Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

VPN konusu


GERGE

Öne çıkan mesajlar

Commercial servisleri engelliyorlar anladığım kadarıyla.

Streisand sizin için istediğiniz bir cloudda otomatik olarak L2TP/IPsec, OpenConnect, OpenSSH, OpenVPN, Shadowsocks, sslh, Stunnel, Tor bridge ve WireGuard kuran bir ansible scripti.

Linkte tıkladığınıda (github) nasıl kurulabileceği hakkında detaylı dokümanı göreceksiniz. Kurmaya başlamadan önce tüm dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ediyorum (daha önce linux/unix/bsd kullanmamışlar için biraz karmaşık olabilir)

Şurada ki linkten Digitalocean'a üye olursanız bedava 10 dolar kredi kazanbilirsiniz. (Ben de kazanacağım, affiliate link) Sistemin kurduğu droplet (vps -virtual private server-) aylık 5 dolarlık droplet. Yani bu 10 dolarlık bedava kredi ile 2 ay boyunca ücretsiz kullanabilirsiniz. Daha sonrasında ise aylık 5 dolar gibi ücret ödersiniz (veya bu linkten başka bir mail ve kredi kartı ile abone olursanız bi 10 dolar daha kurtarırsınız)

Sunucuların hepsi 100mbit/100mbit simetrik garanti edilmiş durumda. Hız açısından hiç bir sıkıntı çekmezsiniz. Üstelik lokasyon seçebiliyorsunuz. New York, San Francisco, Frankfurt, Amsterdam, Singapur, Toronto ve Bangalore seçenekleri mevcut. (Scripti çalıştırınca size hangi lokasyonu istediğinizi soracak)

Tam bir anti-sansür isviçre çakısı. Great Firewall of China gibi oldukça gelişmiş sansür sistemlerini bile (stunnel sağolsun) aşabilirsiniz.

Bunun yanında oluşturduğunuz sunucu için ingilizce ve fransızca kullanım klavuzu oluşturuyor. Böylece sunucuya bağlanıp (OpenVPN clientını download edebileceğiniz yer engellenmiş olsa bile) gerekli clientları direk sunucudan indirebiliyorsunuz. Kurduğunuz sunucuyu insanlara ulaştırmak isterseniz sadece bir html dosyası (sunucunun SSL sertifikasının fingerprintleri, user/pass, sunucu adresini ve sunucuya nasıl bağlanılacağını anlatan otomatik oluşturulmuş bir saylık doküman) ulaştırmanız yeterli oluyor.

Mobil için OpenVPN'in aşırı güç tüketiminden dolayı shadowsocks öneriyorum. Hem kurulumu çok daha kolay (bir QR kod okutuyorsunuz sadece) hem de çok çok daha az şarj tüketiyor.

Masaüstünde WireGuard deniyorum son zamanlarda, OpenVPN'e göre baya daha performanslı. Her ne kadar baya modern ve kaliteli şifreleme algoritmaları kullansa bile, yeni bir teknoloji olduğundan dikkatli kullanın derim.

Ücretsiz vpnlerden uzak durmanızı öneririm. Bkz:



Not: Digitalocean kullanmak zorunda değilsiniz. Bir çok büyük cloud için desteği var. Desteği olmayanlar için ise bir kaç manual ayar ile istediğiniz herhangi bir sunucuya da (bare matel, virtual...) kurabiliyorsunuz.

ÖNEMLİ Not2: Bu yöntem her ne kadar ücretsiz vpnlerle kıyas kabul etmeyecek kadar daha güvenli olsa da, kendinize ait custom bir sunucuya kurmayıp bir cloud tercih ediyorsanız, clouddaki her sanal makinanın bir başkasının fiziki makinesi olduğunu hatırlatmak isterim. Bu sorun streisand ile alaka bir sorun değil cloudda tuttuğunuz her şey için geçerli. USE WITH CAUTION

Not3: Kurarken bir yerde takılırsanız vaktim el verdiğince yardım ederim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...