Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Borsa - İmkb - Sermaye Piyasası başlığı...


suBzer0

Öne çıkan mesajlar

abuse demeyelim ? açığa satış zaten çok kolay abuse edilebilecek bir şey. Yukarıdaki örnek muazzam. Burada asıl olay gerçekten işin profit'ten çıkması. Short squeeze yapan binlerce grup var, her banka, her aracı kurum da yapıyor bunu. WSB'deki olay ise bambaşka bir boyut. Adamlar devasa profite rağmen "trollemeye" devam ediyorlar. Evet, gerçekten inanılmaz ama marketi yıkma keyfi onlar için profitin önünde şu an. O yüzden de dağılmıyorlardı. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eger ima ettigim short squeeze yasanirsa, hedge fundlar, brokerlar, market maker, market makerin bagli oldugu yatirim bankasi, hoppa GG

Insolvency Event

kriz

bitcoin ve altin almak icin guzel vakit

ama gamestop share issue ederse, yahut baska bir sekilde, bunun yasanmasinin onune gecilebilir, mi acaba, bence su GME olayinin filimini ilerde izleriz, ve en heycanli yeri bu hafta sonu olur

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, sipeyskeyk dedi ki:

Ama satış olursa redditçiler daha çok yüklenir de bir yandan, valla kestirmesi çooook zor. Bekleyip göreceğiz.

GME isterse 50 milyon hisse satabiliyormus piyasaya, sirf reddit degil eldarin bahsettigi gibi fonlar, para babalari fln saldirsa dahi milyonlarcasini shortluyan firmalar da edinir, edinebilir. short pozisyonlarini daha manageble oranlara cekebilirler. Fiyat duser, ortam sakinlesir. Gme capital raise etmis olur, sirketin uzun vadeli iyiligine olur, en mantikli olanak bu gibi geliyor bana.

direk shortlayan firmalar satma hakki var mi? o kriz ortamini direk defuse eder, ama bunun kanunlara uyup uymadigini bilmem imkansiz asdf, bildigin o hedgefunlari bail out etmis olurlar, karsilignda cilgin birseyler almalari lazim, ayrica o hedgefundlar GMEyi iflas ettirseler ustune GME yoneticileriyle tassak gecerlerdi, bail out etmeyi birak, adsf, how the turn tables

ya bu olayin insani yani da var, GME yoneticileri aylardir bu shortcu heriflere kurulup kurulup duruyorlar, anabacilarina sovuyorlardi buyuk ihtimal, simdi onlara can simiidi atmak isterler mi? ama alternatifi de potansiyel ekonomik kriz, bunun vebalini de kimse istemez.

cok komik durumlar ya.

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 1/29/2021 at 00:08, DoGMeaT dedi ki:

yarin saticaz diye mail atti robin hood

ya arada dun bloklanan hisselerden birisi SNDL, benim urunlerine olan guvenimden dolayi yatirim yaptigim bi weed firmasi

acayip underperformerdu stocklari, findik fistik gibi topluyordum bende, ama sektorde rakipleriyle arasindaki farki ben size nasil tarif etsem, adamlar bildigin cuaranin apple i gibiler, cok kaliteli ve user friendly herseyleri, customer care fln iyi, fiyatlari uygun, cuaralar zehir, herkesin tercihi, hic yaniltmadilar beni bu gune kadar. burda bu markalari manyak gibi lab teste yollayan nerdler var, onlar da onayliyordu bu firmayi hep, o yuzden gozum kapali aliyordum ucuz stocklarini, dun blok yedi hic sasirmadim

 

SNDL yatırımcının yüzünü güldürdü

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birkac durum var

1) bu kagit ucuz, salliyorum call fln alacaksan da ucuz, yatirim yapmasi kolay

2)evet cannastocklar yukseliste ama SNDL kadar fazla getirisi olan yok. SNDL bu gun +%48le bitirdi, gecen haftayi yine absurt bir yukselisle bitirdi, ve buna ragmen 12 ay oncesine gore henuz hala ucuz kagit. Buna benzer kagit varsa yatirim yaparim ama ben bulamadim.

3)su son bloklanan, alinamayan hisseler furyasinda SNDL de vardi, hayirdir?

4)amerikada based olan cannabis firmalarinin hicbiri production degil, yan sanayiler, yok isikci yok vendor, yok saksici, ama hicbiri mevzuyu yetistirmiyor. keza henuz hala federal illiegal, kanada firmalari oyle degil, bu SNDL ABD ile de bagi olan, ve kendi growu olan bir firma. Ben kendi growu olan firmalarin, olmayanlara gore cok daha onde oldugunu dusunuyorum, yarin obur gun legalizizasyon gelse, adamlar piyasaya 4 ay onceden mal vermeye basliyacak, diger growlar bunlardan tohum alacak, klon alacak, ve SNDL marka degeri en yuksek cuaralari yetistiren firma benim gozlemledigim kadariyla, kalite olarak ne kadar farkli olduklarini uzun uzun yazmistim.

 

kisacasi evet canna stocklar yukseliste, ama bundan daha iyi performing bir canna stock varsa soyle ona da yatirim yapalim.

 

SNDL

gecen hafta +%88

gecen ay +%123

3 ayda +%680

12 ayda -%11

 

anlatabiliyor muyum

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlıyorum da dediğim gibi, 2-3 senelik düşüş sonrası recover ediyor şu an bu bahsettiğin stock'lar.

image.png

(SNDL'nin diğerlerinden artması çok artması normal, dediğin gibi diğerleri canada şirketi...)

dikkatli olmakta fayda var.

uzun süre 1$ altında kalırsa delist olur borsadan.

 

reddit'çiler gelmiş buna da:

$SNDL is the NEW GME & AMC • Debt Free • Must maintain $1 for 10days to retain Nasdaq listing, complete day #1 • 71 Mill Shares shorted and if retail keep it above $1 major short squeeze * Offering close tmrw 1  · Reply

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi kagidin 2 yil boyunca dusuyor olmasi, simdi icin kotu bir durum mu? bunu 2 kere soyledin, 2 yildir dusuyor o yuzden bu kagit alinmaz? ama kagitin gecmisi icin almiyoruzki, gelecegi icin aliyoruz.

ibm de alinmaz misal ayni mantikla, eskiden daha pahaliydi.

 

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha öyle değil; (IBM çok kötü örnek ama Blackberry desen daha yakın örnek olur)

demek istediğim uzun vadeli trend hala aşağı ve bu aşağı yukarı çıkış aşağı giden trend'in correction'ı gibi şu an için.

50% recovery'yi aşmadan da hala correction.

 

görsel anlatım:

Spoiler

DRbrJj4P

KdfVpc8x

 

21.10$ üstü buy stop tarzı yatırım yapıyorum ben;

breakout ve retracement daha çok... (bir de işte haber yakalarsam)

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teknik analiz mi oluyor bu? Ben cidden grafik okumayı fln beceremiyorum, neye bakmam neyi görmem gerektiğini anlamıyorum ?

2 yildir düşen kağıt, recovery yolunda, kaybettiği değerin %90 ini recoup olmuş, daha da potansiyeli var keza legalizasyon, ve short attack a uğradığını biliyoruz. 

 

Ben bunları alt alta koyunca uzun vade konusunda grafik beye katılmıyorum, SNDL 3 aya 2 dolar olsa hiç şaşırmam.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yillardir borsaya yatirim yapiyorum 1$ olayini yeni duydum, genelde penny stock degil established ve 20 yil sonra ayakta olacagini dusundugum firmalara yatirim yapiyorum onlardan da bu aralikta olan yok karsilastigim.

turkiye'de de var mi bu olay? 1 TL gibi?

sardalya tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17 dakika önce, Goering dedi ki:

1$ altında kalırsa da ben şaşırmam, delist olur borsadan ? 

kimsenin 1$ civarında hisse almamasının bir sebebi var yani...

SNDL yazmadım, genel hacı trigger olma,

1$ civarı hisse görememenin bir sebebi var tabii ki.

1$ olduğu için de o kdr vol var.

 

ha bu SNDL baya kumarmış, market cap 100$m

avg volume 550$m

ben market cap 1,5$B altı bakmıyorum bile, port. dışı direkt.

 

bir de:

image.png

finansalları rezil.

kafama silah fln dayaman lazim.

image.png

100$m market cap, -42.77$m gross profit ? 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...