Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel Cinematic Universe (Spoiler Alert!)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

Aslında süper kahraman türünün yükselişi karşısında popüler film kategorisi ekleyeceklerdi bu sene, sonradan vazgeçtiler. Bence yapımcılar istemedi.
Aday sayısını artırmak hiç olmamış Black Panther belki oyların %5'ini bile alamamıştır.
Ancak şunu da vurgulamak lazım Black Panther'in kritikleri de iyiydi.

Vice'ın 8 adaylığı çok daha ilginç. Hiç merak etmiyordum, sırf bu yüzden izleyeceğim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Black Panther bence gayet iyi filmdi, ama Oscar'da yarışacak kadar değil onda herkes gibi akademi yetkilileri de hemfikirdir.

Her yılın klasik SJW klasmanından giriş yapmış işte, ekstrem politik dalgalar olmazsa film ekibinden 20 kişiyi davetli yazmak dışında hiçbir boka etkisi olmayacak tören boyunca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence SJW değilde daha çok "popularite" klasmanından girmiş olabilir. Hala SJW ama daha çok izlenmek için. Örneğin Blackkklansmanı ve black pantheri beraber alınca nolacak? Siyahi izleyen sayısı artacak. Zira son zamanlarda Oscarın izlenme oranı gittikçe düşüyor ve cidden maliyetine değmez hale gelmeye başladı, bir şekilde izleyici çekmesi lazım, e yabancılar o kadar çok getirmiyor, napılabilir? yerli siyahi izleyici kapıp oradan bir artış yakalamak. Bence yine mantıklı, black panther sonuçta sinema olarak masraf yapılmış kaliteli bir içerik olduğu kadar ister istemez bir mesaj içeriği olan film, oscar hakeder mi? Bence etmez ama adaylığı çok aşırı zorlama değil kabul edilebilir bir durum, zaten o olmasa max 2 bilemedin 3 aday var yerini alabilecek, yine top 7-8 bir film oscar için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

blackpanther en ıyı ıhtımalle ortalama bır fılm, ozellıkle marvel standartlarında helekı aynı sene ıcınde thor 3 ve avengers 3 varken.

mesajı fazlasıyla yuzeysel ve bıraz akfa yorunca oldukca elıtıst ve faşızan.

blackpantherden once o sıraya gırecek fılm yoksa gercekten bıtmıstır sınema amerıkadan.

e hıc bırımız buna ınanmıyorsak durumun ıkı sebebı olabılır. ırklıcık yada, ırkcılıkla mucadele gorunumu uzerınden pırım yapmak.

ıkısıde oldukva kotu, hangısını yakıs tırmak ıstıyorsanız onu yakıstırın oscara.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben ortalama film olduğuna katılmıyorum, gerisine katılıyorum.

niye ortalama üstü olduğunu düşünüyorum, marvel filmleri arasında sinematografisine en çok değer verilen 2. filmdi. (ilki zaten Winter Soldier, bence Dark Knight'tan sonraki en iyi çizgi roman filmi ve açık ara en iyi Marvel). Gerçekten sinemanın belirli kuralları ekseninde planlanmış bir esere benziyordu, çoğu kadrajları bayağı iyiydi vs...

Hani şey gibi diyor herkes, Pocahontas hikayesinin bir orjinali var 50 kere çekilmiş, bir de ondan türetilmiş aynı hikayeler var 500 kere çekilmiş.

Black Panther'de bir kalıbın farklı 500 varyasyonundan biri hikaye olarak bunu zaten kabul ediyorum ama sinematografik olarak hem Infinity War'dan hem de Ragnarok'tan daha öndeydi.

Ki beni geçen sene en çok tatmin eden filmde Ragnarok'tu. Kişisel zevk-metremde halen Infinity War'ın da önünde asdfdas

Neyse, Black Panther gerçekten diğerlerinin yanında daha bi "özüne sadık sinema filmi" bana kalırsa.

Başka bir artısı yok zaten onu popüler film dalgasından farklı kılan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Ragnarok, Winter Soldier, Guardians of the Galaxy. Bunlar en iyiler zaten, öbürleri kendilerini ben çok iyiyim diye öne süremedi pek. Ama hepsi ortalama üstü filmler yani yine de türlerinde.

Uyarlama kalitesi ve aksiyon ortalamanın üstünde, bu durumda çizgiroman okuyucusu için durum farklı, 20 senedir takip ettiğimiz karakterler hepsi. Gidiliyor yani. Uyarlama kalitesi hatta ortalama üstü değil, direl çok iyi. Birebir uyarlama yerine Ultimate Marvel gibi yeni ama tanıdık bir evren yaptılar ki Marvel'in en iyi becerdiği işlerden bu. Sırf ondan sırtı yere gelmez.

DC de becereydi ama sinemayı taytlılar ele geçirdi daha makul bir argüman olabilirdi, onlar batırdı işte =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

ayrıca ghostbustera ındıana jones'a oscarı vermedıkten sonra blackpanther ılk superhero fılmmıs oscar nomına edılen neye yarar


Raiders of the lost ark, hem en iyi yönetmene hem en iyi filme aday olmuştu. 4 dalda da oscar almıştı. Üstelik 5 adaylı sistemde. Bu sene de 5 aday olsaydı, Blackpanther sanırım aday olamazdı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Dün gece gittik biz de kız arkadaş ile, abartılı bir Mary Sue'luk görmedim. Tadında bir filmdi. Brie Larson yeterli bir oyunculuk sergilemiş, Samuel Jackson 10 numara ama. Garbage, Nirvana, No Doubt parçaları duymak güzeldi, 90'ları iyi yansıtmış.

2. filmi gelmese de olur bence, Endgame'den sonra pek görmemize gerek yok bu filmin devamını. İlla ki yapacaklardır ama.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde GERGE tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...