Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İz Bırakan Kitap Cümleleri


AthleT

Öne çıkan mesajlar

Sevgili Patiler;

Böyle bir arşivin yararlı olacağını düşünerek başlatıyorum. Sizler de etkilendiğiniz cümleleri / bölümleri başlık altında belirtirseniz sevinirim.

Her aşk birer `intihardı´ oysa.
Başlarken özgürlüklerimizi,
biterken kendimizi kaybettiğimiz.

Berk Küm

Hayırlı uğurlu olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben,Hasan tartıcıbaşı Muhammed’in oğlu,ben,Giovanni Leone de Medici;bir berberin sünnet ettiği,bir papanın vaftiz ettiği ben… Benim Arapça, Türkçe, Kastilya dili, Berberi dili, İbranice, Latince, sokak İtalyanca’sı konuştuğumu duyacaksınız; çünkü bütün diller ve dualar benim dillerim ve benim dualarım fakat ben hiçbirine ait değilim. Ben yalnızca Tanrıya ve dünyaya aidim; ve yakında bir gün yine onlara döneceğim.

afrikalı leo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
"Bir oğlan çocuk olmanın ve erkek olarak büyümenin ne demek olduğunu düşünün bir! Hiç bir özel yeteneği, erdemi olmasa ve olabildiğince boş, cahil, geri kafalı olsa da, salt dünyaya erkek olarak gelmiş olmak, ona insanlığın öbür yarısından, o yarıya giren herkesten, tek tek ve topluca daha üstün olma hakkını bağışlamaktadır."
The Subjection of Women,1869
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır.

Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını. “Aman sakın kendini” diye tembihler.


Hâlbuki aşk öyle mi? Onun tek dediği:
“Bırak kendini, ko gitsin.”

Akıl kolay kolay yıkılmaz.
Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer.


Hâlbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur.
Ne varsa harap bir kalpte var.

Şems-î Tebrizî
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
“The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully.”

-The god delusion

"Run you fools"

-Lotr
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Elbet, bugünlerde geçecekti. Sıyırıp geçen kurşunlar gibi. Öyle de oldu. Ben başka bir hayatın içinde onun yollarını adımlayarak, başka kollarda onsuz; o bensiz bir hayatın içinde başkalarıyla bensiz var oldu. Yazdığım her şiirin öznesi olarak kaldı bende. Şimdi ne yazsam ne desem, üstüne kar yağacak biliyorum... yazdığım her şeyi oku...duğunu da... biliyorum...
Bu da dahil.

bAŞKa Kahraman Tazeoğlu...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
"Her sabah bu duyguyla kalkıyordum yataktan. Şimdi kendime bir iş bulmam lazım, lanet olsun. Kahvaltı ediyor, kolumun altına bir kitap yerleştirip ceplerime kalem doldurduktan sonra kapıdan çıkıyordum. Merdivenden indiğim gibi kendimi dışarı atıyordum. Bazen sıcak oluyordu hava, bazen soğuk, bazen sisli, bazen açık. Koltuğumun altında kitapla iş aramaya çıktığım için önemi yoktu havanın.
"Ne işi, Arturo? Ha, Ha! Sana iş, öyle mi? Kim olduğunu bir düşünsene, oğlum! Yengeç katili. Hırsız. Elbise dolaplarında çıplak kadın fotoğraflarına bak, sonra da iş bulmayı umut et! Ne kadar gülünç! Ama gidiyor işte, salak, koltuğunun altında kocaman bir kitapla üstelik. Hangi cehenneme gittiğini sanıyorsun, Arturo? Neden o sokağa sapıyorsun da bu sokağa sapmıyorsun? Neden batıya gidiyorsun -neden doğuya değil? Cevap var bana, hırsız! Kim iş verir senin gibi bir domuza -kim? Ama kasabının öteki ucunda bir park var, Arturo. Banning Parkı adı. Harikulade okaliptüs ağaçları var orda, yemyeşil bir park, Arturo. Ne kitap okunur orda! Oraya git, Arturo. Nietzsche oku. Schopenhauer. O muhteşem adamlarla geçir zamanını. İş mi? Peh! Oraya git ve okaliptüs ağaçlarının altında kitabını oku iş ararken."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
                                          A
     Üç taneler. Var olma dereceleri aynı olmasa gerek. Güzel ve çeken bir topluluk. Narin varlıklar, bir dolgunlukları var gene de. Ama ben böyle biçimlere alışık değilimdir.
     Şurdakine yaklaşsam mı?
     Narin varlıkla ben birlikte ne yapabilirler?
     .........................................................

                                     BİR SES
     Baştan zaten bilmiyorsan zor bulursun.



Henri Michaux - Yüzleşmeler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
''incalculable are the benefits civilization has brought us, incommensurable the productive power of all classes of riches originated by the inventions and discoveries of science. Inconceivable the marvellous creations of the human sex in order to make men more happy, more free, and more perfect. Without parallel the crystalline and fecund fountains of the new life which still remains closed to the thirsty lips of the people who follow in their griping and bestial tasks.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...