Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

341. Dönem (Ağustos 2011) KD. ve YD. Subay Adayları


Baggio

Öne çıkan mesajlar

df said:

6 ay er olana kadar 12 ay astek daha iyi görünüyor ama bakalım alacaklar mı yedek subay olarak.


Ben de bir şeyler yazacaktım bildiğim kadarıyla da axedice tüm detaylarıyla anlatmış zaten konuyu, teşekkür ederiz :p

Askere giderek hayatını "duraklamaya alan" ve paraya çok ihtiyacı olmayan adam kısa yapmalı kesinlikle. Er dediğin bir şekilde geçiriyor da, "bu üniversiteli bebe ne ayak ya" diye uyuz olan komutan denk gelirse biraz kanırtabiliyorlarmış astekleri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

"Beş" ay er olduğunda bunun bir ayı kebap acemilik, bir ayı yalancı onbaşılık (erin aynısı bu amelesin), kalan 3 ayı da çavuş olarak nöbetle möbetle uğraşmadan geçiyor.

12 ay aztek olduğunda ise 3 ay boyunca felaket bi acemilik geçirdikten sonra (ne kadar aztekle konuştuysam ağzımıza sıçtılar dedi) 9 ay boyunca askersin. 9 ay boyunca o iğrenç insanlarla birliktesin, tam 7 ay fark var arada. Bir hayatın varsa, kesinlikle 5 ay tercih et. Çünkü askerlik gerçekten berbat bişey, hangi rütbede olursan ol allahın cezası rezil heriflerle birlikte olacaksın. Aztek yapmanın tek avantajı bedensel olarak çalışmak zorunda kalmıyorsun (o da 3 ay acemilikten sonra), ama askerliğin asıl zorluğu "asker" denilen mahluklar, kesinlikle bedensel çalışma vs. değil.


başarılı yorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Noyanh said:

Laorx said:

çok büyük ihtimal ben.

edit: yani büyük ihtimal bile değil aslında, tecil bitiyo temmuz sonu:(


ya benim tecil de bitiyor temmuz sonuda sevk tehirim ekim gözüküyor .
yani ağustos da basvurup ekim de gidiyoruz sanırım biz


Hayır. Agustos da başvurup aralık celbinde paketleniyorsun,
Kasım oratasından sonra şubene gidip dosyanı eline tutuşturuyorlar, 1-2-3 aralık tarihlerinden birinde gidip söylenen yerde sınava giriyorsun, 8-9-10 tarihlerinde internetten nereye düştüğünü öğrenip en geç 12 aralıkta birliğine teslim oluyorsun.11'inde gitmenin bi yararı yok ama 13'ünde gitmenin zararı çok olabiliyor, geç gidersen geç gittiğin gün kadar fazla askerlik yapıyorsun ama şansızsan bununla kalmıyorlar mazeretsiz geldiğin için ufak bi dava gibi bişey açılabiliyor para cezasına çeviriyorlar falan, benim devre uçak biletleri çok pahalı diye Bursa'dan Erzincan'a otobüsle gelmişti 520TL ceza kesilmişti.tabi her yerde böyle olacak die bi kaide yok ama güne güne mantığı asla sekmez o kesin. Terhis tarihinde Mayıs 16-17 dir,neden? yol izni 2 gün olanlar 155gün, yol izni 1 gün olanlar 156 gün askerlik yapar(tabi hiç bir şekilde mazeret dağıtım vs. izni kullanılmadığı takdirde). Bu çok önemli bi detay +1 gün fazla askerlik yapıp yapmamanızla alakalı, "Lan nolur 155 yapmışım +1 gün napar" demeyin o 1 gün adama bi koyar ki delip geçer.

Şimdi bu "yol izni" denen meret askerlik yapacağınız yerin ikamet ettiğiniz yere olan uzaklığı ile alakalıdır bu durum orta nokta aşağı yukarı "Ankara" olarak kabul edilir, Misal benim ikamet İstanbul, birlik Erzincan'dı yani +2 cepte, Eğer benim ikamet Kayseri, Antalya falan olsaydı +1 veiryorlar, bü yüzden birliğinize teslim olduktan sonra kayıt yaptırıken ikamet adresinizi birliğinize yazdırırken buna dikkat edin, kütüğünüzün bağlı olduğu memleketten yazdırma zorunluluğunuz yok ama aynı zamanda irtibat adresi olduğu için bilgilendirmeler bu adresi yapılır, misal Diyarbakarı a düştüyseniz kütüğünüz Adanay'sa, eğer varsa Marmara veya Ege bölgelerinde herhangi bir ilden, dedenizin nenenizin emmioğlunuzun vs. adresini verin, Marmara yada Ege de askerlik yapacaksanızda tam terzi istikametteki akrabalarınızın adreslerini verin. Çoğu asker bunu nerdeyse terhisine 1 ay kala falan öğrenir ama iş işten geçer kayıt yaptırırken verilen adresi değiştirmeniz baya zordur 40 takla atsan yemezler adamlar.Ha bide bunu yaptınız +2 kazandınız diyelim millete anlatmayın ben böyle yaptım diye hır çıkar sölemedi demeyin,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahah abi bunlar bişey değil uzun dönemler bunun bi hesabını yapıyo kafayı yersin, aynı yılda bu izin bir kere verilio adamlar bundan yırtmak için yıl bitmeden izin kullanıp ertesi yıla yol izni resetlensin diye ne taklalar atıolar, +1 gün diyo insan nolur falanda inan batıyor adama, 450 gün askerlik yapan adama bölük astsubatı "ilk acemi birliğine teslimn olurken 1 gün geç gitmişsin yeniden hesapladık +1 daha yapacaksın" demiştide angaralı bebe votka/vşineyi çekip gece ana avrat saydırıyodu millete, neyse ki denetlemede atış birincisi olması hürmetine adamı affettiler de öyle yırttı,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

Laorx said:

çok büyük ihtimal ben.

edit: yani büyük ihtimal bile değil aslında, tecil bitiyo temmuz sonu:(


aldım sevkimi, fakdisşit diyorum. 10tl verdiler bi de çorba parası


10 lira 58 kuruş yazıyordu dedim şimdi bunlar tek tek kuruş sayar ama 10,60 verdiler düz =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana 10.55 verdiler lan, demek böyle dengeleyip "herkese 10.58 verdik" ayağına yatıyorlar :p

Ben bugün sağ diz çapraz bağlarımın koptuğunu öğrendim, ameliyatı olsam gidene kadar yetişmesi imkansız, orda derdimi anlatamayıp spor yaptırılırsam da ciddi problem olacak ama, ne yapılır bu durumda? Prosedürü tam bilen var mı? Raporlarımla mı gideyim teslim olmaya, yoksa şu anda askerlik şubesine gidip bir şeyler mi yapmalıyım?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Baggio
şuan askerlik şubesine rapolarla gidersen sevkini iptal edeceklerini sanmıyorum. sen en temizi raporlarınla birlikte teslim olmaya git, orda da revire çıkar komutana derdini anlatırsın. eğer çok kıl birine denk gelmezsen, sana spor yapamaz raporu verir yollar. hatta hastaneye sevk falan alabilirsen ve askeriyedeyken ameliyat olursan hava değişimi alır askerlikten yırtmış olursun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

90 gün olması lazım o sınırın, en azından 337de öyleydi. Bide o 90 günün son 90a denk geitirmeye çalışıyorlar ki hava değişimi parası ödenmesin. Gerçi acemilikte gidip böyle böyle dersen ne olur bilmiyorum.

Bide felaket tellalı olmak istemiyorum ama önemli değil bu, ağır kaldırmazsın olur biter (!) diyip geçebilirler de. Askere izin çıkmasın diye emir geldiğinden askeri doktorların muaynesi pek objektif olmuyor.

Son olarak geçmiş olsun. Zor karar valla, bi tarafta kendini bu adamlara emanet edip sakat kalma riski, diğer tarafta 3 ayı cepten yeme şansı. Bence benzer bi durum yaşayan biriyle konuşmadan kararını verme.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz soruşturdum dün, normal yürümemi pek etkilemeyip spor yapmamı engelleyen bir şey olduğundan geri hizmette takılmama izin verirler dendi. "Dişin bile ağrısa gerekeni yapmak zorundalar, sana sağlam derler de patlarsan hayatı kayar o sağlam diyenin" diye bir ortak görüş çıktı hatta. Hastaneye sevkedip ameliyatı orada yapmaları da çok mümkün değilmiş ama bu tip şeylerde.

Neyse napalım, dangalak bir komutana toslamadıkça biraz daha rahat geçer en azından askerlik, gelince de kestiririz :p Teşekkürler yardımlar için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar kıl dönmesi ameliyatı olmadan önce birkaç kere düşünün. Bazı albaylar böyle yüzeysel temizlermiş gibi yapıp hop veriyorlar hava değişimini, bazıları ise direk oyuyor orayı böyle 2 hafta ayağa bile kalkamıyorsunuz.

Ben son anda o kadar yaptım, 1 ay daha dayanırım dedim, diğer olan arkadaşı oyum oyum oydular dolma gibi gülhanede
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...