Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mahou Shoujo Madoka Magica


Borastus

Öne çıkan mesajlar

İlk 2 filmi bekletmiştim 3. çıkınca izlerim diye, iyiki beklemişim. Üstüste izledim 3 ünü birden.

Movieler güzel, bayağı bi detayı unutmuşum izlediğim iyi oldu. Animasyonlar filan daha güzel tabi, bahsetmeye gerek yok pek fazla.

Rebellion

Giriş çook yavaş. İlk 30-35 dk sı aşırı bayıktı, lan bunlar naapmış shit tier reboot mu filan diye, kapatıcaktım neredeyse. Ama ondan sonra hakkını vermişler, çok güzel olmuş.

Animasyonlar filan da çok iyi. Homura vs. Mami mükemmeldi.
Hikaye bayağı başarılı. Karakterleri güzel işlemişler. Twistin bokunu çıkarmışlar yalnız, bu kadar abartılması hoş olmamış. Üstüste kaç twist çaktılar saymadım ^^

Sonu da insanın içine oturan cinsten. Happy ending desem değil, Madokami yerine Homucifer var, kendi istediği olsun diye evrenin stabilitesini bozan deity ile happy ending olmaz. Bad ending desem değil, her şey yerli yerinde, önceki evrenden daha mutlu herkes. Bittersweet ending desem hiç değil, bitter kısmı bitter değil sweet kısmı sweet değil. Klasik Free Will vs Happiness ikilemi var işte, ama güzel bitirdiler yine de. Bir de Homura nın yandereye bağlaması hoşuma gitmedi ama olsun.

Ucunu açık bırakma olayını da kotarmışlar bu sefer. Hem kısmen de olsa tatmin edici bir sonu vardı, hem de S2 veya Movie4 yapsalar naaptınız abi bitmişti işte dedirtmez.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1. ve 2. filmler 12 bölümlük tv animenin tekrarı zaten, 3. film sequel

TV animeyi izleyeli bayağı oldu, direkt olarak kıyaslayamıyorum ama movielerde animasyonlar çizimler filan daha iyi tabi. Konu olarak atladıkları birkaç tane ufak şey vardı sanki, tam hatırlamıyorum ama asıl konuyu bozmamışlar, direkt filmleri izlesen eksiklik hissetmezsin.


eksiklikler; çok detay vermedim direkt spoiler değil, spoilera koysam mı bilmiyorum ama yine de spoiler işte

TV animenin ilk başındaki rüya sahnesi, bir de Mami nin dileği/neden mahou shoujo olduğu kısımları ilk aklıma gelenler mesela.


Bunlar haricinde de hızlı geçtikleri şeyler vardı, tv animede dibimi düşüren hayran olduğum yerleri moviede kısa kesmişlerdi sinir oldum ona. Ama yine de güzel.


Şahsen 12 bölümlük seri bana filmlerden daha etkileyici gelmişti, ama tabi filmleri izlerken sonunu zaten bildiğim ve bitse de 3. filmi izlesem diye beklediğim için daha az keyif almış olabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
seri üstüne 3.filmi bir günde bitirdim bu neymiş ya. darma duman etti. doz aşırı geldi sanırım. kapağına bakıp burun kıvırıyordum. moe sevmem, shoujo görsem koşarak kaçarım. faust-evangelion-steins;gate combosu olmuş. işyerinde falan izlenicek birşey değil tabi ehehe

serinin bluray versiyonunda animasyon baya iyi bu arada. 1 ve 2. filmleri hızlıca geçtim, bi fark göremedim birkaç ek/değiştirilmiş sahne dışında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • 3 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...