Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Project Zomboid


Quel-Thul

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...

 @Samburalardaysan gel, multisi çıkınca aldım ve tekrar girdim. Hungarian serverında ara ara oynamaya çalışıyorum, atla gel derim .

west point'te takılıyoruz sağlam ufak bir ekiple, sağolsunlar almaya gelip shotgun verdiler de pisi pisine ısırılarak ölmekten kurtuldum.
https://map.projectzomboid.com/#0.6415708275890606,0.23182060590907438,8.194028889153527

burada meraklısı olan varsa sunucunun ismine bakar paylaşırım.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ooo mex selam, yoktun uzundur, iyisin inşallah? ?

yukarıda işte yazdığım gibi dayanamadım oyunun oynanışına ya gene, konsept güzel ama uygulamada sıkıntılı. hep ui ile bir boğuşma var maalesef. oyunun kendi zorluğundan ayrı bir oynanış zorluğu var. keşke şöyle en azından state of decay ölçüsünde basitleşse inv yönetimi ve etrafla etkileşim filan. mood yönetimi de gene sıkıntılı, zombi kitelayıp sonra kafanı geriye çevirince char panikliyor, eli ayağına karışıyor filan. ya zaten aynı 3 zombiden kaçıyordun 3sn önce.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sıkıntısı çok , west point te spawn olayım dedim , kontrollere bakarken bir baktım zombiler camdan akıyor - 3-4 kere kontrole tekrar alışana kadar tahtalı köyü boyladım 1 2 dakika da, sonrasında beyzbol sopasıyla kırılana kadar kafa kırdım, ama işte yeni karakter olunca herşeyi zayıf.

biri elden ısırınca gittik gene, ama steamden 2-3 kişiyle oynuyorum, onlara mesaj attım. biri geldi full body armor - brothers of steel gibi (adamlar günde 5 -6 saat min oynuyorlar, her girdiğimde üs aşmış oluyor ) shot gun verdi.
kutuyu aç, doldur filan neyse ısırılmadan , depo market gezisini tamamladık.

çok güzel iyi derken saate baktım 02:00 -  sözüm ona şöyle gezinip kapatacaktım. 

onun dışında evet epeydir yoktum, bir makale vs bakarken paticik.com'da bir yazıda bana atıfta bulunulduğuun gördüm, dedim kimler kalmış kimler gitmiş, bakayım.

21 sene önce üye yapan UO başlığına da baktım @Silphatos (https://www.pcgamer.com/my-life-as-the-grandma-guildmaster-of-ultima-online-forever/?utm_content=bufferf2673&utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=buffer-pcgamertw) eklemiş bir yazı.
düzgün serverı bulsam (gerçi yazıdaki server iyi gibi) ve ayıracak mental kuvvetim olsa muhtemelen 30+ sürüyle adam toplarım ama eşlerinden feci papara yerim ?
bir de ayıracak zamanımız eskisi gibi olmaz pek, sanırım . 

eskilerden kimler var saysan hatırlar mıyım bilemiyorum ?
 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun 1.0 dan once yapilacaklari arasinda ui'yi elden gecirme var, ama tabi give or take 5 sene falandir o ?

once npcler ve hayvanlar falan gelecek iste sirada o var. sonraki patchle yeni foraging'e ayar gelecek.

birde ghost mode acip Louisville a gittim bir, 800luk bidonlar icin, de abi o nedir stealth 10 olsa fayda etmez lel nuke falan lazim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tam olarak anımsamıyorum ama hungarian/english server olması lazım  - 60 kişi vs vs diyor, oyuna göre ayda 1 refresh oluyor evlerdeki envanterler  - bu da taze gıda sağlıyor. Ama oyunda 1 ay gerçek hayatta herhalde 1 haftaya yakın.
girdiğim zaman yazarım, steamden de eklerim- yanında ekip olunca oyun çiçek gibi açılıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...

Steamde şu incelemeyi okuyunca oynayasım geldi sdlşfjskdf

Spoiler

"Sene 2023, mozambik.
malum parti seçimi kazanmış.
Siz ortalama bir Türk gencisiniz.
Göreviniz, şartlar göz önüne alındığında, bir hayli zor: Hayatta kalmak.

Eskileri unut! Artık hiçbir market müşteri bulamıyor. Karnını doyurmak için evlere girip yağma yapmak zorundasın.

Mazot kuyrukları tamamen kalktı! İstasyonlarından ve arabalardan benzin dızla.

Sessiz ol, seni duyabilirler! ''Ekonomi çok iyi yeğenim, Telefonunu çıkar, Yağ kuyrukları..'' eyvah! Kaçıp saklanmakla hayatın için dövüşmek arasında bir seçim yap.

Isırılmaktan kaçın! Tek başlarına zararsız görünebilirler ama etrafını sarmaları an meselesi. Kendileri gibi olmayanı görünce dayanamıyorlar, tek bildikleri yol tahakküm ve şiddet. Senin de beynini yiyinceye kadar durmayacaklar. ''Fetöcü, Vatan haini, on bej temmuz alçağı''..

Temiz kal, aklen ve vücuden, Seni onlarından ayıran şey bu! Duş al, dişlerini fırçala, spor yap, kitap oku ve kendini geliştir.

Gerçekçi, Adrenalin ve Aksiyon dolu bir oyun. Gördüklerin karşısında şok olacaksın. İşte Project Zomboid.."

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 10 ay sonra ...
Sam, 30.03.2023 04:24 tarihinde dedi ki:

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2950902979

MbaNyT1.png

sanırım hep istediğim gibi bir inv yapan bir mod çıkmış nihayet ama resimdeki inventory kısmı nisan sonu demiş, iyi bari. ileride bir denerim gene.

tam da indirimden oyunu aldıydım iyi oldu bu, sağol haber için Sam

  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neden? zomboid dışında text list kullanan rpg yok. ince satırlara hedefleyip drag & drop yorucu bunun gibi yoğun inventory kullanımı gerektiren bir oyunda. makarnayı raftan alıp, ocağa koyup, ocağı açıp, pişince içinden alıp sonra yemek filan tam bir eziyet. bunu da muhtemelen binlerce saat inventory düzenlemiş insan olarak söylüyorum. zomboid gibi inv yüzünden pes ettiren oyun olmadı beni. bir yeri lootlamaya gidiyorum, şunu al, şunu alma diye seçmeye başlayınca bıkıyorum oyundan text list yüzünden. en son denediğimde bir warehouse'da bırakmıştım charı. dead state, state of decay vs hiçbirinde olmayan bir sorun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zomboid'in daha yakin oldugu catacylsm, unreal world gibi oyunlar var.  tercih farkli bir yonde de olabiliyor cunku inventory kullanimini yogun oldugu gibi inventorylerin/containerlarin da yogun oldugu bir oyun. ayni alt kategoriden neo scavenger, zero sievert oynayip  onlarin icon based inventory tetrisinden bezen de olmustur. zomboid oburlerinden daha hoarder stili oynanan, item clutter olan bir oyun oldugu icin listenin kolaylastirdigi seyler var.

satirlarin epey ince olduguna ve hedeflemeyi zorlastirdigina katiliyorum. boyutu kullanisli/makul buldugum bir sey degil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim istediğim zaten tetris değil, büyük ikon ve büyük inventory aslında. ama ince satır text o kadar kötü ki tetris yaparsa adam onu deneyeceğim, ha yok tetris olmama seçeneği olursa onu seçerim büyük ikonlu. sordum soruşturdum, yok yani kimse oturup yapmamış bugüne dek. inventory de ekranın onda biri değil de şöyle dörtte, beşte biri büyüklüğe getirilse, geniş geniş yapmayı istediğimiz şeye odaklanarak yapsak. ekranda beni ilgilendirmeyen ve zaten view'da olmadığı için zombi var mı yok mu görünmeyen evin dışını inventory dizerken görsem ne olur, görmesem ne olur, işlevsiz ölü alanların üstüne çarşaf gibi kapayalım. evin dışına bakmak istersem inv kapayıp bakarım. şu andaki ekranda iki kibrit kutusu arasında text taşımak, kibrit kutusundaki listede 20 yıllık ipod mini mp3 listesi gibi kaydır babam kaydırmak en büyük sıkıntı.

şu anda böyle uo gibi 1998'den kalma bir arabirim, her zombili oyunda zomboid feature'ları arıyorum ama zomboid'e her baktığımda da diğer her oyunu arıyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...