Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

X2 Sinemalarda!...


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Filmin ilk 5 dakikası, yani Alman ışınlanan mutant amcamın Mozart'ın Requiem'i eşliğinde beyaz sarayı dağıttığı sahne.. Amanın. Bunun için tekrar gidilir bu filme. Bunlar dışında, X-men'i normalde sevmeyen/bilmeyen biri için gidilesi bi film değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben şahsen beğenmedim
bir kere senaryo üzerinde hiç çalışılmamış ultimate x-men in ilk 16 sayısını direk almışlar film yapmışlar

film x-men i x-men yapan entellektualiteden inanılmaz uzak 70 li yıllarda uzak doğuda çekilen filmlerin üstün efectlerle hazırlanmış bir versiyonu film de zerre derinlik yok

stan lee 50 yıllık kariyerine ihanet etmiş bence[hline]MAN WHO WALKS ALONE

[Bu mesaj Mighty_THoR tarafından 03 May 2003 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mighty thor'a katılıyorum..

x-men hayranı olarak x-men 1'e gittiğimde kusasım geldi.


Hele 30 dexterity 15 str 20 conlu mystique görünce baygınlık geçirmiştim. Wolverin'enin ölümcül pençesindden kurtulmuştu salak şey.


ikinci filmde yine karşımızda.
wolverine'in bir hikayesi yok..
ilk filmde sabretoothla karşılaitığı sahnede birbirlerine dalcaklar, eski günlerden felan bahsetçekler derken karlşımıza storm çıktı herşeyi mahvetti patlıcan halle berry..[hline]Hakkımızda devlet etmiş fermanı.
Ferman padişahın kardaş,
Dağlar Bizimdir!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bazı filmlerde hayranı olduğunuz şeyi görmeye gidersiniz.
x mene de o psikolojiyle gitcem.

misal reign of fire da dandik+eksik bi filmdi. ama ben çok beğenmiştim ejderhalardan dolayı. zaten ejderleri görmeye gittiydim, mutlu bi seyirci olarak çıktım filmden.

buna da ikis menlerin atraksiyonlarını animasyonlu-efektli görmeye gitcem. hepimiz amerikan seyircisinin seviyesini biliyoruz. daha fazlasını beklemiyorum dolayısıyla. eğlenmiş bir seyirci olarak çıkcam sinemadan. sonuçta boynumun borcu diil filme gitmek. vakit geçirip kafa dağıtmaya gidiyorum. asık suratlı eleştirilere lüzum yok.[hline]Endure. In enduring, grow strong...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Bence X1 in yanida X2 oldukça başarılıydı.Tek bir sahne beni bozdu Wolverine buz kalıbı arkasından Prof. elinin arkasına getirince yoksa sendemi gaysın oldu.En iyi rol yapan oyuncuda bence Magneto tabiri cağizse Gandalftı.[hline]You Create The Worlds
We Destroy Them.....
Virus
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence 1. fillm de bayağı iyiydi. Singer yatanegini resmen konusturdu bu iki filmde de diye dusunuyorum. Bu filmleri oncelikle diger cizgi film uyarlamalarıyla karşılaştırdıgımda cizgi film ve cizgi romanlarını cok begendigim halde diger cizgi film uyarlamalarında bu yetenegi maalesef goremedim. Bir kere Daredevil ve Spiderman' de cok ucuzca yapilmis ozel efektler gordum. Herseyiyle degil ama arada gercekten cok cok kotu efektler vardı maalesef. Bazı yerlerde animasyon mu film mi seyrettigimi anlayamadigim anlar bile olmustu. Tabii ki cizgi film uyarlamak cok kolay bir sey degil. Cizgi filmi bire bir uygulamaya calistiginizda goze hos gorunmeyen seyirciyi rahatsiz eden goruntuler cikar ortaya. Spiderman ve Daredevil da bunların kurbanı olmustu. XMen ise bunu uyarlamayi cok iyi bilmis. İlk film konuya giriş açısından çok iyi bir başlangıçtı ve ikincisinde ise tam anlamıyla konuya daha iyi hakim olmuştu. X-Men hayranı olan veya olmayan kişilerin beğenmesi de bence güçlü bir ihtimal. Ama eğer XMen konusunda aşırı bir fanatizminizx varsa işler değişir çünkü sizin değişime karşı bazı rahatsızlıklarınız olacaktır ama maalesef bunlar olmak zorundadır çünkü çizgi film ve sinema farklı şeylerdir ve uyarlama şarttır.
Ben filme XMen ile hiç alakası olmayan ilkini bile seyretmemis olan kız arkadaşımla beraber gittim. Daha önce Spiderman de sıkılan Daredevil' da bir kaç gün bunalımdan çıkamayan kız arkadaşım bu filme bayıldı. Normal bir sinema seyircisine de yaklaşabildiginin bir kanıtı olarak görüyorum bunu. Ortalama Amerikan seyircisi böyle şeyleri sever gibi bir yorumla da yaklaşılmamalı diye düşünüyorum çünkü çizgi film uyarlaması bir filmde çok ağır bir konu yada bir felsefi düşünce derişnlemesine bir sanat beklememiz çok şaçma olur. Filme ister X-Men çizgi film yönüyle ister Bilim kurgusal bir aksiyon filmi olarak bakalım bu filmin notu beence yuksek notlar alabilir seviyede. Ama bugune kadar seyrettigim(belki de hatırladıgım) en iyi cizgi film uyarlamasıdır.
[hline]
Bu bölüm konusu ile ilgili bilgiler içerdiğinden filmi seyretmemiş olanlar için sakıncalıdır
Filmde iki şey beni biraz rahatsız etti. Biri Wolverin' in Mystique' yi tanımaması. Çok büyük bir absürttü. Mytique' in de yara izini değiştirmemiş olması da tabii. Diğer taraftan filmin sonundaki Jean Grey olayı da biraz XMen olayını bozar gibi geldi. Şimdi Jean Grey' i öldürmek çok saçma. Ama sonradan diriltmek ise daha da saçma olacak bence.
Beklentilerime gelince ilk filmde 1 dakikayı bile bulmayan Iceman karakterine bu filmde daha fazla rol verilmesi çok hoştu. Ama ben buzların üzerine kayan bir Iceman bekliyordum açıkcası. Onu gerçek görüntülerle seyretmek beni çok heyecanlandırmıştı ama maalesef bu filmde de yoktu. İlk filmden itibaren Magneto rolune o oyuncuyu yakıştıramadım bir türlü çizgi romandaki tipine benzetemedim açıkcaşı. Ama rolün altından kalkmasına diyebilecek bir şey göremiyorum ki zaten oyunculuğunun çok iyi olduğunu zaten biliyoruz. Ama tip olarak farklı birini beklerdim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Çizgi romanındada yabancı bir kanalda yayınlanan Xmen Ultima tede Jean Grey'i öldürüp aşmış bir insan olarak geri geliyordu bence buyüzden öldürdüler Jeani X3 ü sabırlan bekliyorum.
Bu yaz Yeşil devde sinamalara gelecek bakalım o nasıl olacak.
Küçüklük kahramanlarım:Gambit,Hulk,Spiderman[hline]You Create The Worlds
We Destroy Them.....
Virus
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ghaldszar +5

zaten hiçbir uyarlamayı sırf fanları için yapamazlar yoksa para kazanamazlar,seyirci sayısı az olur vs. Ben fanıyım mesela benim için cidden iyi bi filmdi bu. ilki de ayrıca iyi bir başlangıç filmiydi ghalın dediği gibi.

jean grey ölmedi zaten sonda phoneix oldu sadece (ama phoneix jean grey değil kişilik olarak flan bambaşka biri), ki bence güzel oldu sonda, 3 filmle sağlam bi bağlantı olcak. Ntekim şu Gambiti bi göremedik adı dışında.

iceman olayını bende bekliyodum açıkçası ama olmadı :)
Ama Colossus u iyi yapmışlar. Tip falan aynıydı biraz gençti sadece.
[hline]WoW - Swg - Ao


[Bu mesaj Norak tarafından 03 May 2003 19:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jean grey olmuyor sanki.. Filmin sonunda mutantlarla ilgili bisiyler soyluyodu, in every millenium mutance takes a giant leap gibi bisiyler.. sonra da jean in dustugu sulari gosteriyor 3. filmde daha guclu bir jean cikacak gibi.

film harika. wolverine in mystique i taniyamamasi haric gayet guzel bir filmdi. ciktigimda telekinezi yapmaya calisiyordum :)[hline]blinded by fear of life
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...