Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

341. Dönem (Ağustos 2011) KD. ve YD. Subay Adayları


Baggio

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar yedeksubay.tk sitesinde oluşturulan listeye de bir göz atmanızı öneririm. 339ların 1000 e yakın kayıtları ve istatistiki bilgileri zaten vardı.

Simdiyse 341. dönemlerin 150 ye yakın kaydı bulunmakta ve artıyor. sizlere de faydası olacağını düşünüyorum.

Bütün arkadaşlar şimdiden hayırlı tezkereler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Malakas said:

Ben de gideceğim ağustosta inş yedek subaylık çıkar :)


Önce balıkesire falan alırlar muhtemelen orda 75-90 gün arası ciddi ciddi yardırırlar, spor,yanaşık düzen ,eğitim, intikal muhabere zaten abarov LvL da, üstüne gece dersleri (45 günde iç tüzükle, muhabere taktik eğitimi veriyolar, hemen her gece 2-3saat arası)
Sonra dağıtımın çıkar birliğine katılırsın, şanslıysaaan garnizonu olan bi yere düşer mesai saati Sb.ordu evine gidersin. ha yoksa birliğinde kibrit kadar bi odada kalırsın.Senden evvelki aztğm. sana üzerindeki zimmeti bi an evvel geçirmenin derdine düşer, sende zaten seve seve! alırsın onları :)
Sora "lan bana ne zimmetlediler" diye listeyi eline alırsın sayfalarca bide üstüne "denetleme var, zimmet envanteri cıkarılsın ve sayılsın" die emir gelir araki bulasın nerdeler, gidipte "bulamadım/yok" da diyemezsin tefe koyarlar adamı "lan zimmeti alırken üstüne baksaydın" derler sora başlarsın kayalara sürtmeye, ayda en az 4-5 nöbetin olur onlarında 2 si cmts. ve pazar gelir.ama her nedense sadffs ,mutlaka üstlerinin hafta sonu nöbetleri ani bir durum sonucu
senin hafta içi nöbetinle paraflanır vs.vs. bi sürü işte. En güzel yanıda Seninle aynı tertipte gidenlerin terhis oluşlarını nemli gözlerle izlersin sonra senden sonraki tertibin terhis oluşunu küfrederek izlersin, onlardan sonra 1 ay daha sürttürüp sonra teskere alırsın. Kısa dönem git 27-29 gün arası sağa-sola dön sonra yemin, sonra bi takımın yazıcısı cvçş. bi zıkkımı illa olursun 4 ay sallarsın başını günün gelir "alın kepinizi sevim hepinizi" dersin basar gidersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de gidiyorum ağustos'ta. ne zaman teslim alırlar beni onu öğrenmem lazım şimdi, 1-2-3 ağustos'ta sınava giricem herhalde ama ne zaman alacaklarını öğrenemedim, 12 ağustos diyen var, daha belli değil 15'inden sonra alırlar diyen var. sınavdan sonra araya kısa bi tatil sokmak istiyorum ama tam tarihi bilemediğim için net karar veremiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
"Beş" ay er olduğunda bunun bir ayı kebap acemilik, bir ayı yalancı onbaşılık (erin aynısı bu amelesin), kalan 3 ayı da çavuş olarak nöbetle möbetle uğraşmadan geçiyor.

12 ay aztek olduğunda ise 3 ay boyunca felaket bi acemilik geçirdikten sonra (ne kadar aztekle konuştuysam ağzımıza sıçtılar dedi) 9 ay boyunca askersin. 9 ay boyunca o iğrenç insanlarla birliktesin, tam 7 ay fark var arada. Bir hayatın varsa, kesinlikle 5 ay tercih et. Çünkü askerlik gerçekten berbat bişey, hangi rütbede olursan ol allahın cezası rezil heriflerle birlikte olacaksın. Aztek yapmanın tek avantajı bedensel olarak çalışmak zorunda kalmıyorsun (o da 3 ay acemilikten sonra), ama askerliğin asıl zorluğu "asker" denilen mahluklar, kesinlikle bedensel çalışma vs. değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...