Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoğraf ile ilgili bloglar


yav

Öne çıkan mesajlar

Bence fotoğrafçılık hobisi çekme-deneme-yanılma, ölçme biçme, izleme öğrenme vs. içerdiği kadar büyük oranda okumayı da gerektiren bir hobi. Önce kendi RSS okuyucumda biriktirdiğim blogları paylaşacağım. Aralarında işin sadece ekipman yönüyle ilgilenen bloglar da var, foto-gezilerle ilgili olanları ve daha entelektüel takılan bloglar da var. Aynı şekilde siz de paylaşım yaparsınız diye düşündüm.

Alfabetik sırayla yazıyorum..

- Açık Diyafram, fotoğraf üzerine, fikirler üzerine, gündem üzerine, makaleler yazılar söyleşiler - Fotoğraf üzerine argümanlar üreten, derin yazı yoğunluğunun fazla olduğu bir site.
- Ahmed Gencal - Makro fotoğrafçılıkla ilgili yazmaya başlamıştı ancak okuyucumda uzun zamandır yeni blog yazısı göremedim 8-)
- BasÇek | İzle, Öğren, Bas, Çek! - Pek blog formatında gözükmese de sitede blog-vari yazılar, makale ve rehberler çok sayıda bulunmakta. Türkçe "how-to" siteleri arasında fotoğraf adına çok yetkin bir site olarak ön plana çıkmakta.
- Canon Rumors - Canon dedikoduları
- Fotoğraf Günlükleri - Fotoğraf namına kafa patlatan birçok farklı blogtaki yazıların birleştiği ortak bir blog bu. Entelektüel yazılar ağır basmakta.
- Hakkı Ceylan - Yazarın üslubu hoşuma gidiyor. Hem ekipman konuları hem gezi yazıları hem de kafa patlatma=)* yazıları bulunmakta.
- http://www.ilkercanikligil.com/ - HDSLR meraklılarının mutlaka takip etmesi gereken bir isim.
- İmge ve Hikaye - Gezi yazılarına ağırlık verilecekmiş gibi duruyor. Yeni yazıları bekliyoruz.. blog henüz yeni gibi.
- Jeff Cable's Blog - Takip etmekte zorlanıyorum 2-3 günde bir yeni yazı çıkıyor arada göz atarım. Çeşitli konular var. İngilizce...
- Jonathan Fleming's Blog - Köpeğiyle yaptığı projeden tanıdım. Hem fotoğraf hem de yazma üslubunu beğeniyorum. $$$$'lık lensleri yok (emin değilim gerçi) ama baya geniş bir ekipman yelpazesi ve strobist'e yoğun ilgisi var. Nikoncu...Yarışmaya japonya'dan katılıyor sanırım.
- Kausk's Blog | Photography - Sokak fotoğrafçılığıyla ilgili yazılarından dolayı reader'a eklemişim ama çok aktif bir blog değil sanırım.
- Ken Rockwell's Photography Updates - Bilmeyen yoktur sanırım Ken Abi'yi :P
- Meren'in Fotoğraf Günlüğü - Foto-yazı'ları gerçekten çok nitelikli. Entelektüel bir bilim adamı diyebiliriz Meren için.
- michael kelley - One of those trendy weblogs - Hayatını emlak fotoğrafçılığından kazanmayı seçmiş ve 1 yıldır bu işi yapan 23 yaşında bir gencin blogu. Bu yoldaki deneyimlerini anlatıyor. İç mekan/mimari çekimlerde uyguladığı HDR tekniği gerçekten harikulade.
- Australian Music Photography & Band Portraits by Rock n Roll Photographer Benon Koebsch - Avustralyalı bir konser fotoğrafçısı. Konser fotoğraflarıyla ilgilenenlerin merakını topluyor. Ancak birkaç aydır izlediğim kadarıyla bu işte fabrikalaşmış. Çektiği tüm konser fotoğrafları birbirine benze gelmeye başladı8-) Bir süre takip edilebilir yine de.
- Scott Kelby's Photoshop Insider Blog » Photoshop & Digital Photography Techniques, Tutorials, Books, Reviews & More - Dijital fotoğrafçılığı öğretmeye yönelik çıkarttığı kitaplarıyla tanınıyor Scott Kelby. Çok aktif bir blogu var doğrusu doğru düzgün izleyebildiğimi söyleyemem ama işime yarar diye reader'da tutuyorum.
- Strobist - Meşhur strobist blog'u...
- Sualtı Seyir Defteri - Su altı fotoğrafçılığıyla ilgilenenlerin mutlaka takip etmesi gereken bir isim.
- Şipşak : Televidyon.com - Bu da bir v-blog. Yani video-blog. Yemek yerken izlenesi video programları yapıyorlar.
- TFSF - TÜRKİYE FOTOĞRAF SANATI FEDERASYONU - Anasayfa - Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun duyurularını takip etmek için.
- The Big Picture - Boston.com - Dünyadan fotoğraflar. Dünya gündemini fotoğraflar aracılığıyla takip etmek isteyenlere, foto jurnalizm meraklılarına şiddetle tavsiye ederim.
- The Lowepro Blog | - Lowepro fan-boi 'u iseniz seversiniz.


Yeni bloglar keşfettikçe bu başlığı güncellerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Google Reader kullanan varsa onlara dev hizmet sunuyorum =p

Vereceğim linkten yukardaki siteleri de kapsayan bir fotoğraf yayın kümesini takip edebilirsiniz: http://www.google.com/reader/bundle/user%2F02086391909433427300%2Fbundle%2FFoto%C4%9Fraf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
  • Konu başlığı -Deno- tarafından Fotoğraf ile ilgili bloglar olarak değiştirildi
  • 2 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...