Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayardan Video Recorder olur mu?


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Soruyu söyle bir örnekle açmak istiyorum:
Şimdi South Park dizilerini çok beğeniyorum ve CDlere aktarmak istiyorum. Bunları yayınlandıkları günde ve saatte bilgisayarıma kaliteli bir görüntü ile kaydedip onların içindeki reklamları sildikten sonra onları vcd yada divx şeklinde CDlere kaydetmek istiyorum. Bunu evde olmasam dahi başladığı saati ayarlayıp bilgisayarımın o saatler arasında bunları istedigim şekilde kaydetmesini istiyorum. Bilgisayarımı tam bir video recorder gibi kullanmak istiyorum yani. Bunu yapabilir miyim ve nasıl?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WinFast TV2000 XP Deluxe
AverMedia AverTV Studio
Bu iki kart için karşılaştırması, fikri ya da alternatif kart fikri olan var mı?
Bu arada Mpeg1, Mpeg2 ve Mpeg4 gibi sıkıştırma standartlarından bahsediliyor. Mpeg1 benim bildigim bildigimiz VCD formatı. Mpeg4 de bildigimiz DivX formatı. Peki Mpeg2 nedir? Ya da ben yanlış mı biliyorum?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayır hayır karıştırmayın birbirine.

mpeg (ya da mpeg1) bildiğimiz vcd formatı.
mpeg2 dvd formatıdır.
mpeg2'den sonraki versiyonların halihazırda pratik bir kullanımı yoktur.
divx ise başlıbaşına bir sistemdir. mpeg teknolojisiyle ilgisi yok.

bu arada avermedia'nın mpeg2 capture'ı gayet iyi. ama nasıl otomatize edilir bilgim yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bakalım Lixad cok da anlamadığım için bu TV kartları meselelerinden kısaca birilerinin tavsiyelerine uyarak bir şeyler yapıcam. Gordugun gibi daha formatların bile ne oldugunu pek anlamış değilim. Bazı kartlarda zamanı ayarlayabilme gibi extralar oldugunu goruyorum saniyorum ki bu kartın değil kullandıgı programların ozelligi. Buyuk ihtimalle de bunu yapan cok da fazla program yoktur. Butun kartlar bir iki program ustunde yogunlasmıştır. Once format ve markalar uzerinde bir seye karar verebilirsem sonra sana bir mesaj atar danışırım böyle bir şey için. Sagol ilgilendigin icin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani bone ilk aramam gereken şey Virtual-Dub kullanan bir TV kartı olmalı. Bri kac gun okudugum bir yazıda virtual-dub' in saglıklı calışması için TV kartının BT-8XX chipsetine sahip olması gerekiyormuş. Bu chipseti de aramam gerekiyor. Öyle mi? Peki DivX ayrı bir formatsa DivX olarak mi capture etmeli kart? Boyle bir ozellik mi arayayım?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

divx olarak capture yapabilen bir kart var mı bilmiyorum ama pek ihtimal vermiyorum.

ama mpeg2 capture ettikten sonra onu divx yapmanın yolunu araştırırız. aslında video formatlarını çoğunu birbirine rahatça dönüştürebiliyoruz. fakat tüm video editing programlarının mpeg teknolojisine karşı bir alerjisi var.

şu an kontrol etmedim ama büyük ihtimalle -eğer mpeg2 olark capture edersen- planlarını speedrazor gibi bir editing programıyla rahatça divx'e çevirmek mümkün olacaktır.

aslında en güzeli noncompress avi capture edebilen bir kart olacaktır ama sanıyorum böylesi aşırı tuzlu olur (birkaç bin dolar gibi). noncompress avi, hiç bir codec'in kullanılmadığı, frame'lerin sıkıştırmasız peşpeşe dizildiği bir movie türüdür. böyle bir aviyi çok basit programlarla bile istediğin formata dönüştürebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...