Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

askerlik - mastır - iş (bermuda şeytan üçgeni)


logtrig

Öne çıkan mesajlar

haziran gibi mezun oluyorum. işletme bölüm. haziran'da 22 yaşıma giriyorum ayrıca. ortalamam parlak değil. maksimum 2.5 ile mezun olurum.

askerlik konusunu hiç düşünmezdim, uzatırım uzatabildiğim kadar diyordum. fakat bir iki aydır epeyce düşünmeye başladım bu konuyu. hazır kısa dönem iken aradan çıkarmak istiyorum. fakat bir yandan da gitmek istemiyorum. böyle bir ikilem var.

diğer yandan, dekanla konuştum. hemen gitme bence askere dedi. önce bir işe gir, işten sıkıl nefret et, kaçış yolu olarak askere gidersin dedi. bana saçma geldi. kaça kaça askere mi kaçıcam yani.

mastır da yapmak istiyorum ben. en azından şansımı denemek istiyorum başvurarak.

askerde kısa dönem kesin çıkıyor mu? yoksa uzun dönem de çıkabiliyor mu? uzun dönem çıkarsa patlamayalım. iş başvurularında da etkili olur diye düşünüyorum askerliği bitirmiş olarak gözükmenin. direk işe gitsem de, bir iki yıl sonra kurulu düzeni bozup askere gideceksin kötü olacak.

ne düşünüyorsunuz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aile isi gibi askerden sonra direk gelip devam edebilecegin bir durum yoksa direk askere git kısa/uzun fark etmez (6 ay fark var onu biliyorum) vatandasliktan cikmadigin surece yapmakla yukumlu oldugun bir gorev nasılsa askerden kacicam diye master/doktora yapanlar da yok degil ama akademik bir kariyer pesinde degilsen gereksiz bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- çok iyi çok gözde bir okuldan mezun olmadığın sürece 2.5 altı ortalamayla mastır neredeyse imkansız, anca özel üniye servet saçarsan belki mümkün, ama o alacağın diplomanın da bir anlamı olmaz, onun yerine o parayla kendine yatırım yap çok daha iyi.

- kendim de ms yapan biri olarak söylüyorum, en azından mühendislik için konuşayım, gördüm ki eğer akademik kariyer düşünmüyorsan (ki o lisans ortalamasıyla o kapıyı kapatmışsın zaten) iş bulayım çalışayım diyorsan mastır çok spesifik bir avuç firma dışında son derece gereksiz, belki MBA yapılabilir, ama o da birkaç sene çalıştıktan sonra anca. Şimdiki aklım olsa muhtemelen mastır yapmazdım. Tabii ileride bu durum/fikrim değişir mi bilemem

- bölümün ne yazmamışsın ama iş hayatına giriş özellikle mühendislik bölümlerinde biraz sancılı. İş aramaya başladığında görürsün zaten, genel olarak özelliklle büyük firma ilanları hep askerliğini yapmış insan arıyorlar, askerliği yapmadan iyi bir yerde çalışmaya başlamak şans ve torpil işi.

- eğer mastır yapmayacaksan (ki ortalaman dolayısıyla çok zor gözüküyor) bir an önce askerliği aradan çıkartıp işe sonra girişmek en iyisi. Özellikle işe girdikten sonra oturmuş bir düzenin oluyor, askerlik demek o düzeni bozmak demek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

bosver abi masteri yapanlar arasinda bir kisi bile olumlu konusmadi ayarlayabilirsen agustos celbinde bile gidersin askere yoksa araliga kadar tatil yaparsin


ağustos celbini düşünüyordum zaten. bir de kısa dönem olması kesin mi diye sormuştum. geçen yıl bir arkadaşı uzun döneme aldılar boyu falan uzun diye. sınava giricek miyiz, pek bilgim yok kusura bakmayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...