Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel Cinematic Universe (Spoiler Alert!)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

cizgi roman okuyucularina "ultimate marvel universe" diyince bu filmlerin yapisini hemen anlarlar. birazcik bahsetmek gerekirse;

bu filmlerin gececegi evren tek bir evren olacak ve filmlerin kendisi, filmlerdeki karakterler hepsi birbiri ile alakali olabilecek. ustelik ayni oyuncularla. mesela ufak bir ornek verelim; nick fury karakterini samuel l. jackson canlandiriyor. tum bu filmlerde yeri geldiginde yer alacak. yani bir iron man 2'de, thor'da, the avengers'da bizzat sam jackson / nick fury olarak karsimiza cikacak. ayni sekilde tony stark (iron man) robert downey jr. olarak her filmde yer alabilecek. ayni sey diger tum superhero ve villain karakterlerde de olacak. sadece karakterler degil ayni zamanda olaylar da etkilesim icinde olabilecek.


bu nasil mumkun oluyor?

daha onceden izledigimiz pek cok filmde her ne kadar "marvel enterprises" adini duysakda yayin haklarina sahip yapimci studyolar (20th fox, columbia pictures vs..) farkliydi. fakat daha sonradan marvel studios kuruldu ve marvel filmlerini kendi finanse etmeye basladi. filmler, yayin haklarina sahip tek bir studyodan ciktigindan dolayi birbiri ile etkilesimleri sorunsuz bir sekilde oluyor.


tum marvel karakterlerini ve filmlerini kapsayacak mi?

maalesef hayir. bu evrende olmayacak filmler ve serileri:
spider-man ve ghost rider (columbia pictures)
x-men, daredevil ve fantastic four (20th century fox)
the punisher (lions gate)
blade (new line cinema)
(film studyolarindan yayin haklarini geri almak her ne kadar mumkun olsa da imkansiz gibi. astronomik rakamlar, filmler is yapamayacak duruma bile gelseler bir sure sonra reboot yapabilme imkanlari, marvel'in ortak durumundan cikip dogrudan rakip olma durumu vs.. gibi durumlar var.)


su an icin hangi oyuncular kimi canlandiracak?

kesin (%100 anlasma saglanan oyuncular);
tony stark (iron man): robert downey jr.
nick fury: samuel l. jackson
bruce banner (hulk): edward norton
rhodey (war machine): don cheadle
black widow: scarlett johansson
thor: chris hemsworth
loki: tom hiddleston
luke cage (powerman): tyrese gibson
willis stryker (diamondback): kevin navayne

hank pym (ant-man), captain america (steve rogers), stephen strange (dr. strange) solo filmleri olacak fakat henuz oyuncular netlik kazanmadi.


film tarihleri:

iron man 2 (2010)
ant-man (2010)
nick fury (2010)
the first avenger: captain america (2011)
luke cage (2011)
thor (2011)
the avengers (2012)
doctor strange (2012)


bir de diger studyolar ile ortaklasa cekilecek olan filmler var (deadpool, deathlok vs..). o karakterlerin ayni kisiler tarafindan canlandilacagi henuz belli degil.

http://screenrant.com/wp-content/uploads/marvel-movie-logos.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
maalesef hayir. bu evrende olmayacak filmler ve serileri:
spider-man ve ghost rider (columbia pictures)
x-men, daredevil ve fantastic four (20th century fox)
the punisher (lions gate)
blade (new line cinema)
(film studyolarindan yayin haklarini geri almak her ne kadar mumkun olsa da imkansiz gibi. astronomik rakamlar, filmler is yapamayacak duruma bile gelseler bir sure sonra reboot yapabilme imkanlari, marvel'in ortak durumundan cikip dogrudan rakip olma durumu vs.. gibi durumlar var.)

:( tüm hayallerim yıkıldı.zaten spiderman 1 dışındaki tüm filmler tırttı bunların
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ulan tek posta her seyi yazip, diger basliklari acip ayni anda editlicez diye canim cikti be. ama guzel oldu sanki. varsa atladigim birsey soyleyiniz duzeltelim hemen.

spider-man super olurdu ama imkani yok columbia vermez geri. hele hele is ortagi marvel yerine rakip marvel'e hic vermez. iyi para getirmese dahi bekletir 10 sene ondan sonra baska kadro ile reboot eder. satsa bile ucuk rakam ister ki marvel icin su an cok zor. ama su anlik belli olmasa bile deadpool var fox ile ortam yapim. ryan reynolds oynayabilir bu filmlerde.

incredible hulk ve iron man izlemediyseniz okumayin spoiler geliyor:

iron man sonunda nick fury gelip tony stark'a "bu dunyada tek sen mi super herosun lan? artik daha buyuk bir evrenin (marvel universe) bir parcasi oldun ama henuz farkinda degilsin. seninle avengers initiative hakkinda konusmaya geldim" diyor. ayni zamanda captain america'nin meshur kalkaninin tamamlanmamis halini goruyoruz.

hulk sonunda ise tony stark gelip general ross'a super soldier serum (steve rogers'i captain america yapan serum ayni zamanda) basarisizligindan ve siradisi bir problem (hulk yani) bahsediyor. "ozel bir ekip kuruyoruz" (avengers) diyor.

iste simdi sirasiyla filmler gidecek. ant-man, iron man 2, nick fury, thor, the first avenger: captain america sirasiyla boyle yukardaki gibi cameo'larla felan olacak. solo filmi olan karakterlerin gecmisleri, nasil hero olduklari vs.. anlatilacak. hepsi final film the avengers icin. tabi ki ayni kadro bu filmde olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla tek tek açınca başlık parselliyor,neyse kassın dedim de böyle toplayınca hoş oldu cidden :) bölüme katkın yüzünden seni ayın vizyon bölümü çalışanı ilan ediyorum asdfdas

primini ve hediye lokumunu muhasebeden alabilirsin.Bol şans :)



ayrıca ilk hulk güzeldi,ama bir çizgi roman filminde olmaması gerektiği kadar farklı bir tarzı vardı.Hoştu bence ama tutmadı :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hulkun ilk filmi güzeldi 2. film fena değildi edward abimiz için izledik ama pek hulka uymamış.onun dışında punisher ghost rider filmleri rezaletti.punisher in ilk filmi neysede 2. si rezil ötesiydi.zaten 2 karakteride pek sevmem :P.ama keşke spiderman ide marvel çekseymiş.mesela marvel in çektiği iron man i ben çok beğenmiştim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en cok dedikodusu yapilan avengers'da villain olarak hulk ve loki olacagi. ama sey de olabilir hic bruce banner (ed norton) olarak degilde sadece cgi hulk olarak gorunebilecegi. bilmiyorum bruce banner zaten hulk yuzunden aglak, silik bi tip, edward norton da uymus gibiydi.

cado nasil begendin bilmiyorum ama ilk film rezil otesiydi be. tamam punisher'in ailesi zaten en buyuk etki ama 24/7 oturup aglamak ne be. 2. film o acidan cok daha iyiydi. punisher aglamaz, aglatir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Runaways filmi de güzel olur. Sonra Alias var. Aslında Bendis'ten çıkma çoğu şey sinemaya güzel gider.

Ragnarok sonrası Thor daha iyi olur bence klasik Thor yerine.

Ama Runaways çok güzel olur ya, tam benlik. Yönetmenliği de Whedon'a versinler... Zaten Runaways'de kısa bir yazarlık da yapmıştı. Wolverine vs. Molly, hurraa!! Molly Wolverine'i dövsün dursun, Wolverine'de vuramasın küçücük kıza bir türlü dayak yiyen abi sendromuyla (az çekmedim ben de).

Alias aslında çok güzel dizi olur CSI havasında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
cosmic cube'mu değilmi emin olamadım ben ya.
ama son zamanlarda kirbyden gidiyoalr cosmic cube olabilir.

avengersın düşmanı loki olucaktır. bi kez evrene lokiyi kattıktan sonra zaten herşeyin altındna loki cıkar. önemli olan lokinin kimi kullanıcağı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Cosmic Cube gibi geldi bana. Zaten ilerde cosmic tarafa geçeceklerini de söylediler, Iron Man 2'de de çıkmıştı, Captain America fragmanında da Red Skull'un elindeydi. Skrull, Shi'ar ve Kree'ler de geliyor yani.

X-Men lisansını da geri alabilse Marvel süper olacak aslında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Ayrıntılı bilgi için...

Marvel Amazing Joe Quesada yönetiminde filmler çekmeye başladı bildiğiniz gibi. Bu yeni film evreni için kapsamlı tasarılar da var tabii.

Ant-Man, S.H.I.E.L.D., Punisher, War Machine ve Black Widow filmleri de yakın gelecekde gelecek deniyor. Bir sürü yan karakter de planlanıyor. Küçük karakterlere Iron Fist gibi 20-30m'lik küçük bütçeli filmler çekeceklermiş. Bir X-Men eksik. Cosmic taraf bile gelecek söylediklerine göre. Ayrıca MCU'da geçen çizgi romanlar da çıkacak.

Bundan böyle MCU hakkındaki şeyleri burada tartışalım. Film konularında MCU'dan spoiler olmasın, birçok filmi ilgilendiren olaylar burada konuşulsun yani.

Daha açıklayıcı olmak gerekirse, Thor filmi Avengers ile çok ilişkili olduğı için o konuda Avengers da konuşulur tabii ama sadece doğrudan Thor filmine bağlantılı olduğunda, genel spoiler olabilecek şeyleri (özellikle öteki filmler için spoiler olabilecek şeyleri) burada yazarsınız. Say duyunuza bırakıyorum ayrımı =)

Çizgi romandan anlayanların lore aktarmaları için de kullanılabilir burası. Baştan sona spoiler olacağı için tag kullanmaya da gerek yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bunları alan isimler devletten büyük ihaleye konmuş gibi sevinmiştir be

önümüzdeki 15sene boyunca dolusun, daimi iş garantin var ve deli gibi para alacaksın.

isimler dediğim yapımcılar, yönetmenler, cgi şirketleri, anlaşmalı casting ajansları ve directorları vs. işte
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde GERGE tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...