Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Kingkiller Chronicle


aquila

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
2. kitabı dinleme aşamasındayım ben şu anda. Audible'dan aldım. Çok iyi o da.

Kitabın ne olduğunu da ben c/p edeyim (ilk kitap için yazmıştım):

GERGE said:

45)Patrick Rothfuss - The Kingkiller Chronicle: Kitabımız medeniyetten uzak bir kasabada, bir handa başlıyor. Hancının oraya bir şeylerden kaçıp saklanmaya geldiğini öğreniyoruz. Asıl öykü hancımızın orada saklandığı öğrenip hikayenin aslını birinci ağızdan dinlemeye gelen bir tarihçi-yazar-biyografici kişilik ile başlıyor. Hancı öyküsünü en baştan, çocukluğundan anlatmaya başlıyor ve kitabın sonuna geldiğimizde sadece karakterlerle tanışmayı ve kaçmasına neden olan şeyler hakkında biraz ipucu almayı beceriyoruz. Hangi kralı, neden öldürdüğü hakkında bir bilgi yok.

Yazar seriyi tek kitap halinde, "The Song of Flame and Thunder" adı altında bitirdikten sonra yayıncı aramaya başlamış ve DAW ile anlaşmış. DAW kitabın üçe bölünmesini tekrar üzerinden geçilmesini istemiş. İkinci cilt 7-8 ay içinde çıkıyor.

Kitabın birinci ağızdan anlatılan kısımları epey iyi. Sesli kitap olarak dinlemiştim kitabı, belki de o yüzden öyle gelmiştir bana ama. Kahramanımız çingenelere benzetilebilecek gezici-tiyatrocu bir aileden geliyor ve kitabın iyi bir kısmı da karakterlerin anlattığı hikayelerle geçiyor. Hikayeler öyküyü yavaşlatmaktansa iyice kitabın dünyasının içine girmemizi sağlıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...
Bayağı akıcı bir dille yazmış yazar. Ben sağda solda düzensiz okuyarak yarısını devirmişim bile. Kvothe(mc), jack of all trades ama all trade master aynı zamanda. Arka plan da geçen ve geçmekte olan olaylar en az ana hikaye kadar ilgi çekici.

Bir de şöyle bişey, piyasa da ne kadar tutmuş yazar ve kitabı varsa es geçmemiş patrick abi hepsinden esinlenmiş. Ama nedendir ki bu esinlenme çokta kötü gelmedi bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 6 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
İki kitap ta çok iyi, hatta 3. kitap çıkış tarihini ararken nasıl oldu bilmiyorum bir kitap listesi de edindim, ilk kitap isimleri değil bunlar:

The Rain Wild Chronicles
Trinity Moon
Sworn in Steel
King of Thorns
Kharkanas Trilogy
The Republic of Thieves
First Law Trilogy
Best Served Cold
The Heroes
Red Country
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
The Republic of Thieves bir serinin üçüncü kitabı, yıllardır bekliyorum.

Best Served Cold inanılmaz güzel, sarcasm tabanlı mizah dolu, aksiyon dolu, tek ciltlik bir fantezi romanı. Kesinlikle tavsiye ederim.

First Law Trilogy de çok hoştur. Aksiyon sahneleri en iyi direk.

Ötekileri bilmiyorum. Liste istiyorsan ama: http://forum.paticik.com/read.php?16,2917340
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
Şu kitaptan aldığım keyfi başka hiç bir fantastik kurgu kitabından almadım.

LotR ve diğer kitapları, Dragonlance, ASOIAF serisi, Drizzt, Branden Sanderson vs bir sürü kitap okudum. Hepsinin yeri ayrı, bununki ayrı.

Üçüncü kitap çıkmasına yakın ilk iki kitabın ingilizcelerini okuyacağım. 3. kitaba da yaklaşık 1 seneden biraz fazla var diyorlar.

Son kitap en az 1500 sayfa olur inşallah.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...