Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diana Taurasi'de Doping


radagast62

Öne çıkan mesajlar

Aslında dünden beri biliniyor haber, bugün Taurasi'nin avukatı ve Fenerbahçe tarafından doğrulandı olay. A numunesi pozitif çıkmış, olayın kesinlik kazanması için B numunesinin sonucu bekleniyor.

Federasyonun yaptığı açıklamaya göre Taurasi'nin kullandığı yasaklı maddenin adı Modafinil.

Modafinil Nedir?

Modafinil uyku halini azaltan ve uyanıklık halini (uykusuzluğu) destekleyen, ayık kalmaya yardımcı olan bir ilaçtır. Modafinil’in uyanıklık sağlayıcı etkisini kesin olarak nasıl oluşturduğu bilinmemekle birlikte vücuttaki bazı kimyasalları etkileyerek çalıştığı düşünülmektedir. Söz konusu madde; genel olarak günün herhangi bir saatinde ortaya çıkan önüne geçilmez derecede güçlü uyuma gereksinimi ile belirgin hastalık (narkolepsi), neden kaynaklandığı bilinmeyen aşırı uyuma durumu, vardiyalı çalışma kaynaklı uyku bozuklukları, uyku sırasında hava yollarının tıkanmasına veya solunum kaslarının yetersizliği ve benzeri rahatsızlıklarda da kullanılmaktadır.



Taurasi için üzüldüm açıkçası, bu kadar iyi bir basketbolcu sahalardan uzak kalacak.

Acaba Fenerbahçe yönetimi Kerem Gönlüm konusunda gösterdiği hassasiyeti burda da gösterecek mi? Özellikle Nedim Karakaş'ın neler söyleyeceğini merakla bekliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de kasıtlı yaptığını düşünmüyorum, ama kullandığı ilaçlara dikkat etmek oyuncunun ve doktorunun sorumluluğunda

onlarca örnek var ilaç kullanıp bu duruma düşen sporculara, baş ağrısı için de kullansa performans arttırmak için de kullansa yasaklı madde içeren ilacı kullanmak doping suçu yaratıyor maalesef
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her yerdeki maddeler farklı. ingiltere ile burası bile farklı, amerika daha da farklıdır.

bi de zaten yurtdışı ile burası gibi değil, gerçekten reçeten olmazsa bi sürü ilacı alamıyorsun dışarda, burada sözde reçeteli ilaçlar var hepsini alabiliyon. daha kolaydır hata yapman burda muhtemelen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fenerbahçe, doping yaptığı iddiasıyla 2 yıl ceza alması beklenen Diana Taurasi’nin açığını yine bir dünya yıldızını renklerine bağlayarak çözdü...

Sarı-Lacivertli ekibin Eurolig’de mücadele ettiği gruptaki rakiplerinden MKB Euroleasing Sopron takımında forma giyen Angel McCougthy ile her konuda anlaşma sağlandığı öğrenildi..

Eurolig’in resmi sitesinde de transfer geniş yer bulurken, Macar takımının yöneticilerinin, McCougthy’nin gidişi için ‘’Bizim için büyük kayıp’’ ifadelerine de yer verildi..

Amerikalı bayan basketbolcu Fenerbahçe’nin 15 Aralık’ta deplasmanda MKB Euroleasing’i 92-81 yendiği karşılaşmada 39 sayı atıp, 8 de ribaunt almıştı..

Angel McCougthy, Amerika Birleşik Devletleri Bayan Basketbol Takımı’nın, 2010 yılında Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan kadrosunda da yer almıştı..

24 yaşında 1.85 boyunda olan skorer oyuncu WNBA'da Atlanta Dream takımında forma giyiyor. Angel McCougthy 2009'da yılın çaylağı ödülü almıştı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
kaldirmislar cezasini diananin, ne olabilir simdi ? geri gelebilirmi ?

sonuclar hataliymis vs de vs.

TBF DİSİPLİN KURULU'NUN FENERBAHÇE KULÜBÜ'NE GÖNDERDİĞİ YAZI

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın ABD'li eski oyuncusu Diana Taurasi'ye dopingli madde kullandığı gerekçesiyle verilen tedbir kararının kaldırıldığını açıklayan Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun, Fenerbahçe Kulübü'ne gönderdiği yazı şu şekilde:

"Kurulumuzca, Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi tarafından yapılan doping testi sonucunda, idrar numunesinde "Modafinil Metaboliti" maddesi bulunan sporcu Diana Lorena Taurasi hakkında, Dopingle mücadele yönergesi kapsamında, müsabakalara katılmasının yasaklanması için10.12.2010 tarih ve 39 sayı ile tedbir kararı verilmiş, bilahare anılan yönerge çerçevesinde B numunesi açılmış ve yine pozitif sonuç alınmasını takiben savunma ve karar sürecinin devamı sırasında, bu defa Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi Başkanlığı'ndan gelen yazı ve bu yazıyı tarafımıza bildiren TBF Sağlık Kurulu'nun 15.02.2011 tarih ve 36 sayılı bilgi yazısında, Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi tarafından, sporcu tarafının teknik savunmasının incelenmesi sonucunda A ve B numunelerine ait analiz sertifikalarının geri çekilmesine karar verildiği kurulumuza bildirilmiştir. Konu bu çerçevede değerlendirilmekme, anılan tedbir kararına yönelik şartların ortadan kalkması ve sporcu ve kulübünün mağduriyetinin söz konusu olmamasına yönelik olarak kurulumuzca verilen 10.12.2010 tarih ve 39 sayılı, sporcu Diana Lorena Taurasi hakkında verilen tedbir kararının kaldırılmasına karar verilmiştir."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...