Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hoşçakal içki sepeti


DeaN

Öne çıkan mesajlar

said:
AKP torba kanunda internet üzerinden alkollü içki satışını da yasaklıyor. AKP’liler, yasağı “18 yaşından küçükleri koruyoruz” diyerek savundular.

TBMM Plan Bütçe alt komisyonunda görüşülen Torba Kanun Tasarısı kapsamında AKP’lilerin önerisi üzerine internetten içki satışını yasaklayan bir düzenleme de getiriliyor.

Halihazırdaki uygulamada izin alınarak internet siteleri üzerinden alkollü içki satışı yapılabiliyordu. Tasarının yasalaşması halinde içki satışı yapılan internet sitelerine erişim engellenecek. Bunlara ayrıca 20 bin liradan 100 bin liraya kadar para cezası uygulanacak.

CHP’li Mustafa Özyürek, önerge üzerine “İnternetten alkol satışının ne sakıncası var?” diye sorunca, AKP’li üyelerden “18 yaşından küçükleri koruyoruz” karşılığı geldi. Özyürek, tepkiler üzerine, “Bence artık ‘Türkiye’de alkollü içki üretimi, ithalatı, dağıtımı yapılamaz’ diye tek maddelik bir yasa çıkartın. Arkasından da ‘vatandaş içki içemez’ diye yasak getirirsiniz” dedi.


http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/akpden-bir-icki-yasagi-daha-haberi-37294
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ne abarttınız =)

zaten 18 yaş altı alkol satmak yasak, bunun önüne geçiyor adamlar işte =)
abartmaya gerek yok, yerinde bir kanun yani.

Alkol zaten yasaklı birşeydir ki,
mekanda satmak için ruhsat gerektirir, zort diye alamazsın.
Dışarda içmekte yasaktır alkolü, kuytuda falan içersen polis bişi demez sadece.

Eskiden gastede falan da reklamı çıkmıyordu(sanırım) ya onun önünü açtılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yüce rabbim sonunda güzel şeyler de gösteriyor bize bu ülkede. 90 yıldır süre gelen kötü alışkanlıklar devri bitiyor sonunda yavaş yavaş.

Ne güzel bir karar, çok çağdaş dediğimiz 1930ların amerikası bile içki yasakladı aslında en çağdaş zaman o zamandı. keşke 1930ların amerikasında yaşasak çok çağdaş olur.

üstelik internetten içki satışı yasaklanırsa bu rezil günah suyunun peşine düşenler bizzat dışarı çıkıp almak zorunda kalır, azıcık yüzleri varsa kızarır almaktan vazgeçerler. zaten utanmazlarsa çivili sopalarımız var allahıma bin şükürler olsun. içki içeni de biz dövelim diye yaratmış.

içki içenler adam öldürüyor, tecavüz ediyor, bütün suçların başında sorsanız içki gelir. ben o yüzden şahsen iğne olamdan önce koluma alkol sürdürmem, kolonya ikram edenin evine bir daha gitmem. alkol ya hep ya hiçtir kardeşlerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...