Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Borsa - İmkb - Sermaye Piyasası başlığı...


suBzer0

Öne çıkan mesajlar

Dukascopy'e guvenir misiniz? Isvicre devletinin mevduat teminatinin altinda para yatiracagim (30k dan yukariya veriyor teminat yanlis hatirlamiyorsam)


Sadece ECN, STP/ECN degil. Sikinti yasar miyim?

Edit: Vergi mantigina gore bir kazanc ancak bir kere vergilendirilebilir. Bu mantikla, parayi turkiye'ye soktugumda(nerden geldi yasasi falan var ya) vergilendirmek isterlerse ne yapabilirim? pasa pasa odeyecek miyim yoksa isvicredeki vergiyi belgelendirsem yeterli olur mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
şöyle diyim bir kısa vadeli göstergeler var birde uzun vadede altın'ın konumu var. Bernanke dayı ters köşe yapıp duruyor. parasal genişleme gelicek işareti veriyor şimdide şimdi genişlemicez diyor. amerika verileri çok etkili. kısa vadede altın boğaları çok efektif olamadı biraz daha yükselmezse altın 50$'lık bir geri çekilme daha olabilir. ama uzun vade de Bernanke dayı amerika ve avrupanın gidişine bakıcak. sonuçta riskler tamamen yok olmuş değil. 2014'e kadarda risklerin yok olması mucize. anlıyacağın 2014 'e kadar altın ya uçar yada bu trendine devam eder beklentisindeyim. peki altın ne durumda uçacak? Bernanke dayı risklerin yükseldiğini görürse ve amerika verilerini negatif bulursa muhtemelen bir parasal genişlemeye işaret eder. dolar taban altın petrol tavan yapar. eğer bu durum olmazsa üstteki grafikte olan trend korunarak altın'ın yükselmesini bekliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

altının fiyatını değerlendirirken xau/usd ve usd/try eksenlerini ayrı düşünmek gerekiyor. ben şahsen altının şu an alınmaması gerektiğini düşünmekteyim. dolar 1.77'ye kadar yükseldi son günlerde. tabi bunda fed'in açıklamalarının da payı var ama dolar'ın kısa vadede 1.74 civarlarına tekrar düşeceğini düşünüyorum. bu da altın fiyatında da %2'ye yakın bir oynama demek.

benim görüşüm, dolar düşükken dolara geçip, daha sonra altının ons fiyatı 1650$'lara indiğinde arbitraj ile altına geçmek. daha sonra 1750'lerde dolara geri dönmek.

ha ben yoğunluk sebebiyle çok günlük takip edemediğimden bu aralar direk faize yatırıyorum paramı, o ayrı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence altın şu anda baya durgun seyrediyor.
şu an için alınabilecek en güzel yatırım dolar gibi gözüküyor
çünkü mart ayının 15inde yunanistan kemer sıkma politikasının ne kadar işe yarayıp yaramadığını açıklayacak muhtemel olarakta negatif bir bilgi gelecek bunu gören euro bölgesi borsaları çakılacak dolar fırlayacak
hadi bakalım dediydi dersiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Borsa'yi hic takip etmeyen biriyim. Son zamanlarda (artik para kazanmaya da baslamamla birlikte) yatirim yapma ihtiyacindan ötürü merak sardim. Biraz okudugum kadariyla bu topicte icler biraz profesyönel yürüyo. Benim sorum pek bi abest kacicaktir.
Altina yatirim konusunda pek cok makale okudum internette. Uzun vadede en iyi yatirimin altin ile olacagi söylenmis. Uzun vadeden kastim 4+ sene. Kendime bir hedef belirledim. O zamana ciddi yatirim yapmaya ve tutumlu olmaya karar verdim. (gelirim euro) Simdi sorum söyle;
Ceyrek altin hem almasi hem de zor anlarda bozdurmasi kolay bir yatirim araci. Fakat uzun vadede dokunmayacagim icin Ata altini daha mantikli olacaktir düye düsündüm. Ayni zamanda kurumsal olarak da geciyo. Bunun ne gibi bi avantaji var tam emin degilim. Muhafaza etmesi de kolay. Gram altini kocaman ambalajiyla satiyolar. Bi tavsiyeye ihtiyacim olucakti. Gram yerine Ata altini alarak uzun vadede de olsa kaybim cok belirgin olurmu?
Ikinci sorum altini türkiyeden mi alayim? Nereden alirsan al altin altindir mi dersiniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Peki daha komplike bir soru. Simdi böyle yastik altinda senelerce altin biriktirerek yatirim yaptik diyelim. Güc gelicek bu altini harcayacagiz o yada bu sebepten. Hani almanya'da yasayan biri olarak pipiriklendim. Nerden buldun sen bu kadar altini demezler mi bozdururken?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...