Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dota 2


Buddha

Öne çıkan mesajlar

Yalnız cidden closed beta?

Ben ne beklediğinizi anlayamıyorum, bazı eleştirilere anlam veremiyorum burda.

"Interface rezil, değişmez" diyen var burda. Öyle bişey olabilir mi? Interface'in kötülüğü bariz bir şekilde belli ama oyunun bu aşamasında önemli olan interface değildir, gameplay mechanics önemli.

Valve'ın bütün oyunları daima güncelleme içerisindedir. Day of Defeat: Source gibi update'e ihtiyacı olmayan bir oyun bile güncelleniyor. L4D2'de sürekli yeni şeyler ekleniyor, olan şey değişiyor.

Dota 2 gibi update üzerine kurulu bir oyunda bunların değişmeyeceğini savunmak yada beklemek abes.


Grafiklerin güzelliği konusunu daha evvel çok açıkladım. Motorun oyun içinde sunduğu şeyler şuan için top seviyede. Fakat dizayn seçiminden ötürü insanlarda "kötü" algısı oluşmuş. Motor detayları gayet üst düzey. Sis, fog, ışıklandırma, parçacıklar, yansıma, animasyonlar, fizik partikül efektleri, renkler, ışık oyunları olarak açıkça söylüyüyorum: dört oyun içinde en iyisi.

Teknik yapı olarak değerlendiriyorum bakın. Bir kere oyunun kurulduğu oyun motoru çok güçlü bir oyun motoru zaten. HON'un yada LOL'ün 2. sınıf oyun motoru ile bir tutulamaz. AAA title bir motordan söz ediyoruz.

Dizayn olarakta orjinal DOTA'ya yakın bir çizgi seçmişler ki bence doğru seçim. Orjinal dota'da gerçekçi değildi, cartoonish bir yapısı vardı. bunda da var, beklenilen birşeydi.


Eleştiri noktaları tutarsız olduğu için yazıyorum bunları. Kişisel zevk olarak beğenilmeyebilir ama kötü damgası yiyemez.


DOTA'nın bir parçası olmanın asıl keyfini unutuyorsunuz bu arada. DOTA'yı oynayan insanlar dota'nın gelişimine katkıda bulunur. Herkesin sözü dinlenir, IceFrog'da ona göre ekleme yapar. Bu hissiyat LOL'de yok mesela. Ne yapacakları belli değil.

DOTA2'ninde bu sonbahar döneminde çok yol kat edeceği bariz bir gerçek. Çünkü oyunu artık duyurdular, insanlar oyunu biliyor ve eleştiriler yağacak. Buna göre değişikliklerde yapılacak. Her update'te oyunun ileriye taşınacağını göreceğiz, tanık olacağız.

Önemli olan Valve'ın interface'i sene sonuna kadar genel hatlarıyla hazır etmesi. Lobby'lerin olması, chat odalarının olması falan gerek, yani bir nevi 2. bir steam olması lazım bu oyun için.

Bakalım göreceğiz. O sırada da beni Beta'ya invite etsinler please.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bütün iyi takımları çinden alıcağıma asyada pazarı genişletebilecek her ülkenin klanını almayı tercih ederdim ben olsam. valve de aynısını yapmış heralde. ayrıca oyun gerçekten iyi başladı ama işin ucunda 1m olunca iki asyalı takım da leş oyuna döndü birden. honda da replay izlerdim sıkıntıdan öldüğüm maç orda da oldu turnuva maçı olmasına rağmen.

neyse valve bu... illa ki bi altın çağ yaşatır oyuna. tf2 beta karakterlerine bakıyorum bazen hakkaten leş geliyor şimdikilere göre. bi de çok göze batan bişey olursa valve anında köklü değişikliklere gidiyor.

gerçi ben beğendim hatta screenshotlarını daha çok beğenmiştim heralde stream kaynaklıdır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...