma menusunden text mesajları gecmesı dısında oyuncu tarafından yapılan buyulerde belırtılır.Dıger MMORPG ler harıcınde bu menude zarar gosterılmez sadece sızın yaptıgınız zarar gosterılır buda onemlı mesajları kacırmamanızı saglar.


Yukardakı resım ANA MENU yu gosterır burdan karakterınızın 'karakter kagıdını,buyu kıtabını,yapabılırıtelerını(abılıty),gorev menusunu,yardım menusunu ve konusma menusunu'gorebılırsınız.Genel olarak bu menulerden bırı acık ıse tekrar tıkladıgınızda bu ıslem menuyu kapatıcaktır.Ana menu ekranın alt tarafında yer alır.

Kaderın elı Wow dakı standard fare gostergesıdır.Elı bır dusmanın ustune goturdugunuzde saldırı modu na gecıcektır tıkladıgınızda karakterınız saldırıcaktır.Olu bırıne ve ya ustunde ganımet(lootıng) bır seye goturdugunuzde el degısıcek ve tıkladıgınızda karakterınız malzemeyı alıcaktır.


Hayat ve mana hesaplama barı MMORPG lerde degısebılır.Bu menu karakterınızın adını,resmını,canını ve manasını gosterır.Zarar gordugunuz zaman hayat barınızdakı kırmızı gosterge azalıcaktır mana harcadıgınızdada bu mana barı ıcın gecerlıdır.Bu kısım cok onemlıdır ve karakterınızın canı ve manası hakkında hızlı bır gorus almanızı saglar.


Mınık harıta(Mını map) :) WoW un onemlı parcalarından bırıdır ve hıcbır MMORPG de es gecılmez.En onemlı ozellıklerı yakınlasıp uzaklasma,dost ve gorev lerın yon oklarıdır.Bu oklar Anarchy onlıne dakı oklara benzerler fakat tum ozellıklerı daha acıklanmamıstır.
[hline]A little less conversation a little more action please

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar,

Arayuz gerçekten çok User friendly gözüküyor. Bizzat E3te bulunup oyunu test etmiş olduğum için söylüyorum bunu. Grafikler de çok güzel. Örneğin yürüken karda bıraktığınız ayak izleri, (sizin ya da MOBların) kalıyor ve bu sayede gerçekten birilerinin izini sürmek mümkün. Target ettiğiniz yaratıklar aynen WIII'teki gibi ayaklarının etrafında yeşil bir halka ile belirtiliyor. Tek zayıf olay, point and click şeklinde yürümek zorunda olmanız. (Bu da galiba seçilebilir bir opsiyon olacakmış). Developerlardan bir ile yaptığım kısa sohbette, "Biz oyunu bitirmek üzereyiz. Yazın Betayı açarız. Yılbaşına da yetişir release" gibi bir laf etti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...