Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avanti Italia! - Victoria II ItaliAAR


hamsilipilav

Öne çıkan mesajlar





1836
Oyuna Two Sicilies ile başladım.

İlk yıllar ülkemize dünyada ki ünlü filozofları ve sanatçıları toplamaya başladık. Şehirlerimizde büyük opera salonları ve tiyatro salonları inşa ettik. Artık bizim yazarlarımızda dünyada ki önemli meseleler hakkında tüm milletlerin ilgisini çekecek yazılar yazıyorlardı. Giderek prestijimiz dünyanın gözünde artıyordu ve artık bir Great Power olarak görülüyorduk.

Bu sırada Fransız yayılmacılığına karşılıkta ordumuz ile hemen güneyimizde ki Tunus'u işgal ettik ve daha sonrada ihlak ederek topraklarımıza kattık.



Artan prestijimiz sayesinde İtalyan yarımadasındaki diğer uluslarıda etki alanımıza almaya başladık yavaş yavaş.



Uzun yıllar boyunca diplomatik gayretlerle prestijimizi kullanarak, adil ve güçlü devletimiz barışçıl yollarla bir bir tüm İtalyan devletlerini etkisi altına alıyordu...



Ve sonunda bayrağımız altında birleşen İtalyan devletleri bir birlik haline girerek yüce ulusumuzu ITALYA'yı kurdu.



Bu sırada artık eskisi kadar güçlü olmayan Avrupa'nın hasta adamı Osmanlı İmparatorluğu ise Italya'nın yükselen gücünün karşısında diğer aç Avrupalı devletlere karşı dayanabileceğine dair bir umut görmüştü ve İtalya'nın müttefiki olmuştu. Osmanlı ve Yunanistan İtalya'nın etki alanında ki ülkelerdi artık ve Akdeniz'de güçlü bir birlik oluşmuştu böylece...

Tarih 1869'u gösteriyordu artık ve Avusturya'da beklenmeyen bir gelişme yaşanmıştı. Ülkedeki Macarlar sonunda ayaklanmış ve devlette hak talep etmişlerdi. Avusturya çaresizce bu isteklere boyun eğmişti ve artık yeni devlet Avusturya-Macaristan İmparatorluğu olarak kendine yeni bir bayrak seçmişti...



Avusturya-Macarisyan'dan İtalya'nın hakkı olan toprakları almak için yakında savaş açacağını herkes artık biliyordu. Ve Osmanlı'da eski gücüne kavuşabilmek ve Viyana kuşatmalarının intikamını alabilmek için tabii ki birliklerinin lideri olan İtalya'nın yanında savaşta yer alacaktı... *Yakında*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1869



Amerikan İç Savaşı sonlarına yaklaşıyordu ve Büyük Britanya'da eski kolonisinden biraz daha toprak almaya karar vermişti, New England almak için ABD ile savaşıyordu.

Rusya ise Asya'da ki gücünü arttırmak için Çin'den toprak kapmaya çalışıyordu.

Büyük Britanya ve İspanya ile olan müttefikliğim Fransa'yı bana karşı saldırmaktan alıkoyuyordu ve Avusturya-Macaristan'da aynı şekilde bir savaş anında Osmanlı ile de uğraşacağından bana savaş açmaya korkuyordu.

Böylece 1877 yılına kadar İtalya rahat bir şekilde ekonomisini geliştirdi, yeni onlarca fabrika açıldı, anayurdun etrafını dört baştan demir ağlar ile ördü ve ordusunu güçlendirdi. Sonrasında İtalya İran'a savaş açtı ve İtalyan Orduları Akdenizi aşarak madenleri bol İran topraklarına demokrasi ve barış getirmek için yola çıktılar.

Savaşın galibi elbette ki Osmanlıdan da destek alan İtalya'ydı. Böylece İtalyan İran kolonisi kuruldu.



İtalya Fransa'ya karşı İspanya ile müttefikti ve İsviçre'yi de etki alanına almıştı. Avusturya Macaristan'a karşı ise Osmanlı ve Yunanistan'ı etki alanı altına almıştı. İleride İtalyan İran kolonisini genişletmek içinde şimdiden Afganistan etki altına alınmış ve gelecekteki savaşlarda daha az İtalyan daha çok müttefik askeri ölmesinin adımları atılmıştı. >:D


78 yılında da koloni genişletildi ve İran'dan daha fazla toprak alındı.



Arap yarım adasında ortadaki yeşilimsi topraklar Rusya'ya ait benimle aynı renk karışmasın.

1880 yılında İtalya sömürgecilik yarışında geri kalmaya başladığını farketti ve hemen zaten darmadağın olan Arap Yarımadasında ki Oman'a savaş açtı. Oman'ın Somali yakınlarında toprakları vardı ve İtalya bu toprakları ele geçirdi. Böylece Italyan Afrika kurulmuş oldu.


Kahraman İtalyan Askerleri Afrika'da...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

(Bu arada bi ara Avusturya-Macaristan'dan Venedik'i falan almışım yukarda gözüküyor eski oyunun ssleri olduğu için tam hatırlayamadım :D)



1881'e girerken ülkenin hali böyle.

1887'e kadar ordumuza önem veriyoruz ve yüce İtalyan devletine yakışır bir ordu kurmaya çalışıyoruz. İşte 1887 yılında Avusturya Macaristan sınırında ki askerlerimiz...





Veee derken SAVAŞ!

1893 yılının ekim ayında Fransa İtalya'ya savaş ilan etti. Fransızların amacı Savoie bölgesini ele geçirmekti.



Savaşta İtalya'nın yanında İsviçre, Osmanlı İmparatorluğu, Yunanistan, Afganistan, İsveç ve Portekiz'de vardı.

Italya ve müttefikleri hemen ordularını hazırladılar ve Fransız işgaline karşı direnişe geçtiler.



Fransız Orduları Kuzey Afrika'da rahatça Tunus'a girmişlerdi.



Fransızlar Somali'de de İtalyan kolonilerine saldırmışlardı. Bu arada koloniyi genişlettiğimi görüyorsunuz.



Ama Avrupa'da işler farklıydı. Alp Dağlarında İsviçre ordularının beklenmedik zaferleriyle birlikte zayıflayan Fransız kuvvetleri İtalyan ordularının da beklenmedik ilerleyişi ile tamamen etkisini yitirmişti. Ve bir İtalyan ordusunun Fransız kuvvetlerini yararak Paris'e ilerlemesi ile paniğe kapılan Fransız hükümeti Statüko'ya dönmek için barış anlaşması ile İtalyanların önünde diz çökmek zorunda kaldı.

Savaşın sona ermesi ile İtalyan orduları iki düşman komşununda sınırlarında yerlerini almışlardı ve ülkelerini dış tehditlerden korumak için hazır bekliyorlardı.



1896 yılında genişletilmiş olan İtalyan İran'ını görüyorsunuz.



1897 yılında Kıbrıs Osmanlı'dan bağımsızlığını ilan etti. Eski Osmanlı topraklarında ve böyle önemli bir bölgede düşman bir ülkenin donanmasının bulunmasını istemeyen İtalya hemen Kıbrısı etki alanına aldı ve müttefiği oldu.



1902 yılında işte İtalya'nın İran ve Afrika kolonileri...



Ama İtalyanların aklında hala Avusturya Macaristan'dan Dalmaçya Kıyılarını anavatana katmak vardı...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
  • 5 hafta sonra ...

Onlar bunu hep yapıyor!

15 Şubat 1907'de Yunanistan iflas ettiğini açıkladı, ülkenin yönetimini anarkoliberaller elegeçirdi ve tüm anlaşmaları iptal edildi. Bunun üzerine Italya'ya olan borçlarından dolayı casus belli kazandım ve alın terimizi toplamak için Yunanistan'a doğru sefere çıktık :D

Savaşın sonunda, borçlar temin edildi, Osmanlı'ya ege adaları bırakıldı, Mora yarım adası Iyonya Adaları'na bırakıldı ve Yunanistan'a o ortadaki küçük topraklar bırakıldı.



Bu sırada genişleyen Afrika Kolonisi


1909 yılına gelindi ve savaş çanları çalmaya başlamıştı. Italyan birlikleri Avusturya-Macaristan sınırına yığıldı. Havada kan kokusu vardı.


Ve çok geçmeden beklenen oldu. Avusturya-Macaristan, Italya'ya bir önceki savaşta kaybettiği toprakları geri almak için savaş açtı.



Kuzeybatı'da İsviçre ve Bavyara, Doğusunda Osmanlı ve İyonya Adaları, daha da doğudan gelen gönüllü İranlı ve Afgan askerler ile yanıbaşında ki koca İtalya'ya savaş açmak ile asrın gerzekliğini yapmış olan Avusturya çok geçmeden eline aldı ve toprak geri almak bir yana Dalmaçya Kıyılarınıda İtalya'ya bırakmak zorunda kaldı.


İtalyanlar Viyana kapılarında...



İşte savaş sonrası Dalmaçya'dan çekilen Osmanlı birlikleri


Bir daha ki update'de nasıl üst üste girilen büyük savaşlar ve hüsran sonrası, Prusya'nın da baskılarıyla Avusturya-Macaristan'ın dağıldığını göreceğiz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben de mi sorun var ben mi oynuyamıyorum bu oyunu efektif bi şekilde
ne yaparsam yapayım pop yönetimi istediğim gibi olmuyo

1.3 patchinden sonra zaten oyun başladıktan sonra bi 10 yıl filan infantry yapmak yalan small arms alamadığın için. bi sürü gariplik var. 1.2 daha oynanabilirdi lan resmen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Update! :D (ama biraz mini)



1912 yılına gelindiğinde İtalya ordu ve donanma olarak bazı eksiklikleri olsa ve teknolojik yarışta biraz geri kalmış olsa da Avrupa'da yükselen önemli bir güçtü. Fransa ve Avusturya Macaristan defalarca ona kafa tutmuşlar ve rezil olmuşlardı.

Akdeniz'de ki etkisini arttırma peşinde olan ABD'de bu yükselen gücü gördü ve Italyan-Amerikan Ittifakı kuruldu. İtalya'dan Afganistana kadar uzanan topraklarda sözü geçen İtalya herkesin gözünde adeta bir yeniden doğmuş Roma İmparatorluğunu hatırlatıyordu.



Görüldüğü üzere Mısır, ABD mandasında ve Süveyş Kanalı doğrudan ABD'nin kontrolünde. Bu ittifak aynı zamanda ileride Avrupa'da çıkacak bir savaşta düşmanların Afrika'da ki İtalyan kolonilerine ulaşmasını da zorlaştıracak.

İşte savaştan sonra parçalanmış olan Avusturya-Macaristan. Prusya kuvvetleri de kuzeyden Galiçya'ya giriyorlar.



İtalyan Orduları:

Dalmaçya Ordusu

Görevi: Dalmaçya Kıyılarını savunmak ve olası bir savaşta Doğu Avrupa'da görev almak.

1.Ordu ve ona bağlı birlikler.

Görevi: Doğu Sınırını korumak.

2.Ordu ve ona bağlı birlikler.

Görevi: Batı sınırını olası bir Fransız işgalinden korumak.

İtalya'nın Koruyucuları.

Avusturya-Macarsitan savaşının kahraman generali tarafından yönetilen özel ordu. Olası Fransız işgalinde düşman hatlarını aşarak Paris'e ilerlemekle görevlidir.

Kuzey Afrika, İtalyan İran ve İtalyan Afrikası'nda ki birlikleri koymadım zaten sayıca fazla büyük değiller.


1912 yılında İtalyan halkının demografikleri

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...