Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yemeksepeti


Siamon

Öne çıkan mesajlar

Tam olarak dediğin gibi. Delivery Hero'da direktör seviyesinde bir arkadaşım söylemişti Türkiye'de development işi bile yaptırmayacaklar yakın zamanda, tüm altyapıyı Almanya'ya taşıyorlar ve oradaki ekipler ilgilenecek bundan sonra diye. Bu UI değişikliği ve arkada görmediğimiz kalan tüm değişiklikler Delivery Hero'nun planı doğrultusunda geldi.

Ben değişiklikleri gördüğüm gün hepiniz adına küfürlerimi ilettim tabii arkadaşa

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Phoenixlin dedi ki:

Delivery Hero'da direktör seviyesinde bir arkadaşım söylemişti Türkiye'de development işi bile yaptırmayacaklar yakın zamanda, tüm altyapıyı Almanya'ya taşıyorla

eyvah yandilar. almanya ofisinde alman calismiyordur umarim.

bir degisiklik isterler 3 ay planlama 6 ay butce tartismalari 8 ay onumuzdeki planlamaya ekleme 2 yil gelistirme

munihte bi park planliyorlar proje bitis tarihi 2052 mi ne ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Puana göre filtreleme en son baktığımda hala yoktu. 9 puanın altında olan yerlerden prensip gereği sipariş vermiyorum.

Minimum tutar için adam akıllı bir filtre yok. Beşiktaş'a sipariş verecek olsam Başakşehir ya da Sarıyer'deki bir kebapçı en son tercihim olur; ama restoranları listelerken en tepeye bunları atıyor.

Scroll down kadar dünyanın en doğal mouse hareketiyle rahat rahat restoran listesinde gezemiyorum.

Pandemiden beri yemek yapmaya çok üşendiğim için haftada minimum 3-4 sipariş geçerdim. Sırf bu ebleklikler yüzünden 2 haftada 1'e kadar düşürdüm. Başka yerden de söylemiyorum hani yanlış anlaşılmasın, markete gidip, malzeme alıp, evde yemek hazırlamak, yemeksepetinden sipariş vermeye göre daha az çetrefilli geliyor bu update sonrası.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de banabi ve yemeksepetini çok aktif kullanıyordum ama getir ile trendyol acayip tokatladı kampanyalarda maalesef. eskiden haftada 2-3 sipariş verirken son 1 yılda yemeksepetini 2-3 kere kullanmışımdır, o da diğer firmalarla ısrarla çalışmak istemeyen bir favori restoranım yüzünden. özellikle trendyol'un kampanyaları gerçek olamayacak kadar iyi oluyor bazen, resmen para yakıyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla azalttım önemli ölçüde ben de batarlar en kısa zamanda umarım

Ufak adres çakallıkları yapıyorduk gerizekalı gibi gönderim yeri belirleyen restoranlara karşı onu da bloklamışlar, hiç bir anlamı kalmadı.

(Benim mahalle teknik olarak arkadaki dağlara kadar gidiyor, o yüzden bazı restoranlar ya komple göndermiyor ya da çok yüksek minimum tutar belirlemiş - literally 1 sokak yanımdaki mahalleyi kullanarak girmiştim adresi şimdi yaptırmıyor onu)

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim yaşadığım yerde 1-2 lokantada şunu görmüştüm, adamlar tek tek adres girmişler, benim etrafımdaki her mahalle dahil edilmiş, benim mahalleyi yazmadıkları için bir tek benim burası "gönderim alanından uzaktaymış" gibi olmuş. Birisini aramıştım konuşmuştum da anlamazlıktan gelmişlerdi hatta.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
On 16.05.2022 at 17:15, Fistan dedi ki:

getiri sucsuz yere bi kuryesini kovunca sildim

Getir dünya çapında 4480 kişiyi işten çıkarıyormuş. Türkiye'de 800 kişi olduğu söyleniyor.

Getir, the $12B instant delivery startup, plans to axe 14% of staff globally and cut aggressive expansion plans

Kuruluşundan bu yana üst yönetim kademesinde çalışan bir arkadaşım var hatta şimdi global expansion tarafında Amerika ayağına yoğunlaşmıştı. Oldum olası ısınamadım hem Getir hem de Trendyol'a ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

getir pandemi olmasa hayatta bu kadar büyüyemezdi zaten, mahallendeki bakkala bile gitmeye üşeniyorsan bu yaşama işlerini falan bırak yani, ülkenin her mahallesinde 3 harflilerden birer tane var en az. yemek / su tarafı ok de buralara da en başta değil sonradan rekabet için girdiler zaten yani parayı burada yakıyorlar, cash cow eriği zaman sorun yaşıyorlar normal şekilde. bir de üzerine amerika'ya kadar açılıyorsun, bu kadar agresif büyüme patladı demek. umarım süreci düzgün yönetirler zaten üç beş markalaşabilen şirketi var ülkenin onlar da batmasın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Agresif büyümekten patlamadı Getir'i, dünyanın ekonomik gidişatı vurdu. Getir, trendyol go, banabi ve bunların yurtdışı karşılıklarının hepsi at gibi para yakıyor çünkü denildiği gibi kapıya bakkal hizmeti öyle kârlı bir iş değil. Olmadığı gibi bunların hepsi kâr-zarar tablosunda hep negatifteydi. Bu arada bu kuryeli bakkal hizmeti için, yemek kuryeliği kısmında işler biraz daha değişik (kupon olayı doğru olsa da yemeksepeti'ne karşı market payı elde etmek için yapmak zorundalar).

Getir'in şansı, Türkiye'de büyüdüler, zarar yazmalarına rağmen büyük yatırımlar alıp hızlıca yurtdışına genişlediler. Aynı zararı açıldıkları her markette yazdıkları gibi bazı marketlerde de regülasyon riskleri ellerinde patladı (amsterdamda yasaklandılar). Üstüne Amerika/Avrupa'da artan enflasyon, FED'in arttırdığı ve arttıracağını söylediği faizler, savaş gibi nedenler direk olarak dünyadaki yatırımcı parasının; şirketlere yatırım olarak akmasının önünü kesti. Yatırım olmayınca bu şirketler şimdi ya oturup nasıl kâra geçeceklerini düşünmek zorunda (ister cost optimizasyonu yaparlar, ister işlerini daha kârlı hale getirmeye uğraşırlar). Getir zaten farklı iş kolları için pat pat yeni açıklamalar yapıyordu (getiryemek, getiriş, getiraraç, vs.). Şirket için doğru yolda bir adım ama işte çok başlarda yakalandılar, umarım sıkıntı yaşamazlar. Sadece doğruluğunu %100 teyit edemedim ama Getiriş ve Getirfinans kısmını, akpli birilerinin iş koluna çomak soktuğu için bir gece ansızın resmi gazete yoluyla kapatılma ihtimali varmış (bir arkadaşımın içerdeki arkadaşlarından (yönetici seviyesi) duyumu imiş). Ama dediğim %100 teyit edebildiğim bir şey değil.

Ekstra bir bilgi olarak da Yemeksepeti'de Banabi'yi büyük ihtimal kapatacak. Trendyol şimdilik kapatmayı düşünmüyor; ama onlarda bu biznısta zarar yazıyolar. Trendyol'un şansı ama yakabilecekleri para var e-commerce tarafı sayesinde.

Sonuç olarak da kolay para yok artık. "Gelecekte biz valla çok kârlı olacaz" diyip milyon/milyar dolar çekemiyor şirketler. Bu arada bu sadece Getir ve benzeri şirketler için geçerli bir şey değil tüm şirketler için geçerli (dünya çapında). Hatta ben de geçen işten çıkarıldım benzer sebeplerden de zaten iş bakınıyordum 1-2 aya istifa edecektim; yüklü bir parayla işten çıkarılmak işime geldi ?

 

Phoenixlin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, ahmedinejad dedi ki:

kapıya bakkal hizmeti nasıl karlı olmuyor anlamıyorum yav. toptancıdan 3 liraya aldığı şeyi 13 liraya satıp üstüne 5-6 lira getirme ücreti koyup hala nasıl zarar edebiliyorlar?

 

Basit mantık düşün. Markete gittiğinde yoğurt almak istedin. Farklı markalar ve çeşitler var ama marketteki ücret 10-20 lira arası değişiyor. Marketin maliyet kalemleri belli ve bu kalemlerin %90-95'i tüm marketler için aynı + Getir, Banabi gibi şirketler için de aynı (üreticiden aldığın fiyat, Market/depo kirası, çalışan ücretleri, benzin/mazot fiyatı vs. vs.)

Kapıda bakkal hizmeti veren şirketler, aynı ürünü, 10-20 liranın üstünde bir fiyattan satmaya başladıkları saniyede müşteri kaybetmeye başlar. Daha ucuza satarsan zaten zarardasın. Kâr elde edebilmek için 2 alternatifin var: (1) Ürünün fiyatını market fiyatının üstünde belirlesen de sweet spot bulacaksın ve müşterilerinin büyük çoğunluğu 10 lira vermek yerine 12 lira vermeyi mantıklı bulacak ki senden alışveriş yapmaya devam edecek (ama bu noktada da bile hala müşteri kaybedeceksin). (2) Ürünün sana maliyeti, markete olan maliyetinden daha az olacak ve sen kâr payını arttıracaksın (ucuza da satabilirsin bu noktada ama marketle aynı fiyata satıp birim başına daha çok kâr elde edebilirsin).

Açık konuşalım, 2.'nin olma ihtimali çok düşük. Çünkü migros'tan az maliyetin olur ama Bim'le, A101'le yarışamazsın. Kalitesiz mal satsan, Getir'in müşteri profilinin bence çok az bir kısmı Bim tayfasıdır.

Phoenixlin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...