Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Libya'ya NATO Müdahalesi


roket adam

Öne çıkan mesajlar

bizim memlekette bir laf varda burada söylersem çok ayıp olur,şimdi arkadaş lafı en başta söyledim konunun en başında,afganistan a ota boka barış gücü gönderiyosun ,o kadar milyarlarca dolar yatırımın olan memleketi bombalıyorlar sessiz kalıyorsun,en baştan eğer kaddafiyle anlaşılsaydı oraya türk askerlerini gönderseydin,sonra da kaddafinin başına özel tim v.s kansız bir darbe yaptırıpta devrimcileri geçirseydin libyanın başına bunların hiçbiri olmazdı,türkiye ye libyanın güveni sonsuzdu yani,adamlar bizim deniz otobüsü dediğimiz taşıtlarımızı limanlarına sokturup vatandaşlarımızı tahliye ettirmedimi,o kadar ülke bizimkileri de alın demedi mi,kardeşim bırakın bu barış hede hödö ayaklarını,3.dünya savaşının sesleridir bunlar bence,batı bloğu mu doğu bloğumu? ayrıca bu memleketin böyle sümsük dış politikasının tek sebebi ismet inönüdür kardeşim,açın bakın araştırın,atatürk kabrinde dört dönmüştür ismet inönü yüzünden,eline fırsat verecekler oniki adaları kerküğü musulu barış misyonuyla girip almayacaktı atatürk vay be ne ülkeymişiz,olm verelim yönetimi ab ye abd ye natoya onlar yönetsin,ne gerek var 4 sene de bir seçim yapmaya :S sanmayın ki nickimin başındaki ping beni yumuşak gösterir,zincire vurulmuş aslan gibiyim aslında :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dediklerime cevap bekliyodum gelmedi, tekrarlıyım : )
Jadelith said:

1) sivillerin gerçekten ölüp ölmediğini kimse bilemiyor, çünkü kaddafi gazetecilerin yaklaşmasına / ölü-yaralıları kimsenin görmesine izin vermiyor :) ki bence ölmüştür, ama kaddafinin sistematik bir şekilde kendi halkını öldürme hızına yetişebileceğini sanmıyorum.

2) arap birliği bomba atılmasın demiş. ulan adamlar hava savunma sistemini bitirmeden mi no-fly zone yapsınlar? kendi uçakları patır patır düşsün ne güzel.

3) emperyalizm filan demişler. libyanın başında ister kaddafi olsun, ister ahmet, ister mehmet, ister jadelith, isterse de mehmet ali erbil. buradaki petrolü yine BP, Exxon, Total, vs. çıkaracak, işleyecek, ve satacak. devlete de işletme parası gidecek (üç-beş kuruş değil tabii :)). adam gibi demokrasi olursa, burdan çıkacak paranın bir kısmı en azından halk için filan kullanılır, italyada modellerin üzerine şampanya akıtmaya harcanacağına.

diğer ülkeler libyanın artık (halk baskısı yüzünden) devam edemeyecek bir rejim olduğunu anladılar. adam bir de "benghaziye girince muhaliflere hiçbir tahammülüm olmayacak" diyip açık açık katliam yapacağını belirtince müdahale ettiler.

olanlara herhangi bir insan nasıl karşı çıkabilir anlayamıyorum.


devam etmek gerekirse

durmadan sömürmek diyorsunuz. neden bahsediyorsunuz sömürmek derken? merak ediyorum. neden bahsettiğinizin farkında mısınız emin değilim çünkü :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

TD)Pentagram said:

Yalnız çok önemli bir ayrıntı var.İsrail kesinlikle ag gug demiyor.


bişi dio mu ki onlar? hiç ses çıktı mı yani


Hayır şuana kadar hiç bir israil yetkilisinin açıklaması olmadı.Bir değerlendirmeye göre israilin tüm beklenti ve istekleri Fransa tarafından karşılandığı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amerika operasyona niye odyssey operasyonu demişki. dün ntv de bunun bir anlamı olabileceğini söylüyodu ama anlamadım.

odyssey destanında kahraman truva zaferinden sonra ülkesine geri döndüğünde adamın yokluğundan faydalanan birilerinin yönetimi ele geçirdiğini görüyomuş. nası bi bağlantı var burda?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:

1) sivillerin gerçekten ölüp ölmediğini kimse bilemiyor, çünkü kaddafi gazetecilerin yaklaşmasına / ölü-yaralıları kimsenin görmesine izin vermiyor :) ki bence ölmüştür, ama kaddafinin sistematik bir şekilde kendi halkını öldürme hızına yetişebileceğini sanmıyorum.


Sivillerin öldüğü açık, ki sende ölmüştür diyorsun. NATO "ama kaddafi de öldürdü bizde bi kaç tane öldürdük" tavrı takınma imkanı yok. NATO can kaybına yol açarak can kaybını engelleyecek bir operasyon yapmamalı ki Fransızın Amerikalının da çok umrundaydı can kaybı.
Jadelith said:

3) emperyalizm filan demişler. libyanın başında ister kaddafi olsun, ister ahmet, ister mehmet, ister jadelith, isterse de mehmet ali erbil. buradaki petrolü yine BP, Exxon, Total, vs. çıkaracak, işleyecek, ve satacak. devlete de işletme parası gidecek (üç-beş kuruş değil tabii smiling smiley). adam gibi demokrasi olursa, burdan çıkacak paranın bir kısmı en azından halk için filan kullanılır, italyada modellerin üzerine şampanya akıtmaya harcanacağına.


Devletin aldığı payı, Kaddafinin yönetimindeki pay ile müttefik güçlerinin eline geçtikten sonra alınacak olan payı bir tutuyorsun heralde. Şu an Irak'ın "petrol alanı" diye adlandırılan 11 bölgede devletin sadece %25 oranında söz hakkı var. Önemli olan o petrolün kimin tarafından cıkarılacağı değil zaten önemli olan koalisyon güçlerinin ne kadar sömüreceği.

Birde adam gibi demokrasi olursa falan demeye gerek yok bence olmayacağı cok açık. Puppet hükümet rulez. Sonra geri kalan taşımacılıktan limanlara, su, elektrik şebekelerinin özelleştirilmesi ve Libyaya kapak atılması.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
TD)Pentagram said:

CNNTürk 13:53

(Metin Güneş / CNN TÜRK / Londra)İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin de vurulacak hedefler arasında olduğunu söyledi.


bu sabah dinledim konusmasini BBC'de. spiker o kadar bastirsada adam gaddafi hedefimiz demedi. degil de demedi. cok politik konusuyordu hali ile.

derken olayi suraya cektiler. hedefleriniz askeri birimler yani sivillerin yasamini risk altina alan unsurlar. gaddafi de bu tip bir risk oluyorsa hedef olabilir. lakin Liam Fox demedi bunu spiker soyledi.

Gazeteler de hemen carpitarak yaziyorlar ha. Sirt turk basini degil yabanci basinda oyle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...