Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

inter rail


DonCorleone

Öne çıkan mesajlar

benim babam yapmis zamaninda bende yapicaktim ama arastirdim ve vazgectim cunku eskisi gibi degilmis..gezerken problem olmasi bi yana her tip insan varmis gecen sene cinayet olayi olmus + uyusturucu olaylari varmis falan filan söle bisi :D ( benim ogrendigim bunlardi gerci ben gitmek istedim ama peder :D )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hazır hortlamış bari bende yazayım bişeyler.

Bende ağustos ayında kuzey ülkelerine gitme planları yapıyorum. Muhtemelen 2 kişi gidicez ama sayıyı 3 yapmak için uğraşıyoruz. 3 olması cidden keyifli olur diye düşünüyorum.

Ya İngilitere, İrlanda yada İsveç, Norveç ve Finlandiya düşünüyoruz. Karar vermek zor gibi.

Ayrıca konunun ilk sayfalarında yerden yere vurulmuş interrail olayı. Ama insanlar güllük gülistanlık bir gezi hayal etmiş sanırım. Biz başımıza gelecek zorlukları tahmin edebiliyoruz. Hazırlıklı olmaya çalışıyoruz hem ruhen, hemde planlama olarak. Ayrıca güney ülkelerini düşünmediğimiz içinde hırsızlık gibi şeylerin başımıza gelme olayı çok daha az olacak. Malum güney ülkelerinin hırsızlık olayları meşhur.

Interrail yapmış bir sürü kişi ile konuşuyoruz, deneyimlerini öğreniyoruz, tavsiyelerini dinliyoruz. Konuştuğumuz herkes acaip memnun. "Kesin gidin, kesin yapın, hayatınız boyunca unutamayacağınız şeyler yaşıyorsunuz" diyorlar. 23 yaşımdayım ve Interrail'ı bu kadar geç yapmaya kalkıştığım için kendime kızıyorum resmen. Yapacaksın 16'da mis gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
Evet nihayet her şey hazır haftaya perşembe gece 4.00 te sabiha gökçen'den kalkıyor uçağımız. Yalnız şöle ufak bir problem kaldı, bir travel book almak istiyorum, Lonely Planet'in Europe on a Shoestring diye bir kitabı çok tavsie ediliyor, bunu Türkiye içinden nerden temin edebilirim? olmadı yurtdışından bir haftaya getirtmem mümkün değilmidir artık?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yurtdışında da kolayca bulabiliyosun onları.biz almadık gerçi.hele bi çıkın gerisi gelir :) .

biraz arayınca hostellardan iyi oteller bulabiliyosunuz.biz 4 kişi ayrılıp arıyoduk.amsterdam veya paris e gidecekseniz önceden yer ayırtmanızı tavsiye ederim.bizim şanssızlığımıza olabilir ama paris te çok zor yer bulduk.amsterdam da bulamadık :P sabaha kadar trende gelip gittik :P

çok öyle sürüncez,duş almıycaz,parklarda yatcaz havalarına girmeyin bence gayet rahat geçebiliyor.

hade ii eğlenceler size :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben geçen sene 2 arkadaşımla gittim ama öss den hemen sonra olduğu için ögrenci belgemiz yoktu 15 gun vize alabilidik. yunanistan italya bide fransada sadece nice ve monaco ya gittim. donusu milanodan yaptık. akliniza takılan veya buralarda neler yapılır nereye gidilir tarzı soruları olan varsa seve seve cevaplarım...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kitabı homer da buldum ve sonuncuyu aldım teşekkürler oldukça faydalı bilgiler var gibi gözüküyo açıkçası özellikle kültürel açıdan..


semizotu bayaa araştırdım açıkçası senin oraya gittikten sonra aa bu böle deilmiş böleymiş dediin bişi oldumu?(paris güzel deilmiş gibi deilde ne bilim şu aleti de yanımda götürmeme gerek yokmuş gibi)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşkence değil keyif interrail :) Vaktim olursa bi daha gidicem bu sefer kuzey ve doğu ülkelerini gezmek için.
Wikitravel feci yararlı bi site, kitap kadar detaylı olmasa da gezgin tavsiyeleri var içinde. Gittiğiniz her yerde bulabiliyorsanız bi internet kafeye girip araştırın nereler görülmeli ne yapılmalı diye.

[ Mesaj 03 Temmuz 2007, Salı - 20:53 tarihinde, axedice tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu gun itibariyle vizeyi aldim Schengen 45 gunluk . 30 temmuzdan cikip 25 gun sonra geri doncem rahat rahat yetiyo zaten.Italyan konsoloslugundan aldim hic bi sorun cikmadi,ayrica sira mira hic biseyde yok,belgeleri wermek icin gittigimiz sirkette max yarim saat bekledik,konsoloslukta da 10 dk... yalniz heryeri ucakla gezme planimiz cikti simdi de gidis gelis i almistik zaten ucakla,ayarliyabilirsek heryeri ucakla gezicez..Bakalim eglenceli olur umarim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

free olarak gezmek baya pahaliya mal oluyo,gez demek kolay herkes gezmek ister free olarak :) misal : siradan bir milan - rome treni 50 euro ve 5 saate gidiyoken ve yer bulamama ihtimali varken , ha dedim mi o sehirden o sehire gidilmez . interrail bileti 310 euro zaten en az 6-7 kere buyuk yolculuk yapilio , milan - rome 50 euro ise,rome - paris gibi trenlerin 90-100 euro olabilcegini dusunursek interrail ucuza gelmis oluyo..

ucak ondan da ucuza geliomus orasi ayri...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tren sevmekle alakalı bişidir o, açıkçası ben uçağa bayılırım kalkış iniş ve türbülans en sevdiim özelliidir ama kısa sürer... trende ise oturursun biranı içerken yeni insanlarla tanışırsın muabbet edersin(ankara istanbul treninde hatta kadıköy karaköy vapurunda bile tanışmışlıım oldu) oranın kültürünü en güzel oranın insanı anlatır yaşatır sana rötarı yoktur bavulun kaybolmaz o bakımdan bence tren çok güzel bişi ülkemizde de artsa harika olacak

---

bu arada kaç gün vereceklerini nasıl hesaplıyo bu adamlar, biz korktuk 25 gün sürecek diye 25 gün istedik 1 ay verdiler, kithnos 45 almış, annem yunanistan'a başvurdu adalara gitmek için 15 günlük istemiş 3 ay vermişler..

[ Mesaj 04 Temmuz 2007, Çarşamba - 02:41 tarihinde, Tyrael tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
yapabiliosanız parayı denkleştirebiliosanız gidin abi..hatta gelmeyin medeniyet neymiş anladım yeni geldim imkanım olsa dönmezdim heralde bu kadarda kolay satarım ülkemi olamaz böyle bir güzellik..

amsterdam da red light district ten çok düzene hayret edin, insaların kompleksiz oluşuna; en güzel gece klubüne, işine bisikletle gidişini görün, gecenin köründe tek başına gezinen kızın hiç korkmadan sana yol tarif etmesini kendi ülkende de isteyin..

paris te insanların yardımseverliğine çevre düzenlemesine şaşırın, eldekini sunmanın en güzel şeklini yaşayın, kızların abartısız şıklığına aşık olun, metroda 2 duraklık mesafede bile insanların bişiler okuyup kendini geliştirme çabasını yaşayın..

barcelona da ingilizce bilen insan sayısının elin parmakları kadar olduğunu görüp afallayın; bu şekilde insanlara ispanyolcayı zorla öretmelerinin politika olduğunu düşünün, gaudi nin hala bitmemiş sagrada familia sı karşısında ürperin; o heykelleri yapan adamlar nasıl kör olmamış akıl yürütün..

atinaya gidemedim ama igomenitsa ve selaniği gördüm.. bu halde bir ülkenin bu haldeki insanların nasıl avrupa birliğine girdiğine mantıklı bir sebep bulmaya çalışın..

..ve sonra insanların türk olduğunu ilk duyuşlarında yüzlerinde oluşan korkuyu, çekimserliği görün, üzülün.. bu imajı biz yarattık(belki sen ben değil..) ,biz bir şekilde düzeltmeliyiz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...