Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

F2P FPS'ler


Bone

Öne çıkan mesajlar

F2P FPS oynayan var mı?

son zamanlarda F2P FPS oyunlar arttı. ancak bu oyunlara MMOFPS diyenler var. MMO oyunlar olmamasına karşın, F2P MMORPG'lerdeki formülleri FPS'e uyarlayınca, MMOFPS diye düşünüyor insanlar.

bir oyunun F2P FPS olması için şu şartlar gerekiyor:
1- FPS olacak. yani CrimeCraft gibi, Allods Online gibi oyunlar bu kategoriye girmiyor.
2- ücretsiz olacak. yani Crysis gibi, Half-Life gibi oyunlar hariç.
3- ödemeli içerik olacak. yani Warsow gibi, Urban Terror gibi oyunlar olmaz.

oyundaki eşyaları satın alırken kullandığınız iki tip puan şekli var. bu puanların adı her oyuna göre farklılık içeriyor, ancak PP ve GP diye genelleyebiliriz.
PP= Purchasable Points, yani kendi paramızla aldığımız puanlar
GP= Gold Points, yani oyun içi yaptıklarımızdan aldığımız puanlar
PP eşyaları özellikleriyle oyunlarda avantaj sağlıyor, buna karşın fiyatları pahalı oluyor. eğer devamlı olarak o oyunu oynamıycaksanız, para vermektense GP kullanmak yeter.

F2P oyunlarda PP eşyalarının dengeli olması önemli bir özellik. call of duty oyunlarında gördüğümüz tüfek hızında ateş eden desert eaglelar benzeri çok güçlü ve hiç tepmeyen silahlar olabiliyor. alan kişi rasgele ateş etse de rakip oyuncuları rahatlıkla öldürebiliyor. ya da gelen kurşunların hepsini emen, 3-4 kişi arasında rahatça dolaşmanızı sağlayan zırhlar. eğer oyun iyi ayarlanmışsa, bu tip dengesizlikler olmuyor, PP eşyaları almayan kişiler oyunda problem yaşamıyor.

oynadığım F2P FPS oyunlar şunlar:

Cross Fire: grafikleri çok iyi değil ama eğlenceli bir oyun. counter-strike'ımsı maçlar dönebiliyor. harita tasarımları heyecanlı çatışmalar için tasarlanmış. silah çeşitleri oldukça yeterli. GP ile aldığınız silahlar kalıcı, PP ile aldığınız eşyalar günlük oluyor. GP eşyalarının kalıcı olması gerçekten güzel. ayrıca black market diye bir özellik var, GP veya PP harcayarak kutu satın alıyorsunuz, bu kutuların içinden rasgele eşyalar çıkıyor. en iyi çıkan eşya (en zor çıkanı da bu) kalıcı oluyor, diğerleri ise günlük. black market'ten normalde satın alınmayan değişik silahlar alabiliyorsunuz.

Combat Arms: oyun bana call of duty (modern warfare) serisini anımsattı. grafikleri orta seviyede. levelların tasarımı kötü. oyun tarzı ilginç, ama çok bir şey vaadetmiyor. oyundaki GP ile alınan silahlar ve silah modifiye aletleri gün sınırlı oluyor ve kalıcı satın almak mümkün değil. PP ile alınan silahlar da gün sınırlı, ama kalıcı şekilde almak da mümkün, tabii 25000 PP'ye geliyorlar. 1 euro'ya 1000 PP alınıyor, (bu durumda sevdiğiniz silahı 25 dolara almış oluyorsunuz). oyunda bol bol hileci var, bir bakmışsınız, yerinde durup havaya bıçak sallayan birisi tarafından ölmüşsünüz.

PointBlank: oldukça hareketli ve aksiyon yüklü bir oyun. beta 7 öncesi counter-strike kapışmalarına çok benziyor. geniş bir silah yelpazesi var. bir silahı PP veya GP kullanarak alabiliyorsunuz. PP ile aldığınız silahlar gün limitli, GP ile aldıklarınız adet limitli. adet limit sistemi rahat olmuş. birçok levelın tasarımına hayran kaldım, özellikle team deathmatch'ler düşünülerek yapılmış. silahları kullanması çok rahat, arcade şeklinde hazırlamışlar. sniper olarak oynamak da rahat, sniperı taramalı tüfek kullanıp öldürmek de.

K.O.S. Secret Operations: bir f2p oyun için grafikleri çok güzel. ama tuhaf bir oyun bu. öncelikle oyuncu sayısı çok az. server yaratırken zıplama, hp, damage katsayısı gibi şeyleri ayarlayabiliyorsunuz. bu yüzden çoğu kişi ya 25 hp'li, ya da 400 hp'li serverlar açıyor. 25 hp'li serverlarda tek vuruşta ölüyorsunuz, 400 hp'li serverlarda da tek bir rakibe tüm şarjörlerinizi harcıyor olmak feci bıkkınlık getiriyor. gravity'nin değiştiği serverlarda ise uçan adamlarla kapışıyorsunuz. oyun tarzını sevemedim, çok hantal geldi bana. PP item kasmış olanları öldürmek çok zor. oyunun başında tek bir itema bağlısınız, belli bir levela gelene kadar item almaya izin vermiyor.

Soldier Front: sanki counter-strike beta 5 veya 6'nın taklidi gibi yapılmış. grafikleri ve oyun tarzı cs 5'e benziyor. ancak bu grafikler şu zamana göre gerçekten kötü duruyor. sürekli birbirine ateş etmek bayıyor. ayrıca cs'deki aksiyonu da bulamadım, oyun kendini tekrar ediyor.

Mission Against Terror: PP ve GP ile alınan itemlar hep gün ile sınırlı, permanent item satılmıyor. bir tek default silahlarınız permanent. çatışmalarda yer yer ilginç anlar yaşamanız mümkün olsa da, genel olarak sıkıcı bir oyun. level tasarımı güzel değil, oyun yavaş. karşıdakileri öldürmek için headshot kasmanız lazım yoksa öldürmek zor. kore oyunu olmasından dolayı, klasik kore f2p mmo'ları gibi grafikleri ve arabirimi var.

Blackshot: oyundaki ölme (ya da öldürme) hızınızı ve eskimiş grafikleri düşünürsek eski quake günlerini hatırlatıyor. karakterlerin hızları ve zıplamaları quake kadar olmasa da, çatışmaların seyirleri aynen bir quake gibi tetikte olmanızı gerekiyor. bu gerilimi en çok bu oyunda hissettim, kim kime dum duma bir tarzı var. ancak silah sistemi beni pek tatmin etmedi. bazı silahları sadece GP ile, bazı silahları ise sadece PP ile alabiliyorsunuz. GP ile aldığınız silahlardaki limitler saatlik, PP ile aldığınız silahlarda ise günlük. kalıcı silah görmedim.

AVA: herhalde piyasadaki en gelişmiş ve en iyi F2P FPS bu oyun. diğer oyunlardaki counter-strike esinlenmelerinden ziyade, bu oyunda call of duty (modern warfare) esinlenmeleri mevcut. grafikler, arabirim ve silah çeşitliliği call of duty kadar iyi. aynı silahları hem PP ile hem GP ile alabiliyorsunuz. silahların çoğu kalıcı silahlar, küçük bir kısmı ve silah aparatları süreli. kalıcı silahların bazılarını süreli alabiliyorsunuz, bu şekilde fiyatı azalıyor. üç tane sınıf ayarlayabiliyorsunuz ve savaş sırasında bu üç sınıf arasında geçiş yapabiliyorsunuz. yakın dövüşler için smg'ler oldukça efektif, diğer oyunlarda es geçilen bir hadise bence. bölüm tasarımı gayet iyi ve oyun içi aksiyonları call of duty'e göre daha hızlı. bir çok top 10 listesinde başlarda olması boşuna değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

APB: Reloaded
Tam FPS değil ama sayılır. Şu an closed beta çıkınca F2P çıkacak ama sonuç olarak 100.000 e yakın account aktif durumda ve eski RTW zamanından bile daha çok full zone lar görüyorum. Zaten eğlenceli idi daha da eğlenceli hale gelmiş. Bundan başkada F2P FPS oyun oynamam açıkça belirteyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

free to play için niye ödemeli içerik olacak lansdsd, warsow ve qlive hariç beleş fps yok zaten adam gibi onların da ödemesi falan yok qlive'in ucuz premium'u dışında. urban terror de güzel oyunmuş galiba oynamadım ama, bence bu sözde MMOFPS'ler yerine bu tür tümden bedava ve aptal itemların falan olmadığı oyunları oynamak daha zevkli olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Crossfire'i çok kısa süre oynadım, Ava ve Warrock'a bakıp sildim.
Crossfire'a da baktığım dönem mutant olayi geldi soğudum direk.

APB, TPS diyoruzda sonuçta crosshair var aim var fazladan karakterini görüyorsun. :) ve evet baya eğlenceli Gamerfirst'e her ne kadar güvenmesemde şu an betadaki değişiklik/yenilikleri oyunu daha eğlenceli, oynanabilir hale getirmiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

APB: Reloaded yazmışsınız da o FPS değil TPS oyunu.

ayrıca nedense APB yazanların "diğer FPS'leri oynama gereği bile yok" tavrı var da, merak ettim hiç oynadılar mı ki o FPS'leri.


biliyoruz canım ona birşey demedim zaten, arada konusu geçince sordum.

F2P FPS diyince tek beklediğim (ve en kaliteli gördüğüm) oyun Firefall'dır (Gerçi bu da FPS/TPS).

Şöyle döşeyeyim videolarını

http://vimeo.com/16404554
http://vimeo.com/14628833

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...