Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Borsa - İmkb - Sermaye Piyasası başlığı...


suBzer0

Öne çıkan mesajlar

https://www.forbes.com/sites/georgecalhoun/2021/03/05/gamestopgamestonk-has-nothing-to-do-with-the-madness-of-crowds/?sh=7d157eb725d0

 

 

Alıntı

The strategy is hyper-rational because the degree of certainty is very high. Betting on the share price movements based on the ordinary ebb and flow of information in the market is much less certain than betting that buyers who are forced to buy will in fact buy. And if the gamma squeezing trader can position so that the forced buyers have to buy from him… well that is money in the bank.  

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, Frostbite dedi ki:

Ibkrd de 10 dolar aylık fee var galiba.hesapta para yoksa ne oluyor hesap blokemi oluyor işlem mi yapamıyoruz?

para atmayacaksa hesap acmaz zaten, bence sordugu para attik o parayla hisse aldik ama dolar kalmadi, sonra noluyor? acik pozisyonun varsa onlari kapatir zararina.

hic para ve acik pozisyon yoksa dondurur herhalde.

 

ben artik uzmani oldugum alanlara yatirim yapma karari aldim, eskiden random yapiyordum ? datadog diye bi tool var suanda ~600x earning'den overvalued aldim ama birebir kullaniyorum mukemmel otesi tool, eminim kazanclari katlanarak artacak.

 

alir almaz daha bugun +5.76% yapmis.. ?

bu fikir de aklima surdan geldi, bi firma icin snapchat entegrasyonu yapiyordum, MUKEMMEL dokumentasyon hazirlamislar, bu docs ile kesin developerlar tutar ve ekosistem olusur etrafinda dedim hissesini almaya girdim 1 yilda zaten 7'ye katlamis ?

sardalya tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

haberleri takip ediyorlar, yönetim kurulu toplantılarını okuyorlar, insider bilgi geliyor. Bundan birkaç ay önce Tayyip yatırımı dillendirmişti zaten biraz prim yapmıştı. 2 gündür de güzel gitti.

tahvil tarihleri için ise finansal takvim var. Tradingview, investing.com da var detaylar fed toplantıları, ppk vs hepsini gösteriyor

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben borsa piri falan değilim ama bu fabrika açılışı sonrası hissenin çıkması falan hiç normal değil. Fiyatlamanın çoktan yapılmış olması gerekir, fakat şu anda bir furya var millet hype'la menkul alıp satıyor, her alanda. O yüzden bak şöyle açılış olacak bu gazla hisse artar gibi bir mantık olabilir, bu furya patlayana kadar da böyle gider.

Normalde halka açık şirketler yatırımlarını zaten açıklıyor, bunlar yıllarca önceden plananlanan işler. Takip etmek zor değil ama televizyonda göründükten sonra %30 artmasının takip etmekle alakası yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abd 10y bondları %1.67 kusurdu yarım saat kadar önce. Daha da yukarı çıkacak gibi duruyor özellikle Powell reisin açıklamalarından sonra.  Bu akşam ne diyecek çok önemli. Dolarda bi anda 10-12 kuruş arttı 1 saat kadar önce. Gelişemeyen boş ülkeleri sert vurabilir reis açıklamalarıyla.  10 yıllık tahvil faizleri %2 yi görürse abd piyasalarında düzeltme bekleyen kurumlar  da var mesela. Ben bu sene içinde ciddi düzeltmeler bekliyorum ki zaten yaşıyoruz aslında. Buradan artık x2 x3 yapan fazla yatırım aracı olamaz kripto hariç. Çok dikkatli olmak ve takip etmek lazım Fedin her hareketini. 

Artık teknik analiz değil daha makro ve temel analiz düzeyinde bakmak lazım işleyişlere. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...