Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

honda'dan yeni icat


yav

Öne çıkan mesajlar

Hastadam said:
şuanda bunu beğenmende tipik bir tüketici olduğunu kanıtlar nitelikte. neyseki sizin gibileri varda birileri ceplerini doldurabiliyor sürekli.


bu arada şey diycem, bunu beğenmemle "tipik tüketici" olmamın ne alakası var be.

"bilim adamı"yım ben, böyle bilimsel gelişmeler hoşuma gidiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hastadam said:

abi en iyisi türk gençliği, zaten bizim lise sisteminden herşeyi öğreniyoruz, adamlar salak gibi bizim lisede öğrendiklerimizi üniversitede öğreniyor, baksana amerikanın %99.9'u türkiyenin yerini gösteremiyomuş haritada, cahiller keh keh keh.


avrupada da türkler çok gidiyomuş orda herkes sarışın mavi gözlü olduğu için vol2
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Hastadam said:
şuanda bunu beğenmende tipik bir tüketici olduğunu kanıtlar nitelikte. neyseki sizin gibileri varda birileri ceplerini doldurabiliyor sürekli.


bu arada şey diycem, bunu beğenmemle "tipik tüketici" olmamın ne alakası var be.

"bilim adamı"yım ben, böyle bilimsel gelişmeler hoşuma gidiyor.


demek istediğimde bu işte, bu bilimsel bi gelişme falan değil. sadece asıl bilimsel gelişmeye geçmeden önce cep doldurma planları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilişme bir gelişme değil derken neye dayanarak söylüyorsun?

günümüzde robotics'te bir robotun yürürken dengede durmasını sağlaması bile önemli bir mevzu olarak görülüyor.
adamlar bir aygıt yapmış kendini sürekli dengede tutabiliyor, üstünde birisi olmasına rağmen düzgün durabiliyor.

bir de bunun üstüne sağa sola gidebilen ve devrilmeyen bir tekerlek tekniği koymuşlar.

bu ikisine "bilimsel bir gelişme değil" mi diyorsun?

peki ne olsa "bilimsel bir gelişme" olurdu senin için?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilim "insan ihtiyacına yönelik" bir kaygıyla hareket etmez.

adam gidip atomu bulurken, diğeri gidip teleskopu kurcalarken "insan ihtiyacını karşılayacağım" diye düşünerek yapmaz.

bunlar yeni sektörün uydurduğu yalanlardır.

bilimin sonuçları insan ihtiyacını karşılayabilir, o ayrı mevzudur.

bu arada bunlar gayet insan ihtiyacını karşılayabilecek mevzular.
roboticste daha gelişmiş robotlar yapılmasına yardımcı olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Hastadam said:

abi nasıl insan ihtiyacına yönelik hareket etmez ya, icat dediğin ihtiyaçtan doğan birşeydir. lütfen atomun bulunmasıyla bu aleti bir tutma, ikisi çok farklı şeyler.


Her icat edilen sey az cok gunumuzdeki herseye etki ediyo. Bugun honda robot yapar, yarin baska bi firma alir o konseptteki tekerlek teknolojisini özurluler icin bisey yapar.

Tepeden dusme hicbisey yapilmiyo, örnegin radyoyu gunumuzde araba vs. disinda kimse kolay kolay acipta dinlemez. Herkesin mp3 playeri, muzikcalari veya kullandigi biseyi var muzik dinlemek icin. Ama zamaninda radyo olmasaydi belki televizyon icat etmek kimsenin aklina gelmeyecekti. Yine televizyon GUNUMUZDE gereksiz olabilir. Ama zamaninda inanilmaz bi icatti, hic bilemedin vizonteleyi hatirlayalim, insanlarin az cok tepkisi, o dönemde tv'nin nasil karsilandigi falan. Keza ahizeyi kaldirip 2 tusa basip bilmemnerdeki amcaoglunla konustugun telefonda öyle. Bunlar bulunmasaydi suandaki smartphone'lara tvboxlara belkide kablosuz sistemlere falan kadar hicbiseye gelinemeyecekti. Bu yuzden buna bilim diyoruz, insan ihtiyaclarina göre karsilanan bisey degil, bilimadami dedigin merakli adamdir, icat eder, test eder, dener, biseyler bulur, yapar, konseptin ne oldugunun cok bi önemi yok, bi konsept yaratmaya calismasinin önemi var.

Bide sen niye iphone'a taktin onuda anlamis degilim, öfken telefon veya butarz biseyleri cikar cikmaz alip prestij meselesi haline getirip sacmalayan insanlarla. Bilincsiz tuketiciler evet, pahali/ensoncikan = win mantalitesi guden insanlar. Bu foruma bi suredir uye isen forumdaki hemen hemen herkesin teknoloji konusundaki hemen her aletle uzaktan yakindan ilgili ve az cok fikir sahibi olup, sirf prestij meselesi icin almadigini, ve bahsettigin tarzdaki insanlarida aramizda barindirmadigimizi bilmen lazim.

Ihtiyaci olan iphone 4 alir, olmayan nokia 2100 alir, veya gider baska bisey alir, ortaya delidana gibi cikip sacmalamadigi surece de kimin ne aldigi kimseyi ilgilendirmez. Parayi veren dudugu calar, bukadar basit.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam o konuda özür dilerim, pati insanlarına herhangi bir garezim falan yok, birçok insanıda tanıyorum zaten ama bilim insanlarının deneyerek, hoppa şimdi telefona şunu koyduk birde televizyon koyalım bakalım deneyelim hmm hmm falan dediğini düşünmüyorum. bence onun arkasında daha çok şöyle bir senaryo var; hmm şu telefona birde televizyon eklentisi takalımda 5-6 sene sonra salarız piyasaya 3g den sonra, bu hıyarlar onuda alırlar, bizde paramızı kazanırız, oh mis, sonrada şu özelliği olanı salarız. ben bunu söylemeye çalışıyorum. yoksa bilimin pat diye gelişmediği gerçeğini tabiki reddetmiyorum.

edit. ayrıca ubuntu vidyosuna koyma sebebimde, ubuntunun bu işi uzatmadan yapması ve benim buna parmak basmak istemem. açmak gerekirse adamlar windows veya benzeri os lerdeki gibi tek tek özellikleri upgrade etmiyorlar, paat diye direk herşeyiyle bağlıyorlar beleşe. he bilim adamları böyle yapsın, can kurban, öperim hepsini, herkesde kullansın isterim. zaten durum böyle olduğunda herkes kullanabilceği için o ürünleri ( bilim adamlarının bu işi para için yapmadığını varsayarak söylüyorum bunu ) , prestij olayıda ortadan kalkacağı için bu sefer aynı ubuntunun günümüzde dışlandığı gibi ( ıyy ubuntu mu, beleş değil mi o.. ıykk ) o ürünlerde dışlanıcak, kullanılmamaya başliycak. yani olay bilim falan değil tamamen ego tatminine dönüyor.

editler için özür bu arada, imla hep :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...