Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avanti Italia! - Victoria II ItaliAAR


hamsilipilav

Öne çıkan mesajlar

***

Sonun Başlangıcı

1913 yılında doğuda uyuyan ejder uyanmıştı. Çin tüm kudretiyle yükselişe geçmişti. Asya'dan Çin ve Amerika'dan Meksika'nın yükselişi ile dünya güç dengesinde bir kayma meydana gelmişti. İtalya artık bir süper güç olarak görülmüyordu.



Osmanlı İmparatorluğu ise bir kaç yıl önce bağımsızlığını ilan etmiş olan Kıbrıs'ı geri almak için donanmasını harekete geçirmişti. İtalya hem Osmanlı ile hemde Kıbrıs ile müttefikti ve iki ülke de İtalya'nın hegemonyası altındaydı. İtalya savaşa dahil olmamayı seçti ve Osmanlı kolayca adayı ele geçirdi.



Ve 1914 yılında uzun zamandır beklenen şey gerçekleşti. Fransa, İtalya'ya savaş açtı.

Bavyara ve İsviçre onursuz bir şekilde müttefikleri olan İtalya'ya yardım etmeyi seçmediler ve İtalya'nın müttefiklerinden Osmanlı ile ABD Fransa'ya savaş açtılar. Bu savaş sonrası İtalyan halkı hükümete ve ABD'ye karşı büyük bir kin beslemeye başlamışlardır.



Savaş sırasında ki kötü yönetimi sürekli eleştiren genç Antonio Gramsci'de yavaş yavaş Roma sokaklarında tanınmaya başlamıştı.



Fransızların amacı kuzey Afrika'da ki Tunus'u İtalyan egemenliğinden çıkartıp kendileri adına almak istemeleridir. Kuzey Afrika'da zaten yetersiz birliği bulunan İtalya o cephede kısa sürede eriyip yok olur ama Avrupa'da amansız bir savaş başlamıştır.



Güney Afrika'da ki İtalyan Kolonilerinde ise elinde ki yetersiz kaynaklar ile inanılmaz mücadeleler veren İtalyan Orduları Fransız ilerleyişini Kuzey Kongo'da durdurmuşlardır.



Burada ki başarılarından dolayı daha sonraları bu birliklerin komutanlarına İtalyan Devleti'nin en yüksek madalyası olan Ordine Supremo della Santissima Annunziata takılmıştır.



Osmanlı Orduları yenilmekte olan İtalyan Ordularına en sonunda Avusturya Macaristan'dan geçiş izini alarak yardıma gelmişlerdi. Bu sayede savaş uzamıştı ve İtalyanlar için bir zafer ümidi doğmuştu.



Ancak Turin Savaşı'ndan sonra savaş kesin olarak kaybedilmişti. Napolyon'un akrabalarından biri olduğu söylenen ve orduda giderek yükselerek Napolyon gibi güç ve iktidar hırsıyla yanıp tutuşan Augustin Bonaparte'ın yönettiği 147 bin kişilik Fransız Ordusu 53 bin kayıp vererek 389 bin kişilik İtalyan ordusunun 174 binini yok etmiş ve muharabeyi kazanmıştı.



Bu İtalya'da bir soğuk duş etkisi yarattı. Bu savaşın yaraları uzun bir süre sarılamayacaktı.



Savaşa hiçbir katkısı olmamış olan ABD ise İtalyan Hükümetini ikna ederek Fransa'ya Tunus'u bıraktı ve barış imzalandı. İtalyanlar hükümeti ve ABD'yi asla affetmeyecekti.



Ama 3 yıl sonra, 1917 yılında işler Fransa için kötü gitmeye başlamıştı. Önce Birleşik Krallık Afrika'da ki Fransız Kolonileri için ardından da Rheinland bölgesi için Prusya Fransa'ya savaş ilan etti. Fransa iki savaştan da mağlup ayrıldı.





***

Next update: iç savaş :X

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İç Savaş



Halk mitingler düzenlemeye ve toplu eylemler yapmaya başlamıştı. Savaş meraklısı yükselişte olan faşistler alınan son yenilgiler ile birlikte oldukça kan kaybetmişti ve halk artık yeni arayışlar içerisindeydi.



Öncü Parti kurulmuştu...

Ama bu yükselişe karşı faşistler de paramiliter olarak silahlanmaya başlamıştı.



Çok geçmeden her büyük şehirde adeta bir iç savaş yaşanmaya başlamıştı. Faşistler ve komünistler birbirlerini yiyorlardı. Hükümet çaresizdi.

Sonunda komünist parti Roma'yı kontrolü altına aldı.



Ve...
10 Ağustos 1921'de devrim gerçekleşti!
İtalyan Komünist Devrimi







Devletin başına büyük önder Antonio Gramsci geçti.


http://www.youtube.com/watch?v=VS8GIqjPVHM

Devlet'in ilk icraatlarından biri İşsizlik Sübvansiyonlarını uygulamaya koymak oldu.



Emekçiler Dünya'ya Karşı

Ama açgözlü kapitalistler ve emperyalistler bu duruma seyirci kalamazlardı. Kendi ülkelerinde de bir devrim olacağından korkan ve bu emekçi işçileri yok etmek isteyen güçler hemen devreye girdi. Bu güçlerin içinde ne koparsam kardır diyen eski bir dostumuz da vardı....




/Büyük ihtimal Osmanlı'ya istediğini vereceğim, İran'ı ve barış imzalayacağım ki tüm dikkatimi komşu Avusturya'ya verebileyim diye./
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...