Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yumurtadan bebek çıktı!


Soulblades

Öne çıkan mesajlar

Bağışıklık uyumsuzluğu yaşayan bir çift, denedikleri tüp bebek yöntemi sonuç vermeyince doktorların tavsiyesiyle tavuk yumurtasından yararlanarak bebek sahibi oldu...

İngiltere’nin Nottingham şehrinde yaşayan Leanne (38) ve Andy(48) Blackwell çifti 8 sene boyunca tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olmak için çalıştı, fakat tüm denemeler başarısızlıkla sonuçlanınca doktorlar çareyi tavuk yumurtasında buldu.

Andy kısır olduğu için çocuk sahibi olamayan çift 2003’ten beri tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmaya çalışıyordu. Tedaviyi yürüten doktor yapılan incelemeler sonucunda tek sorunun Andy’nin kısırlığı olmadığını, Leanne’in yumurtalıklarının embriyoyu tutmaması nedeniyle denemelerin başarısızlıkla sonuçlandığını belirledi. Çifte yapılan bağışıklık testinden sonra, Leanne’in bağışıklık sisteminin yapay döllenmeyle transfer edilen embriyoların tutunmasına engel olan katil hücreler ürettiği tespit edildi.

Çift, doktorları George Ndukwe’nin tavsiyesiyle tıp dünyasında yepyeni bir yaklaşım kabul edilen “tavuk yumurtasından yararlanma” metodunun uygulanmasını kabul etti. Bir tavuktan alınan ve embriyonun gelişimini sağlayan yumurta proteini ile soya yağı çözeltisi damıtılarak Leanne’e enjekte edildi.

İşlem, tüp bebek transferi öncesi ve sonrası iki kez uygulandı. Sonuçta, tavuk yumurtasından alınan proteinde bulunan yağlı asitlerin, spermleri öldüren katil hücrelerin etkisini azaltmasıyla başarılı bir transfer gerçekleşirken, Leanne Mayıs 2010’da hamile kaldı. Yöntemin başarısı sayesinde çift, geçen şubat ayında 3 kilo ağırlığında::o
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...