Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cahillik


tinu

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

Sam mantıklı düşünüyormuş rp'si yapan fanatik olarak göze batıyorsun. Bir şeyleri düşünmuş gibi yapıp ona göre "ben bilinçli seçmenim, kararsızdım iyisi yok diye akpye verdim, diğerlerinin şunu bunu yapması lazım" diyosun, böylece kendini öyle göstermeye çalışıyorsun, ama insanlar senin söylediğin şeylerin yapıldığını gösterdikçe de "yine bekleriz" diye kapıyı kapatıyosun. "düşünmeden etmeden fanatikçe savunuyorum basıyorum oyu, futbol takımı tutar gibi parti tutuyorum" de kurtul işte. öyle de 1 oy değeri var böyle de, kimseyi hele özellikle de kendini kandırmak için bu kadar kasmana gerek yok. boşa (hele hele bi de geçersiz) bahane üretmene de gerek yok, oyunu vermişsin işte.


Ha ben uğraşmayın dedim ayrıca, enerjinize yazık, moralinize yazık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

geçen seçen oy veremedi ondan chpye oy asla vermem gibi bir argümanı çürütebilecek zeka seviyesine ulaşamadı forum henüz

diğer yazılanları yok sayman ve üstüne orda ne kastedildiğini anlamamak için gösterdiğin özel gayret neden bu forumda politika tartışmaya neden hacet olmadığını en güzel şekilde göstermiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ilk 5 sayfaya baktım da,yazılanların çoğu boş beleş.Yok cahillikmiş,yok fetoymuş.Bu kadarmı at gözlükleriyle bakıyorsunuz ülkeye.

Sermaye yönetir abi,modern dünyanın gerçeği bu.Sermaye kimin arkasındaysa güç de ondadır.Göremiyormusunuz,CHP ninde,MHP ninde içi boş.Arkalarında kimse yok.İnsanlar bu boşluğu kaos olarak görüyor ki,bence haklılarda.

Emin olun hangi görüşte olursa olsun,ticaret yapan kesimin %80-90 ı bu hükümete oy veriyor.Çünkü bu güne kadar istikrarsızlıklar en çok onlara zarar verdi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

son 15-20 sayfayı okudum şimdi de katıldığım postları alıntılamak istedim.


Larva said:
Solun oyunu buyuk cogunlukla orta gelir grubundan bu duzen de iyi kotu gecinebilen insanlardan, toplumun ust tabakalarindan, saginsa isci sinifindan, dusuk gelir grubundan aldigi baska bir ulke var midir bilmiyorum.





saturn said:

Bir şakirte bile ben bilmiyorum risaleyi dersen sana kızmaz cahil demez ve öğretmeye çalışır büyük bir zevkle ama türkiyede bazı kültürlü kesim bilmiyoruz dersen veya bilmediğini görürse bırakın öğretmeyi hemen azarlar+cahil köylü diye küçümserler. herkes üniversite okudu anasını satayım herkes istanbul da yetişti

işte bu yüzden bu kafayla sol partiler kaybetmeye mahkumdur.

Birde kanunlara göre yasaklar olabilir veya olmayabilir ama ister din ister namus ister siyasi görüş isterse egodan dolayı bir başörtü durumu var din var. bu olaya cahil yobaz diye geçiştirirsen olmaz. çünkü o adam da seçimde oy kullanıyor





saturn said:

sol iktidarlar kredilerini kaybettiler bence chp başta olsunda artık maaşlarımız yatacak mı yatmayacak mı kaygıları mı çekeceğiz diyenler var
karneyle mi alacağız malları artık diyen var


malesef ki dsp nin iktidarı devrettiğinde dönem ekonomik kriz olmuşken şimdi 2008 krizini aştılar öyle veya böyle . millet bunları görüpte oy verdi.

şu an sol partilere ait milletin hafızasında ne var:

ekonomik krizler
millete koyun cahil diyen burnu büyükler
Üniversite kapısında giremeyip ağlayan kızlar
baş örtülüleri fişleyen ve karşı çıkan komutanlar
ergenekonlar

bu halkın hafızasında bu gibi şeyler varken nasıl olsunda akp 50 almasın. 50 nin 20 si tayyibin karizması diğer 15 i ise kötünün iyisi mantığıyla veriyor





Ceday said:

istikrar istiyor diyorsunuz da hangi istikrar, medyanın cizdigi pembe tablolardan mı bahsediyorsunuz??

hala yabancılara %3-5 reel faiz ödeyen, büyük şirketlerin hepsini yabancılara kaptırmıs, "Babacanın lafıyla", bu yüzden cari acıgı rekor kırmıs, uluslararası yatırım firmalarının "Türkiyeden artık cıkın" dedigi istikrar mı??

neyin istikrarıdır bu? 2002 secimlerinde 6 ayda işsizligi çözecegim diyen Erdoganın istikrarı mı?

90 yıllık birimkimlerin satılmasının istikrarı mı??

Avrupa ülkelerinin ve ABD nin savasla girip aldıgı petrol reservlerini, biz mecliste kanun cıkartarak veriyoruz, onun istikrarı mı yoksa?

Hangi istikrar abi, biz de görelim şunu da bi rahatlayalım bari.





ahmedinejad said:

BabacumMostors said:

yarın akp gençlk kollarına katılayım bari napayım.. 17 milyon insan yanılıyor olamaz kesin benim atladığım bir şey var..

sağol ahmedinejad az da olsa aydınlandım sanırsam ama köyden gelen adam da olsa cebinde parası ayapında kundurası olmamasına rağmen nasıl akp den memnun olsbiliyor.. kesin kaçırdığım bir şey var


onu da şöyle diyim bu hükümet toplumsal gelişme için en büyük yatırımı inşaat sektörüne yaptı. toki uyduruk muyduruk bir ton ev yaptı ama o evlerden bir sürü insan ekmek yedi mesela. (tabi pastanın büyüğü yandaş şirketin o ayrı) biraz gezerseniz görürsünüz tüm ülke şantiye gibi. karadenizde hayvanların uğramayacağı yerlerde toki inşaatları var mesela. buna benzer bir sürü yatırımı var tüm ülkede ki inşaat sadece bir örnek. asıl kaymağını yandaş iş adamlarının yediği tüm bu projeler bu insanlar için de ekmek kapısı oldu. devlet bir nevi besledi işte insanları.

bir de asıl mevzu umut abi umut. bu ülkede sol partiler de iktidar oldular. belediye seçimleri kazandılar. üç büyük şehri shp'nin aldığı yıllar oldu. ama cidden çok ama çok kötü yönetim gösterdiler. toplumsal hafıza o kadar da kötü değil, hatırlaması gereken şeyleri hatırlıyor çoğunlukla. en basiti dedemin bir lafı vardı mesela, bu ülkede ne zaman ecevit başbakan olsa kıtlık olmuştur, ekmeğe muhtaç olmuşuzdur diye. adam biliyor mu neden? kıbrıs savaşı sonrası ambargoyu biliyor mu? hayır ama böyle yerleşmiş aklına. sonra 2001 krizindeki ecevit'in malesef kötü hali. (ki kahraman ilan edilen haberal'ın ecevit'i daha da hasta ettiğine dair rahşan ecevit'in bile imaları var) toplumda sol partilere karşı çok antipati yaratıyor artık.

nesil değişmesi lazım bunun değişmesi için bence.





Yalnz said:

tinu said:

yok canım halk devrimi felan :) bir şey beklemiyoruz zaten düzelmezde bu diyoruz. chp ne yaparsa yapsın değişmeyecek, he anca akp kendine çok güvenir bu başkanlıktı eyaletlere bölmeydi felan bunlara girerse o zaman belki patlar.


Bak benim tavsiyemi pek takmayabilirsin ama dikkate almanı öneririm zira şu düşünceler zamanında bende de vardı.

Türk insanı kopyacıdır. Komşusu ne yaparsa onu yapmak ister, kaynı ne yaparsa ona ilgi duyar. Türk insanı özünde esnektir, tembeldir, umursamazdır. Türk insanı tayyip ayar verince onu sever ama onun yerine KK'da olsaydı onu da severdi. Türk insanı şükretmesini bilir ama fırsatını bulunca zulayı kapmadan gitmez.

Türk insanı geleneklerinden sözde taviz vermez ama akşam olunca eşini bırakıp karıya gider. Türk insanı için televizyon gereksiz şeyler yayınlar ama izlemekten de kaçınmaz Türk insanı.

Bir türk ile konuştuğunda ses tonunu yumuşatırsan oda yumuşatır, ses tonunu yükseltirsen sana küfreder. Bir türk sevmediği şeye içinden küfreder, 20 türk sevmediği şeyi linç eder.

Türk köylüsü kurnazdır başkalarının malına göz diker. Ancak nerede kamera görse yanar, yakınır. Türk işçisi için hayat hep kötüdür ancak Türk işçisi bunu umursayacak kadar ciddi bir vizyona sahip değildir.

Türklerin %99'u müslümandır ancak bu kitlenin %80'i kuran yırtma videoları hariç dinini içinde yaşar. Belki toplasan %20'si dinini bilerek yerine getirir.

Türk insanı için Türklük, gurur kısaca şu olay çok önemlidir: http://umutsarikaya.files.wordpress.com/2009/06/n59273355317949804117dw8.jpg?w=450&h=382

Şimdi bunları niye anlattım?

Olay şu aga, Türk insanının kendisi zaten bir akp'dir. Yeri gelince chp'de olur, mhp'de. Bukelamun gibi.

Bu yüzden türk siyaseti düz yolda ilerleyemez.

Bu yüzden şu ülke gitti, mahvolduk paranoyaları gerçek dışı.

İdealist olmamak lazım fazla. Yoksa star tv ana haber'de eminönü'nde halka sorulan soruları izleyip sinir küpüne dönersin. Ama bakma sen, o herifler yeri gelir senin cüzdanını nasıl keselerimin hesabını yapar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

massosoit said:

Abi ilk 5 sayfaya baktım da,yazılanların çoğu boş beleş.Yok cahillikmiş,yok fetoymuş.Bu kadarmı at gözlükleriyle bakıyorsunuz ülkeye.

Sermaye yönetir abi,modern dünyanın gerçeği bu.Sermaye kimin arkasındaysa güç de ondadır.Göremiyormusunuz,CHP ninde,MHP ninde içi boş.Arkalarında kimse yok.İnsanlar bu boşluğu kaos olarak görüyor ki,bence haklılarda.

Emin olun hangi görüşte olursa olsun,ticaret yapan kesimin %80-90 ı bu hükümete oy veriyor.Çünkü bu güne kadar istikrarsızlıklar en çok onlara zarar verdi


Esh said:

massoit

/thread



şuna çok acı bi +1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

şimdi öncelikle, yaşam standardımı tehdit etme konusunda ben herkesle hemfikir değilim. yoksa ben de dinle kafayı bozmuş yaklaşımları sevmem ve uzağında dururum. ancak hayat görüşüm bana karışılmasını istemediğim gibi, başkasına da karışmamaktır. o nedenle rahatsız olduğum şeylere bile başkalarına olumsuz etkileri olmadığı takdirde müdahale edilmesini doğru bulmam.

bu açıdan falanca kişi kürtçe konuşmuş, falanca kişi türbanlı gezmiş, falanca kişi piercing yaptırmış filan bunlarla derdim olmaz. bunlar bir yana..

şarklaşma olarak tabir ettiğin olay, bugüne kadar şehirlerimizde yaşadığımız çevrelerde görmediğimiz için olmadığını addettiğimiz bir kesimin de artık sosyal hayata ve ekonomiye daha çok girmesiyle aslında su yüzüne çıkması ki bunu tek söyleyen de ben değilim.

ülkenin hayal kurmada lokomotifi dediğin arkadaşlar her kimse onların da kendi bileceği husus dışarıya kaçıp kaçmamaları, çevremde de çok büyük konuşup gene hiçbirşey yapmayan insan sayısı %100 olduğundan ülkenin bir kayıp içerisinde olduğunu sanmıyorum. yurtdışına kaçan bir einstein'ımız olduğunu duymadım henüz.

falanca güruhla filan aynı kefede görmüyorum kendimi, benzer görüşte olduğum insanlar da toplanıp bir yere konsa herhalde bir güruha ulaşacak rakamlarda olmazlar. durumu değerlendiriyorum, oy veriyorum.

Bahsettiğim şey ne kadınların türban giyebilmesi ne de artık şarklıların da kaale alınması, insan yerine konması ya da arabalara binebilmeleri. Aynı özneli argümanlarla sık sık karşılaştığın için biraz hazır cevap vermişsin. Artık gözetiliyormuş gibi yapılan hayat tarzlarının ittire ittire örnek, olması gereken hale getirildiğini hissiyatı sende olmuyor mu mesela? Bakanlarına varana kadar ayıpçı etikçi söylemlerle modern hayatların ve farklı inançların persona non gratalaştırıldığı, herşeyin muhafazakarlarca ve muhafazakarlar için olduğu bir ülkede bizi temsil etmeleri için meclise sokacağımız insanların bile 1 kişinin çobanları olmaları, o lider kişilerin de fikirlerini insanlara sadece şark hatipliği yaparak, sığ mantık akışlarını süsleyen climax ses vurgularıyla anlatabilmeleri, o şark kültürünün etik kurallarının izin verdiği şeyleri izleyip, onların istediği sitelere girmek, onların istediği şeyleri söyleyebilmek, onların istediği ölçüde varolabilmek seni rahatsız etmiyor mu mesela, onlara örnek olup yükseltecek olan lokomotif anlayışların sindirilmekte olduğu hissiyatına kapılmıyor musun?

Farkındalık olarak Türkiye kalburunun üstündeki insanların hayallerinin yer aldığı argümanımı ise belirtilen etkene değil de bu adamların hiçbiryere gidemiyor olma sonucuna bakarak cevaplamışsın. Haddim olmayarak izlenime dayalı bir tespitte bulunacağım, yıllardır aktif olup binlerce mesaj attığın şu forumda bile -artık beraber oturup kalktığın diyeceğim- insanlar arasında geri dönmemek üzere yurt dışına yerleşmiş bir sürü insan var ve bir çoğu da bu hayalleri kuruyorken sen bu insanların çoğunun zaten gidemiyor olmasına ve gidenlerin de Türkiye için bir kayıp olmamasıyla içini ferah tutuyorsun. Yaşadığın ülkenin aynı ortamda bulunduğunda kendini ait hissettirecek insanlar için gittikçe uninhabitable hale gelmesi seni rahatsız etmiyor mu mesela?

Dikkat edersen birçok insanın ağzına pelesenk olmuş ekonomi ve işbilirlik konularına değinmiyorum hiç zira AKP'ye o konularda güvendiğin için oy verdiğini gözlemleyebiliyorum. Ben bir primary issue'yu yerine getirip diğerini getirmeyen bir partiye oy verirken içinin rahat olmasını anlamaya çalışıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:


Dikkat edersen birçok insanın ağzına pelesenk olmuş ekonomi ve işbilirlik konularına değinmiyorum hiç zira AKP'ye o konularda güvendiğin için oy verdiğini gözlemleyebiliyorum. Ben bir primary issue'yu yerine getirip diğerini getirmeyen bir partiye oy verirken içinin rahat olmasını anlamaya çalışıyorum.


Şimdi burda şu anki hükümetin yanlışlarını konuşacak olursak,konu apayrı bir yere uzar.Eleştirilecek çok şey var.

Ama,sana sormak isterim.bu primary issue' yu yerine getiren mi,yoksa diğerlerini yerine getirebileceğini söyleyen partilere mi oy vermek gerekir.Benim gözlemim şudur.Asıl sorun çözülmedikçe,dğerleri zaten çözülemez.

İddaa ediyorum ki,Bu oyların %25-30 arada kalan insanların oyları.Ama insanlar,gelecek yılında az da olsa tahmin edilebilir şekilde geçmesini umdukları için,seçimlerini bu yönde yapıyorlar.

Misal benden bahsedelim.28 yaşındayım,bu zamana kadar hiç oy kullanmadım.Benim düşünce tarzım,biraz ütopik kalıyor.Şuan ortalıkta dolanan partiler için.Ekonomik açıdan bu hükümeti destekliyorum,yapılan yanlışlara rağmen(rağmen;çünkü daha iyisini yapabilecek bir oluşum yok).Seneye planını,programını yaptığım.Alt yapısını tamamladığım bir yatırım projem var.ve CHP veya MHP gelirse ülke ekonomisi yakın vadede insanlara daha tatminkar gözükecek olsa da uzun vadede yine daha önce yaşananların yaşanacağını düşündüğüm için,bence kesinlikle birer alternatif değiller.İnsanlar belirsizliği sevmez (gözünüzü sevim;adamların seçim vaatlerini bi bakın,...te geleceğimiz aşikar uzun vadede ;)

Ammaaaa,lakin; yaşam tarzım,hayata bakış tarzımla çakışmalar var bu yönetimle.Şüpheliyim,herkese eşit yaklaşacaklarından. Ha bi de şu var tabi.Biz yaptık karıştık,onlar neden karışmasınki var bende.Bu korkutuyor insanı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an mevcut partiler arasında içinde kendimi görebildiğim hiçbir parti yok, Türkiye'de hiçbir zaman varolabileceğini de zannetmiyorum ama şu anki iktidarın acilen bitmesi yahut gücünün zayıflatılmasının gerektiğinin farkındayım ve bunun için de yine bana uzak olan ama mevcut seçenekler içinde en tercih edilebilen ve aynı zamanda barajı geçebilecek bir parti olan CHP'ye oy verdim. En azından AKP'nin koltuk sayısı azalsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doktor bu ne?

"Hakan Bülent Yardımcı, kendi sandığında sıfır çekmesinin şokunu yaşadı. Yardımcı, merkez Seyhan İlçesi Çobanoğlu Ticaret Lisesi’ndeki 1023 nuramalı sandıkta kendisinin yanı sıra eşi, oğlu, gelini, kayınbiraderi, iki kızının oy kullandığını, bu sandıkta 25 ’kemik’ oyu olduğunu savundu. Yardımcı, "En kuvvetli olduğum sandıkta bana sıfır oy çıkması inanılır gibi değil. Ailem, yaşadığım apartmandaki bana oy sözü veren komşularım bu sandıkta oy kullandı. Oy kullandığım sandıkta 60’dan aşağı oy beklemiyordum. Hadi diyelim ailem, komşularım oy vermedi, benim oyum nerede? Oy dağılımı ile toplam sayısı arasında da 4 fark var. Üstelik 4 oyun nereye gittiği belli değil" diye tepki gösterdi"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

oy verenleri hor gördünüz göbeğini kaşıyan adam dediniz bir paket makarnaya bir torba kömüre oyunu sattı dediniz. kılıçdaroğlu 600tl teklif etti yine de alamadı. sdf


neyi alamadı? beklediğimden daha fazla bile aldı bence chp. onu geç 600 değil 6k teklif etse, yine çoğu insan vermez chpye oy. dinsiz parti diye yer edinmiş belleklere bi kere.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dinsiz aprti fasa fiso

bu seicmlerde daha iyi gordum, bizim millet kendini yoenticek adami secerken ideolojiye suna buna degil popstar statusune bakiyor

asla bahceli gibi pasif veya kilicdaroglu gibi demokrat bir lider secim kazanamaz bu ulkede, ahmet cakar siyasete girse ama %10 barajini garanti gecer basina gectigi parti ile

gercekler bu ne yazikki, ne makarnaaa nede komur

ha bide onder sav erbakan a yardim edip saadet partisini boldurmese idi buyuk ihtimal baraji geciyorlardi ve akp de %40 kusurlarda kaliyordu, zeka iste beyin bedava
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...