Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

VPN konusu


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Bu aralar VPN'ler epey popüler hale geldi, bir sürü işe yarıyorlar bildiğimiz gibi =)

İster Hulu izleyin, ister Crunchyroll, ister YouTube'dan anime-dizi, ister Pandora dinleyin, ister Forever Alone kılığına girin; VPN olmadan işiniz zor.

İki farklı temel türü var VPN'lerin: Paralı ve beleş.

Beleşler sürekli değişiyorlar, bu nedenle sadece linklerini veriyoryorum, epey uzun süredir aktif olanların yanında işaret atıyorum. Bunlar bazen çalışırlar, bazen çalışmazlar. Yanına iki işaret koyduklarım genelde çalışıyor ve yukarıda anlattığım şeylere yetiyorlar:

http://proxpn.com/ işaret işaret
http://www.securitykiss.com/sk/index.php işaret
https://www.vpnreactor.com/default.aspx işaret iş..?
https://www.ultravpn.fr/
http://thefreevpn.com/
http://anchorfree.com/ işaret işaret

Bunların arasında paralı bir VPN olmadığımda elimde multimedia işleri için birinciyi, kısa işler için ikinciyi kullanıyorum. Ücretli VPN'ler pek güvenli de olmuyor.

Asıl performansı paralı olanlardan alabilirsiniz tabii. Listeliyorum onları da, size uyanı şeçin (birinci bariz iyi ama :))

1) HideIpVPN: Ben bunu kullanıyorum. 5.99$ fiyatı ve diğerlerinin aksine proxy de veriyor. Hız kaybı yok gibi. Sadece bunu test edebilme fırsatım olduğundan bakıverdim; normal hattım 1.3 mb ile indiriyor şu anda, bu 1.1 mb ile indiriyor. Hız kaybı VPN standartlarına göre yok denecek kadar az yani. Tavsiye edelir. Proxy vermesi özellikle benzersiz bir güzellik, yanınıza portable Chrome'unuzu alıp her yerde kullanabilirsin hız kaybı olmadan. Ya da sadece tek bir tabda kullanabilirsiniz proxy olduğu için.

2) ibVPN: Bu en ucuzu, başka bir avantajı da yok. Sırf 2 TL daha ucuz diye almayın, üstekine yönelin diyorum.

2) VyprVPN: Bu en kaliteli VPN'lerden biri. Yıllardır bu işi yapıyorlar, güvenli ve hızlılar ama pahalılar.

4) Hidemyass: Bu bir sürü sunucu sunuyor. Hız değişken bu nedenle. Pahalı ve en kötü yanı kendi programı ile bağlanıyor olması, kişiye göre iyi yanı da olabilir tabii.

5) Astrill: Bu da köklü ve iyi bir firma. Fiyat/performans olarak HideIpVPN'den sonra en iyisi bu. Bir sürü ülkeden sunucu ve VPN'lerin sunabileceği her şeye destek. Eğer param var diyoranız ve proxy istemiyorsanız düşünmeden alabilirsiniz.

Bunların dışında birbirlerine benzer başka firmalar da var tabii, aşağıya ikisini yazdım:

ExpressVPN
StrongVPN

Sorularınız olursa buradan yardım etmeye çalışırım becerebildiğim kadarıyla.

Uyarayım ama: Tüm VPN'ler istediğiniz gibi çalışmayabilir, her siteye girmeyebilir; mümkünde trial kullanmadan almayın. Sadece birincinin her yere girdiğini söyleyebilirim kullandığım için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bloklanması çok zor değil o vpnlerin ama yasal olarak ne gibi bi kılıf uydurulur o aklıma gelmiyor şimdi. ayrıca hangi biriyle uğraşabilirler ki? biri gitse başka bulunur. farklı serverları var zaten çoğunun sürekli değişen vs.

benim asıl merak ettiğim gidip gelen trafiğin içeriğini nasıl kontrol edebilecekleri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
1.3 mb ile indirirken, 1.1 mb ile indirmeye başladım demek istemiştim, mbps olarak değil. 16mbps var yoksa ama o an ttnet de yavaştı.

8mbps bağlandıysan işte %80-100 arası bir verim alırsın. hız yavaşladıkça verim artıyor. mesela 2mbit ile bağlanırken %100'dü verim. tabii sunucuya göre de değişiyor. akşam saatleri daha yavaş oluyor tüm avrupa girdiği için ama çok farkla değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece bahsedilen VPN leri engelleyebilirler. Cok zor bir durum degil bu, ama gereksiz efor.

VPN 'in icindeki datayi filtre etmeleri falan zor ama. Muhtemelen IPSEC ya da SSL destekli VPN ler bunlar. SSL Encapsulated bir trafigi ( hele ki client basina 1 mBps den bahsediyoruz ) decapsule edip, decrypt etmeleri falan oyle kolay isler degil.

.. ve direk backbone u bilen biri olarak soyluyorum, bununla ugrasacak adam yok. Herkesin isi gucu var. TT tarafindaki network related cogu kisi yasaklamanin sacma oldugunu dusunuyor ama TİB emrettigi icin yapılabilecek bir şey yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Ben zaten alış-veriş ve Hulu&Pandora ve türevleri için VPN kullanıyordum hep.

Bir ben hazırlıklı yakalandım yeni sansüre sanırım Pati'den =) Ağlanacak durumumuza smiley yazıyorum işte böyle de.

RS almaya gerek yok, Usenet yeterli. Torrent + VPN de oluyor, public tracker'dan çektiğimde öyle yapıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
IP'ni değiştiriyor, saklamıyor tam olarak. Amerika'dan bir sunucuya başlanıyorsun, sunucunun IP'sini kullanıyorsun, seni Amerika'dan giriyor sanıyor siteler. Ve de sunucu veriyolunu iyi bir şifreliyor ve kimse ne yaptığını internette göremiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...