Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İzmir'e taşınıyorum galiba


toggie

Öne çıkan mesajlar

toggie said:

abi 5 sene okul yuzunden uskudar-eminonu yaptım vapur/motorla haftanın 5 gunu :) cok sorun degil, alısık olmadıgım bisey degil. hem cok fazla kira vermeyecegim (tek basıma kalıcam sonucta) hem de etrafında aradıgım seyi bulabilecegim bir yer olmalı. banka, market, restorant, cafe, bar gibi. artık ogrenci olmadıgımdan gece eve donus icin taksi kullanabilirim rahatlıkla ehaueha.

bostanlı anlayabildigim kadarıyla sehrin en nezih yerlerinden biri. tek sıkıntı arada deniz olmasıysa sorun degil. ucyol da yakınlıgı acısından cok cazip geldi. kirayı 450 liraya esyalı ev gorunce, esyasız daha kucuk olan bir eve 600 lira veresi gelmiyor insanın ama tabi cevre kosulları onemli oldugundan o fiyata kadar cıkabilirim herelde.

cok erkenden gaza geldim de benim yarınki gorusmeye odaklanmam lazım biraz. kendimi bi yandan patlamaya da hazırlıyorum ki uzulmeyeyim fazla :) zaten izmit'te bi gorusmem daha devam ediyor. yani yedekteki oyuncumuz bir messi degil elbette ama bakalım eheh.

rahat ol sen, iş olsun olmasın biz izmir'i tanıtmaya devam ederiz hehe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evka 4 çok ıssız bir yer yalnız öyle 7/24 alışveriş yapabileceğin yerler bulacağını pek sanmıyorum,tam öğrencilere göre ucuz kira + 20 dk da üniversite ama çalışan adam için o kadar iyi değil.

Metroya yakın yerde ev kiralarsan daha iyi olur hem ulaşım açısından hem alışveriş açısından hemde canın sıkıldığında gezip dolaşabilme açısından.Mesela evka 4 de gece saat 12 den sonra baykuş seferi yok diye biliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evkaların hiçbirini düşünme bornovada da 600ün altında bulman imkansız gibi bi şey zaten tek başıma kalacam şöle bole dersen 550 yaparlar çok düşük bi ihtimalle. 3 yolda 500 hatta 450 ye oturan arkadaşım var ama bulman çok az uğraştırabilir. izmire geleli 6 ay oldu denk gelince çıkarım diye girdim birinin yanına hala bulamadım tek başıma kalabileceğim bi ev.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geldim eve.
mulakat iyi gecti ya. zaten 10 dakka falan surdu, naptın, nettin klasik sorular. tek sıkıntı askerlik. kıza diyorum ki tecil biter bitmez asker kacagı durumuna dusulmuyor, bir donem sonra teslim olabiliyorum vs. kız ben oyle biliyorum tecil bitince gidiyosun diyo.

uzatmanın da master dısında bi yolu yok, o yol da kapalı. ise alacak olan kisiyle de konustum mulakattan sonra, boyle boyle dedim. tamam onu konusuruz bakalım falan dedi.

askerlik tecili konusunda daha bilgili olan biri varsa bilgilendirsin beni plz. babam da diyo bu torba yasayla da degisti zaten diyo, 3-4 ay sonrasına kadar hicbisey olmaz diyo. 2012 mart ayına kadar bu arada kontrat.

olur insallah ya. biraz torpilin islemesi gerekiyor ama galiba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu an nasıl uygulama bilmiyorum tam ama o sınava girme dönemlerinde rapor alarak 2-3 yıldan fazla gitmemişti bi arkadaşım. geçen kasımda yeter la bu akdar deyip gitti en sonunda.

bildiğim kadarıyla tecil bittikten sonra bağlı olduğun şubenin celp döneminde gitmen gerekir mantıken. ne zamana denk geliyorsa artık. nisana denk geliyorsa 2012 nisan mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Haklarında istirahat raporu düzenlenen ve bu istirahatleri test ve mülâkat tarihinden sonra sona erenler takip eden ilk yedek subay celbinde sevk edilirler.


diyor hatta asalın sitesinde.

sorun olmaz gibi sanki.

link veremedim ama www.asal.msb.gov.tr adresinden yedek subay işlemleri altında sevk sırasında rahatsız olanlar kısmında yazıyor bu. dilekç örneği de mevcut hatta.

yukarıda bahsettiğim arkadaşın yaptığı da tam olarak buydu işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ç. Bakaya

Grup numarası itibarıyla veya sevk tehiri süresi sona erdiğinden sevke tâbi olanlardan, kanunî bir mazereti olmaksızın çağrıldıkları celpte sevke katılmayanlara bakaya denir.

d. Bakaya suçunu işleyenlerin;

(1) Sevkten sonra yazılı ifadeleri alınarak mazeretleri tespit edilir, suç dosyaları yerli askerlik şubesi tarafından, bölgesindeki yetkili askerî savcılığa gönderilir.

(2) Bakaya kalan yedek subay aday adayları, ifadeleri alınsın veya alınmasın soruşturma veya yargılamaları başlasın ya da başlamasın, bakaya kaldıkları celp dönemini takip eden ilk celpte tekrar sevke tâbi tutulurlar.

(3) Suç dosyası cumhuriyet savcılığa gönderilenlerden, savcılıkça yargılanmasına gerek görülmeyerek “Kovuşturmaya Yer Olmadığı” veya yapılan yargılama sonucunda “Beraat” kararı verilenler, herhangi bir hak kaybına uğramazlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işte rapor alırsan bunlarla uğraşmak zorunda kalmıyorsun hiç. istanbulda yaşamasına rağmen antalyanın bi ilçesine gidip tanıdığı bir arkadaşından alıyordu bahsettiğim eleman raporu mesela.

ayrıca tecil bittikten sonra yerli askerlik şubesine oradan da ikametgahına yazılı bildirim için geçecek zaman 3 aydan çok sürer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...