Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Libya'ya NATO Müdahalesi


roket adam

Öne çıkan mesajlar

bugün "dışa bağımlılık" ın meyvesini büyük mutlulukla yiyenlerin aynı zamanda dışa bağımlı olmayalım demesi baya komik :)

türkiyenin dışa bağımlılık konusunda sıkıntısı var, evet. fakat enerji konusunda var. bunun engellenmesi için yenilenebilir enerji filan kullanılabilir, ama o da çok pahalı. enerjide bağımlı olmama gibi bir imkanımız yok ne yazıkki.

başka konularda da sıkıntı var (et konusunda çok daha başarılı olabiliriz, türkiyedeki tarlalar hala adam gibi özelleştirilmediği için avrupanın %20 si seviyesinde verimlilik alabiliyoruz, vs), ama onlar enerjinin yanında çok çok çok çok küçük şeyler.

fakat 5792 farklı açıdan gs-fb maçını izlerken, o televizyonu, o uyduyu, o kabloları, o dekoderi, o kameraları, bütün bunların içinde kullanılan farklı madenleri, o madenlerin yerlerini bulmak için, çıkarmak için, saflaştırmak için gereken ekspertizi... daha uzatırdım da anlamsız

bunlar olmadan da yapılır evet, fakat birşeye 1 lira vereceğine 4 lira verirsin.

libya konusuna dönmek gerekirse, siviller niye ölüyo filan deniyo da

1) sivillerin gerçekten ölüp ölmediğini kimse bilemiyor, çünkü kaddafi gazetecilerin yaklaşmasına / ölü-yaralıları kimsenin görmesine izin vermiyor :) ki bence ölmüştür, ama kaddafinin sistematik bir şekilde kendi halkını öldürme hızına yetişebileceğini sanmıyorum.

2) arap birliği bomba atılmasın demiş. ulan adamlar hava savunma sistemini bitirmeden mi no-fly zone yapsınlar? kendi uçakları patır patır düşsün ne güzel.

3) emperyalizm filan demişler. libyanın başında ister kaddafi olsun, ister ahmet, ister mehmet, ister jadelith, isterse de mehmet ali erbil. buradaki petrolü yine BP, Exxon, Total, vs. çıkaracak, işleyecek, ve satacak. devlete de işletme parası gidecek (üç-beş kuruş değil tabii :)). adam gibi demokrasi olursa, burdan çıkacak paranın bir kısmı en azından halk için filan kullanılır, italyada modellerin üzerine şampanya akıtmaya harcanacağına.

diğer ülkeler libyanın artık (halk baskısı yüzünden) devam edemeyecek bir rejim olduğunu anladılar. adam bir de "benghaziye girince muhaliflere hiçbir tahammülüm olmayacak" diyip açık açık katliam yapacağını belirtince müdahale ettiler.

olanlara herhangi bir insan nasıl karşı çıkabilir anlayamıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:



başka konularda da sıkıntı var (et konusunda çok daha başarılı olabiliriz,


inek mevzusu.

şunu bi açmakta yarar var.Hayatımda gördüğüm en kötü tarım bakanına sahibiz şu an.2006-2007 de hayvan sayımız 10bin küsür civarıydı.
bunun çoğunu merdiven altı 4-5 inekle besicilik yapan çiftcimiz oluşturyordu. Bilen bilir çiftçi bunlara bakarken günlük süt üretimi için almaz.Her yıl bi yavru almak için hesap yapılır geri kalan her gün aldığı süt miktarı (4-5kg ) onun için süperdir.Ve kardır.Normalde bi süt ineğinden bunun en az 4 katı süt almak gerekir über durumlar hariç ( gebeliğin son 3 ayı , şap , ibr etc.).Neyse hal böyle olunca kullanılan yem miktarı yıllık buzağı +günlük 4-5k süt parasıyla birbirini anca karşılamaya başladı.
Sonra devlet dediki gelin bunları keselim. eyvallah.%60 ı kesildi bunların hayvan sayısı 4-5 k ya düştü.Geçici bi stok oluştu filan.
Bundan sonra ziraat bankası yeni krediler oluşturdu.
2yıl ertelemeli olarak min 4 trilyon olmak üzere hemen hemen büyük şirketlere krediler verildi. yurt dışından hayvan ithal etmeye başladı bu şirketler bu kredilerle. Ki emin olun ordan gelen hayvanlar çok über filan verimli hayvanlar filan değil.
çoğunda ibr filan var ama hepsini kontrol etmek devletin asıl amacıyla uyuşmadığından bunlarda yapılmadı.Ama buna rağmen sürü besiciliğine geçilmesi çok iyi bir adımdı.Ama yanlış zamanlama.
Yurtdışından bu şirketler kredilerle hayvan ithal etmeye başlayınca hayvan pişyasası yükseldi. Şu an eli yüzü düzgün bi holştaynı bile 5-6 milyardan aşşağı alamıyosunuz. Bu piyasa koşullarına göre kesim yapıldığında ülkemizde şu an etin kilosu 25-30 tldir.ama yurtdışından ithal etleri yediğimiz için piyasa hala bu kadar yüksek değil. Kredi alanlar şu an bin pişman çünkü devletin yurtdışından ithal ettiği et fiyatlarıyla yarışamıyorlar. Ve daha 3 ay önce kredi alan bu büyük firmalar şu an elindeki hayvanlarla dımdızlak beklemekte.Türkiyenin neden dışardan et ithal ettiğinin hikayesini dinlediniz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyenin neden dışardan et ithal ettiğinin hikayesini dinlediniz.

İŞTE BU YÜZDEN LİBYAYA GİRİYORUZ!! ORADA İNEKLER VARMIŞ!

nereden geldiniz buraya olm siz..

camiden sonra sağa sapıp yanlış konuya girmişsiniz galiba.


ama adam da haklı beyler.. bişi de diyemedim.

iyisi mi gidip libyaya gireyim ben
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
çalıştım ama tabi burası paticik

yok burası "Libya'ya NATO Müdahalesi "

yoksa bişi demedik.. sadece bi baktım. hayvan çıkınca şaşırdım birden..

libyayı inek gübresi ile mi bombalıyorlar! bizde inek yok biz ondan mı giremedik, koyunlar makineli gibi tapada tupada diye saydırırdı falan gibi düşüncelere dalıverdim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sırf bankacılık sistemini yok edip ekonomik sistemi de baştan yenilemek fikri bile uğruna savaşılır bişey.

kaddafinin third universal theory diye uygulamak istediği bi teori vardı,

adam diyor ki, kapitalizmin verdiği işçi istismarını ve komünizmin verdiği işçi mücadelesini reddediyoruz ve pratikte bu 2 ideolojiye bağlı sistemler küçük bi elit grup tarafından ele geçirilmiş. Sınıflandırma yapay bi kolonileşme icadı. Bir insan nüfusa kaydedildiğinde değil doğduğunda bi millete ait olur o da insanlık demiş. Gerçi biraz islama çekmiş uygulamada ama pek de başarısız değil adam.

Şimdi amerika adamların ülkesinde isyan çıkartıp tamamen kendilerinin olan bi kuklayı ülkelerine başkan olarak seçtirip şirketleriyle ülkenin kaynaklarını sömürücek. Aradan medya manipülasyonunu verdi kaddafinin hatalarını abartılı göstererek.

Hangi mantık zinciriyle amerikan müdahalesini destekleyebilir ana avrupa ülkeleri? Pay alarak

Kaddafi hatalı değil demiyorum, zaten inmeli başkanlıktan ama halka tam güç verilmeli. Silahlanmaları güzel oldu ve eğer iyi organize olabilirlerse bütün bu cehennemden kurtulma imkanları var devrim yaparak. Silahlanmış bi halka bakalım nası müdahale edilicek. İçerden casuslarla tabiki, emperyalizm dna larına kodlanmış insanın kaçmak imkansız
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ren said:

rte arap ekonomik forumunda araplara müslümanlık 101 verdi zaten. ev alma komşu al falan dedi. böyle sanki, "ben sizin idolünüzüm bana bakın beni örnek alın" gibi konuştu adam sdf.

etkilemiştir belki.


yok akşam dış işleri bakanı,mit müsteşarı,genel kurmay 2.başkanı toplantı yaptı.yarın rte ile bir toplantı olucak diye açıklama yapıldı.bundan 10 dk geçti libyadan ateşkes kararı geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doğduğum topraklar.. Hayal meyal hatırladığım şehir Trablus. Portakal ağaçları arasında gezdiğimi hatırlıyorum. Güzel ülke Libya. Ve sadece, halkına tüm bunların başına gelmesini koltuğundan sülalesine yetecek kadar parayla çekilmesiyle engelleyecek bir sorunlu adam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ohooooo abd bokunu çıkatcak bunun belli etti.

Pentagon sözcüsü: Şuan operasyonu abd genarelleri yönetiyor,koalisyon güçlerine ne zaman devretceğimizi bilmiyoruz.Peki ne zaman bu hava sahası kontrol konusunu bırakacaksınız sorusuna cevabı; Bilmiyoruz haftalar sürebilir.Kaddafi'nin ateşkes kararına güvenmiyoruz.SİVİL KAYBI YOK.Türkiye'nin katılımı olcakmı sorusuna cevabı ise; Türkiye hala katılım konusunu değerlendiriyor.

kısa kısa söyledikleri bunlar.Yani yine bir amerikan rüyası ile karşı karşıyayız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...