Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışında Master İçin Fikirler, Tavsiyeler?


Kemarlos

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar. Bilgisayar Mühendisliği'nden "2.93 GPA" ile mezun oldum. Avrupa ya da Amerika'da master yapmak istiyorum. Ama burslar, bilg. müh. üzerine yapılabilecek mantıklı master seçenekleri gibi konularda pek bilgim yok.

yurtdışında staj, vize derken master başvuru tarihlerinin bi kısmını da kaçırdım.

Avrupa'da da kimi üniversiteler non-eu olanlardan çok yüksek paralar talep ediyor, onları da eleyince top universities den baktığım bazı üniversiteler kaldı geriye. viyana üniversitesi - ki buranın "scientific computing" diye bir master program'ı var ve ingilizce mi onu bile bilmiyorum, eth (isviçre.. ama bu okula girmem pek olası değilmiş gibi geliyo bana), ve Katholike University of Leuven var, daha önce Leuven'de Erasmus yapmıştım o nedenle orası geliyor aklıma.

Amerika konusunda ise hiç bir fikrim yok diyebilirm. Yine baktığım bazı okulların fiyatlarının yüksekliği dışında. Varolan GPA'imle (2.93) ne yapabilirim onu da bilmiyorum. Amerika'da okumak için gereken sınavın zorluk derecesi ve ne tip bir çalışma gerektirdiği konusunda da hiçbir fikrim yok açıkçası.

Computer science master'ı hakkında ne düşünüyorsunuz? Başka neler önerebilirsiniz?

Açıkçası şuanda kendimi çok boşlukta ve ne yapacağını bilmez bir halde hissediyorum. Bu da cidden moralimi çok bozuyor. Yakın bir zamanda TOEFL'ımı da alıcam. Ne yapmalıyım patiler lütfen bana biraz yol gösterebilir misiniz?

İzmir'liyim. Acaba yurtdışı eğitim danışmanlıklarından birine mi başvurmalıyım? Yine hangi şirket iyidir, bi işime yarar mı onu da bilmiyorum. Keşke okulumun güzel bir kariyer merkezi tarzı yardımcı olabilecek bir bölümü olsaydı :S
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kemarlos said:

abi 6-7k € dan fazlası, ııh.
amerika cok competitive teknoloji dallarinda, o yuzden iyi egitim veren bir uniye o ortalamayla giremezsin. ayrica 6-7k euroya master programi yok zaten ve mastera burs diye birsey yok abd'de ne yazik ki, doktora diye gelip master'i alip birakmak tek yolu onun. onun icin de ortalama lazim tabi.

kuzey avrupa falan bak bence de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...