Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star haberin namaz sıkıntısı


Turkceplease

Öne çıkan mesajlar

Ben de bu insanları ılımlı mılımlı sanırdım, bir kaçını facebooka ekleyince anladım olayları. Adamı zorla atatürkçü yapacaklar ahhaha

edit : almanyada olunca bunlarla tanışmak zorunda kalıyorsun


islam devleti geliyor diye naralar falan halinde takılıyorlar facebookta
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Turkceplease said:

aquila said:

hayir, ama haberdeki mesele bu mu?


evet, öğrenciler namaza gidiyor.Kaldıki ders arası (cuma namazı öğle arasına denk geliyor ders yok) ama haberde ' sanki çocuklar bir suça götürülmüş' gibi zong zong fon muziği ile haber ediliyor.


cuma namazı dediğin yıl içinde 11.30 ile 13.30 arası değişen ayarda gidip geliyor (tam dakikaları bilemedim diye bıyık altınadn zevklenirsin şimdi:)) eminim hep öğle arasına denk geliyordur.

fon müziğini de videoyu yapan arkadaş koymuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

O namazlar işe yaramadığı için teşvik ediyorlar zaten işe yarasa onuda kılmanıza engel olurlardı hiç merak etmeyin. Siyasal islamcıların kökünü kurutup islamı gerçek haline getirin islamı ülkesini satan adamlarla özdeşleştirmeyin anti emperyalist özelliğini gün yüzüne çıkarın İslamın ülkeye yarar getirebilecek birşey haline getirin o zaman ilk biz koşarız namaza. Ama bu haliyle vatanı satacak kadroları yetiştirecek asalakları yetiştiren namazlara gitmemizi beklemeyin. Şehitlerimiz için, Irakta ölen müslümanlar için hutbe okunulmayan camilerde namaz kılsan ne olur.


ellerinden öpüyorum hocam, iyi demişsin(tu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Turkceplease said:

bukadar din düşmanını bu kadar hızlı bir şekilde konuya topluyacağımı tahmin etmemiştim.harbi tebrik ettim kendimir


şamanist biri din düşmanı mıdır, bana onu açıkla?


ben o mesajımı editledim,siz inatla o mesajla bana geliyorsunuz.yok konuya biranda lodoslama giriş yapanlara lafımdı benim.şamanisti humanisti emparyalisti budisti falan karıştırmadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bu olayı eleştiren hemen din düşmanı hemen saygısız hemen şu bu. böyle ciyak ciyak bağırma işin türban meslesinden öğrendi millet. türban hakkında olumsuz görüş bildirdiğin an insan haklarına karşı suç işlemiş duruma düşüyorsun. yok kardeşim belirli bir yaşın altındaki bir çocuğu bir dinin mensubu yapmak isteyen hiç bir insana sıcak bakmadım bakmam. o yaştan küçük birinin öğrenmesi gereken şeyler temel insan hakları, temel ahlak ve davranaış kuralları, empati gibi kavramlardır. Ondan sonra bu edindiği temelle hayatına nasıl devam edeceği kendine kalmış
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yanı 18 yas altı birinin bu kadar yoğun bir şekilde yolunun cizilmesi, genel ahlak kavramlarının cok ötesinde hem dini hem siyasi görüş aşılanması kötü tabi.

ama 3-5 imam hataipten önce binlerce lisedeki zorunlu din dersini , her gün telvizyonlardaki dini dayatmayı, mahalle baskılarını cözelim önce
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya olumsuz düşünce belirtmek ile direk dalga geçerek aşalamk arasında bir fark yokmu.nedir bu sürekli belli bir kesimi sürekli kollama mücadelesi.Yada sizin adamların haber şekli bukadar moronca olsa bile inatla savunmaya çalışmanıza ne demeli.objektifliğiniz birkez daha ortaya çıkıyor abi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben habere karşı olumsuz tepki gösterilmesini ve haberi yapanların saygısız olarak etiketlenmesine yönelik söylüyorum onları. haber gayet yerinde. ilkokuldaki çocukları alıp cumhuriyet mitingine ya da ne bileyim anti-AKP gibi bir mitinge götürseler aynı tepkiyi vermez misiniz (ben veririm baştan belirteyim)? Orda bariz bir şekilde zaten okul yönetiminin zorlaması var. Tutup da 50 tane çocuk hadi namaza gidelim diyecek değil. Ben de ilkokulu ortalama bir devlet okulunda (sınıfların 50-60 kişi olduğu) okudum. Çevren ne kadar dini bütün olursa olsun o yaştaki çocukların çocuğu elinden tutup götürmediğin sürece namaza gideyim demez. aytek mi lan bunlar. bariz zorlama olan bu durumu savunuyorsanız ayıp asıl sizin inanca saygınız yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu ilkokul bu bir. ve evet bu tarz şeylere ilkokuldan başlarsan ortaokulda gidiyorlar ben de bunu yanlış buluyorum buda iki. 18 yaşından küçük bir insana politik bir görüş empoze edilmesi ne kadar yanlışsa, ister CHP olsun ister AKP, bir din empoze edilmesi de o kadar yanlıştır. ilkokuldaki çocuğa da o andan itibare bi parti ismi ile sürekli beynini yıkarsan ortaokulda oy verecek olsa gider o partiye oy verir yani. özgür irade ile değil de tekrar ve alışkanlık üzerine kurulmuş bir dini inanç bütününden oluşuyor dünya dinleri en az politika kadar yalan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Turkceplease said:

abi sen hiç ortaokulda yada lisedeyken cumaya giden öğrenci görmedinmi?


evet ben hergün görüyorum. 50 kisi ögretmen esliginde namaza gidiyorlar. öyle salakca seyler yapmiyorlar ne bileyim müze gezme tarih ilim ögrenme bu tür seyler sacma.

Ben avrupada yasiyorum. bir ilkokulda bir ögretmen 50 kisiyi alip kiliseye gitse kiyamet kopar. is zamani is egitim zamani egitim ibadet zamani ibadet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...